Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

0

Το γήπεδο της Ασπίδας
Παραδόθηκε στο φίλαθλο κοινό της Ξάνθης ανακαινισμένο το γήπεδο της Ασπίδας και ήδη πολλοί φίλοι της άθλησης ξεκίνησαν τις προπονήσεις τους σε ένα ολοκαίνουργο ταρτάν αλλά και στα διάφορα όργανα γυμναστικής που έχουν τοποθετηθεί. Οι κριτικές που μας μετέφεραν απόλυτα θετικές για την δημοτική αρχή,  για την δουλειά που έγινε και για το γεγονός ότι δόθηκε στο κοινό ένας χώρος με σύγχρονες προδιαγραφές. Ένα έργο για το οποίο άκουσε τα εξ αμάξης η δημοτική αρχή από την αντιπολίτευση για την επιλογή της να το ξεκινήσει από την αρχή αφού διαπιστώθηκε ότι χρειαζόταν και άλλα έργα. Τέλος καλό όλα καλά και επιτέλους το έργο παραδόθηκε στο τελικό αποδέκτη, του δημότες της Ξάνθης.
Μ.Ξ.


Το… χούι δεν κόβεται
Καλά λένε ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το …χούι! Απομένουν άλλες 2 συνεδριάσεις του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι συνεχίζουν μέχρι τέλος το …χούι τους! Να μεμψιμοιρούν, να ψειρίζουν το κάθε τι, να αντιμετωπίζουν  με καχυποψία το κάθε τι που προτείνει η δημοτική αρχή, να δημιουργούν εντάσεις άνευ λόγου και ουσίας επιμένοντας σε μια τυπολατρία …κοινώς να σπάνε τα νεύρα όλων και να νομίζουν ότι παράγουν πολιτική και ότι επιτελούν έργο! Αλλά ο χρόνος τους τελειώνει και ευτυχώς δεν θα συνεχίσουν αφού δεν εκλέχθηκαν. Και βέβαια αυτό δεν είναι τυχαίο. Σ’ ότι αφορά την απερχόμενη δημοτική αρχή είναι προς τιμήν της το γεγονός ότι επιδεικνύει διάθεση συνεργασίας με την νέα και μάλιστα η πρώτη πράξη είναι η συμφωνία μεταξύ του Μανώλη Τσέπελη και του Στράτου Κοντού να είναι το Κέντρο Πολιτισμού το Νομικό Πρόσωπο που δεν θα καταργηθεί, αξιοποιώντας την μοναδική εξαίρεση που δίνει ο νέος νόμος.
Μ.Ξ.


Η διανομή της Εφημερίδας
Προς τους αγαπητούς συνδρομητές της Εφημερίδας μας. Λόγοι υγείας μας υποχρεώνουν ν’ αλλάξουμε για μικρό χρονικό διάστημα τον τρόπο διανομής της εφημερίδας.
Ζητούμε την κατανόησή σας κι ελπίζουμε σύντομα να επανέλθουμε στον προηγούμενο τρόπο.
Σας ευχαριστούμε.
Γ.Δ.


Μνήμη Γ. Παυλίδη

Στις 20 Οκτωβρίου 2016 συμπληρώθηκαν επτά χρόνια από τον θάνατο του τότε περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Παυλίδη και πρώην νομάρχη Ξάνθης.
Ο Γιώργος Παυλίδης δεν γεννήθηκε στην Ξάνθη. επέλεξε όμως να ζήσει εδώ κι αυτό ήταν σημαντικό και το δήλωνε υπερήφανα.
Στη συνείδηση των Ξανθιωτών ο Γιώργος Παυλίδης έχει καταλάβει υψηλή θέση εκτίμησης εξαιτίας του έργου που πρόσφερε και από τις δύο θέσεις που υπηρέτησε. Όπως βέβαια είναι γνωστό, στην περιφέρεια δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τα έργα του διότι τον βρήκε ο θάνατος πρόωρα.
Την θέση του στην περιφέρεια κατέλαβε ο Χρ.Μέτιος μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της παράταξης.
Γ.Δ.


Δείγματα όχι ικανοποιητικά
Θα’ θελα να είμαι από κοντά, ν’ ακούσω αυτά που θα συζητήσουν σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.
Δεν εννοώ τις τυπικές κουβέντες που λέγονται μπροστά στα μικρόφωνα για να βγουν οι πρώτες φωτογραφίες. Για μετά, όταν καθίσουν απέναντι και αναφερθούν σε θέματα της χώρας  αλλά και της διεθνούς σκηνής.
Το ήθελα αυτό για να διαπιστώσω τελικά το ειδικό βάρος του Κασσελάκη, τις γνώσεις του κι αν τελικά έχει το υπόβαθρο να σταθεί ως αρχηγός κόμματος ή απλά πρόκειται για μια χαμογελαστή εικόνα χωρίς περιεχόμενο πολιτικό.
Σίγουρα η επιθυμία μου όπως και πολλών άλλων δεν θα ικανοποιηθεί, όμως δεν πειράζει. Αρκούμαι στα πρώτα δείγματα του προέδρου τα οποία δεν ήταν ικανοποιητικά.
Γ.Δ.


Το ξέχασαν μήπως;
Ναι, βεβαίως, πρέπει, είναι απαραίτητο να γίνουν σχολεία στο Δροσερό.
Ποιος λέει όχι;
Πρόκειται για μια υπαρκτή ανάγκη για την εκπαίδευση των παιδιών του οικισμού για να μπορέσουν να βγουν από τη σημερινή άσχημη κατάσταση.
Πολιτεία, Δήμος, Εκπαιδευτικοί λοιπόν λένε ναι.
Άρα ποιος φταίει που δεν προχωράει η υπόθεση;
Μα η επιτροπή η οποία αποφάσισε το οικόπεδο που υπήρχε και ήταν χαρακτηρισμένο για σχολείο, να το απορρίψει με αστείες δικαιολογίες. Βασικός λόγος, αντιπολιτευτική μανία. Να μην το κάνει το σχολείο ο Τσέπελης.
Οπότε μετά την απόρριψη αυτή από τους εκπαιδευτικούς, ξεκίνησε νέα ιστορία να βρεθεί άλλο κατάλληλο οικόπεδο, να χαρακτηριστεί ως κατάλληλο κλπ διαδικασίες που στο δημόσιο είναι χρονοβόρες.
-Γι’ αυτό δεν ξεκίνησε το σχολείο στο Δροσερό, αυτή είναι η αλήθεια που κάποιοι την κρύβουν.
Γ.Δ.


Δεύτερη αλήθεια
Οι εκλογές για τον δήμο κρίθηκαν, τελείωσαν, τέλος. Όμως δεν πρέπει να λησμονηθεί η συντονισμένη, μεθοδευμένη και επιθετική πολιτική της αντιπολίτευσης.
Με την συγκροτημένη αντιπολίτευση και λόγω της απλής αναλογικής βεβαίως, οικοδομήθηκε μια προσπάθεια να εμποδιστεί και να μην υλοποιηθεί οποιοδήποτε νέο έργο.
Μία από τις μεθοδεύσεις ήταν αυτή για το σχολείο στο Δροσερό.
Μάλιστα πρωτοστατούσαν στο να μην γίνει το σχολείο, δάσκαλοι και καθηγητές κι αυτό ήταν το δυσάρεστο της υπόθεσης.
Ναι, λοιπόν, να γίνει το σχολείο διότι χρειάζεται. Κι ελπίζω στη νέα προσπάθεια από την καινούργια δημοτική αρχή να βοηθήσουν…
Γ.Δ.


Επίλογος
Πάντως ο Μέτιος, στον απολογισμό του σίγουρα θα πρέπει να πει, ίσως να το είπε ήδη, δεν το άκουσα, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ξανθιώτες ψηφοφόρους.
Στήριξαν τους υποψήφιούς του δυναμικά και εντυπωσιακά, τόσο όσο πουθενά σε άλλη περιφερειακή ενότητα. Καλά , πήγε βέβαια στην Κομοτηνή την δική του πόλη, ενώ έχασε σε Έβρο, Καβάλα και Δράμα.
Άρα, Ξάνθη και Ροδόπη τον στήριξαν, παρότι στην Ξάνθη έργο δεν υπήρχε σημαντικό. Εδώ σε μας μέτρησαν τα πρόσωπα περισσότερο που αυτά έφεραν σταυρούς.
Ο Μέτιος υπήρξε θύμα του γνωστού γνωμικού: «Να χαιρετάς τους πεζούς όταν ανέβεις στο άλογο για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν κατέβεις».
Γ.Δ.


Γκρίνιες
Είναι γνωστό σε όλους πως μια ήττα πάντα δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα, γκρίνιες, θυμό και άλλα.
Το κλίμα είναι βαρύ γενικώς, αρχίζουν ν’ αποδίδονται ευθύνες και γενικά ψάχνουν τα αίτια.
Ο επικεφαλής συνήθως έχει τις περισσότερες ευθύνες για μια ήττα. Ευθύνες επιμερίζονται στη συνέχεια κατ’ αναλογίαν και στους άμεσους συνεργάτες.
Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να υλοποιηθεί και ο σχετικός απολογισμός· κι αυτό δεν είναι εύκολο διότι θ’αποδοθούν ευθύνες και ποιος εύκολα θα τις δεχθεί;
Εκείνο που πλέον θα πρέπει να μην λείψει από τον απολογισμό, εάν γίνει τελικά, είναι η αυστηρή κριτική των επικεφαλής. Ο Μέτιος, παραδείγματος χάριν, θα πρέπει ν’αναλύσει γεγονότα και πρόσωπα και να σκεφθεί και πού ο ίδιος έχει τις προσωπικές του ευθύνες.
Κατά τα λοιπά, οι γκρίνιες που άρχισαν στην παράταξη, είναι λογικό ως επακόλουθο κι αυτό οφείλει να το διαχειριστεί ο ίδιος. Όσο για τους εφήμερους φίλους του ας μην τους ψάξει. Βρίσκονται αλλού.
Είναι όντως λυπηρό να καταρρέουν κάποια σχέδια…
Γ.Δ.


Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Και μια και βρισκόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ, να πούμε τι προβλέπω ν’ ακολουθήσει.
Το κόμμα αυτό, σε οικονομικούς όρους αν το πούμε, είναι υπό εκκαθάριση εν λειτουργία. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την παρούσα μορφή του ήταν ένα κόμμα γέννημα θρέμμα της οικονομικής κρίσης, μετά την οικονομική κρίση, στην πραγματικότητα ήταν πολύ αμήχανο να μπορεί να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό. Απευθυνόταν πάλι με όρους οικονομικούς κρίσης και είχαν αυτό το αποτέλεσμα στις εκλογές. Και τώρα τα ίδια του τα στελέχη – ανεξαρτήτως ποιος φταίει περισσότερο και λιγότερο- θέτουν την σφραγίδα της ληξιαρχικής πράξης θανάτου στο κόμμα.
Θα γεννηθεί στην πραγματικότητα ένα νέο κόμμα από τον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στο μέλλον, αλλά ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα τεθεί το ερώτημα εάν συμπορευτεί με την μορφή του συνασπισμού κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ, διότι εάν δεν συμπτυχθούν, είναι προφανές ότι ο κ.Μητσοτάκης θα κυβερνάει αιωνίως.
Οι αποχωρήσαντες θα ιδρύσουν κόμμα, αλλά εδώ το ερώτημα είναι τι πουλιά πιάνουν. Δηλαδή ο κ.Τσακαλώτος στους 150.000 που ψήφισαν στην εσωκομματική διαδικασία έλαβε 13.000 ψήφους, δηλαδή εκπροσωπεί το 1% της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…