Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στην εφορία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Στην εφορία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο

0

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας και βεβαίωσης στη Δ.Ο.Υ. τυχόν οφειλών στο Γ.Ε.ΜΗ., συστήνεται η τακτοποίηση τους το συντομότερο δυνατόν.


Η Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης ενημερώνει, μέσω ανακοίνωσής της, τους υπόχρεους εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), ότι οφείλουν να καταβάλλουν το ετήσιο «τέλος τήρησης της μερίδας τους» στο Γ.Ε.ΜΗ., μέσα στις προθεσμίες, που ορίζει η ΚΥΑ 79752/30-12-2014(ΦΕΚ 3623/Β’/31-12-2014), ήτοι εντός της κάθε ετήσιας χρήσης. Σε περίπτωση που κάποιος υπόχρεος δεν καταβάλλει μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα προαναφερόμενα τέλη και δεν έχει διαγραφεί από το Γ.Ε.ΜΗ., τα εν λόγω τέλη αποστέλλονται στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη (Άρθρα 2 & 3 ΚΥΑ 79752/2014).

Με την απόφαση Α. 1134/25-08-2023 (ΦΕΚ 5306/Β’/5-9-2023) των αρμόδιων υπουργών ανατίθεται στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ) και τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.) η είσπραξη των τελών Γ.Ε.ΜΗ. υπέρ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.).

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας και βεβαίωσης στη Δ.Ο.Υ. τυχόν οφειλών στο Γ.Ε.ΜΗ., συστήνεται η τακτοποίηση τους το συντομότερο δυνατόν.

Η ανωτέρω υποχρέωση της «Βεβαίωσης» των οφειλών είναι αναγκαστικού χαρακτήρα και αναμένεται να αρχίσει άμεσα μετά από τις απαιτούμενες ενέργειες της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…