Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο από 1.300 μέλη – «Θέλουμε χώρο να εκφράζει την Αριστερά»

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο από 1.300 μέλη – «Θέλουμε χώρο να εκφράζει την Αριστερά»

0

Από την Ξάνθη υπέγραψε ο Νίκος Καλιαμπάκας, πρώην μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, η Φανή Καρανάτσιου, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και η Βασιλική Αγοραστού, μέλος Ν.Ε. Ξάνθης


Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Διέξοδος Αριστερά» και, όπως όλα δείχνουν, αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την πορεία διάσπασης της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ


Κείμενο προβληματισμού για την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφουν περίπου 1.300 στελέχη και μέλη του κόμματος. Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Διέξοδος Αριστερά» και, όπως όλα δείχνουν, αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την πορεία διάσπασης της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόθεσή μας και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε έναν πολιτικό χώρο ικανό να υπερασπίζεται και να προβάλλει την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς», τονίζεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Στο κείμενο –το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα κατατεθεί στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο– αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι είναι βαθιά ανήσυχοι για το μέλλον του κόμματος, αλλά και για την πολιτική κατεύθυνση της νέας ηγετικής ομάδας.

«Πεπεισμένοι/ες για την ιστορική σημασία της ιδρυτικής συμφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ως συνασπισμού πολιτικών δυνάμεων της ευρύτατης Αριστεράς, από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία ως τη ριζοσπαστική Αριστερά, δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά στο ίδιο κόμμα και να εκπροσωπούμαστε από μια ηγεσία που υποβάλλει αίτηση διαζυγίου από κάθε πολιτικό σκεπτικό που σχετίζεται με την Αριστερά, τις αξίες, τις ιδέες, το ήθος και το ύφος της», τονίζουν.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στενή ομάδα στελεχών που περιβάλλει τον Στ. Κασσελάκη οδηγεί, με τη συναίνεσή του, τον ΣΥΡΙΖΑ στη μετάλλαξη σε έναν απολίτικο σχηματισμό, άσχετο με οποιαδήποτε εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ ή και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», επισημαίνουν, στρέφοντας τα πυρά τους κατά της ηγετικής ομάδας.

Αναφερόμενοι στον νέο πρόεδρο τονίζουν: «Δεν μας ταιριάζει να βαυκαλιζόμαστε ότι υπάρχει μαγικό κλειδί για την κυβερνητική εξουσία που το κρατάει ο χαρισματικός ηγέτης», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι: «Ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη».

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν κοινό τόπο ικανό να εμπνεύσει αισιοδοξία και να κινητοποιήσει όσους/ες οδηγούνται στην παραίτηση, αλλά και το “πλήθος της αποχής”, που το τροφοδοτεί η λαθεμένη πεποίθηση ότι από την πολιτική δεν έχει τίποτα να περιμένει κανείς, ενώ, αντίθετα, από τη συμμετοχή μας στις διεργασίες της πολιτικής και στα κοινωνικά κινήματα εξαρτώνται σχεδόν τα πάντα», καταλήγει το κείμενο.

Το κείμενο συνυπογράφουν μεταξύ άλλων και οι Ξανθός, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος, Φίλης και Βούτσης. Από την Ξάνθη υπέγραψε ο Νίκος Καλιαμπάκας, πρώην μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και η Φανή Καρανάτσιου, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…