Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2023

0

Αποχωρήσεων το ανάγνωσμα
Είναι λοιπόν τόσο ρευστή η όλη κατάσταση ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ που κάποιες εξελίξεις είναι απρόβλεπτες.
Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου το αποφάσισαν. Αποχώρησαν και γίνονται ένα. Υπάρχει όμως ένα μικρό θέμα. Ποιος θα ηγηθεί της νέας κίνησης; Μάλλον θ’ αποφασιστεί εν καιρώ.
Παράλληλα, αποχωρούν έμπειρα στελέχη Νομαρχιακών επιτροπών, Συνδικαλιστές, Αυτοδιοικητικοί, Οργανώσεις της Νεολαίας. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα της αποχώρησης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και ένταξής της στην εσωκομματική αντιπολίτευση.
Γενικά, ο αναβρασμός είναι μεγάλος, οι εξελίξεις συνεχείς, το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ αβέβαιο πλέον και όλα τα σενάρια στο τραπέζι.
Γ.Δ.


Αποχωρήσεων το ανάγνωσμα ΙΙ
Τέλος δεν έχουν οι αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα οι δημοσιογράφοι, κυρίως των εφημερίδων, δεν τις προλαβαίνουν.
Έτσι, στις γνωστές αποχωρήσεις της Πέμπτης των βουλευτών Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ, ακολούθησαν δύο από τους ιδρυτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Δραγασάκης και Παπαδημούλης.
Αναφορικά με τον Παπαδημούλη, έστειλε επιστολή με την οποία ενημερώνει ότι δεν επιθυμεί να είναι μέλος του κόμματος και επίσης ότι παραιτείται από την θέση του Επικεφαλής της Ευρωομάδας του κόμματος αλλά και ως επικεφαλής της αριστερής ευρωομάδας.
Όσον αφορά τον κύριο Δραγασάκη, μέχρι το απόγευμα, δεν είχε προχωρήσει σε καμία δήλωση.
Γ.Δ.


Τέτοιο τέλος δεν ξανάδαμε
Ρευστότητα λοιπόν μεγάλη στον ΣΥΡΙΖΑ όπως γράφαμε σε άλλο σχόλιο. Σε φάση μάλιστα τέτοια που τα πάντα ρέουν.  Τελικά, ζούμε όλοι, κυρίως δε τα στελέχη, τα μέλη, παλιά και νέα, μια ιστορική στιγμή.
Αναφέρομαι στην μεγάλη κρίση που περνάει ένα κόμμα το οποίο μάλιστα πριν λίγα χρόνια κυβέρνησε κιόλας. Σήμερα, μετά την αποχώρηση Τσίπρα, ζούμε όλοι, τη ζωντανή μετάδοση της διάλυσης ενός κόμματος. Κάτι που δεν έχουμε ζήσει από την μεταπολίτευση κι εδώ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ξεχωρίζει και σ’αυτό, αλλά αρνητικά βεβαίως.
Γ.Δ.


Η λύση στη Θράκη
Συζητούνταν έντονα σε όλα τα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ ότι η λύση για να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 10 βουλευτών για τη σύσταση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, βρίσκεται στη Θράκη.
Και για όσους δεν το «έπιασαν», αναφέρομαι στους δύο μειονοτικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Ροδόπης. Ο Ξάνθης είναι ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που μάλιστα στήριξε τον Τσακαλώτο στην εσωκομματική εκλογή, ενώ ο δεύτερος είναι ο Οζγκιούρ Φερχάτ. Μαζί τους δε αποχώρησε και ο πρώην βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης.
Χθες λοιπόν οι δύο παραπάνω βουλευτές προσχώρησαν στους αποχωρήσαντες κι έτσι συμπληρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός βουλευτών για τη σύσταση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία αριθμητικά θα βρίσκεται πίσω από το ΚΚΕ.
Γ.Δ.


Η εκκωφαντική σιωπή του Αλέξη Τσίπρα
Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό. Υπάρχει ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και όχι τον πρόεδρό του στην Βουλή. Υπάρχει και  μια ομάδα βουλευτών που εκλέχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα συνεχίσουν με άλλο πολιτικό φορέα. Και το όνομα αυτού (επικρατέστερο) : Ριζοσπαστική Οικολογική Αριστερά και σ’ αυτόν το νέο κόμμα θα συμμετέχει και η ομπρέλα και οι 6+6 και όσοι άλλοι αριστεροί προσέλθουν!
Κι ενώ γίνονται κοσμογονικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ ο ιδρυτής του σιωπά με μια σιωπή που κάνει …κρότο! Τα είχε προβλέψει όλα αυτά, τα είχε μεθοδεύσει; Μήπως επανέλθει ως νέος «Μεσσίας» και μαζί με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη επιχειρήσουν να «σώσουν» ότι απέμεινε;
Πολλά τα ερωτήματα.
Ίδωμεν…
Μ.Ξ.


Ψεύτικοι έρανοι και λοιπά
Το έχει η Χριστουγεννιάτικη περίοδος που ξεκινάει σύντομα. Διάφοροι τύποι, άνδρες και γυναίκες, μέχρι και έφηβοι, βρίσκονται στους δρόμους, στο κέντρο και στις γειτονιές ως δήθεν εκπρόσωποι Συλλόγων, Σωματείων, Φορέων υπαρκτών και ανύπαρκτων.
Άλλοι κάνοντας έρανο για να βοηθήσουν μέλη ανύπαρκτων Σωματείων. Μερικές δε φορές υπαρκτών μεν φορέων αλλά χωρίς την άδειά τους.
Γενικά, εμφανίζεται μια εορταστική απατεωνιά για οικονομικό προσπορισμό φυσικά.
Η «επιχείρηση» αυτή φαίνεται πως αποδίδει αρκετά έσοδα διότι εάν δεν ήταν, θα την σταματούσαν.
-Το νου σας λοιπόν αγαπητοί συμπολίτες. Οι κομπιναδόροι βγήκαν παγανιά.
Γ.Δ.


Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας
Και κάτι διαφορετικό. Σήμερα Παρασκευή θα έρθει στο στρατόπεδο Πετροχωρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
Στο στρατόπεδο Πετροχωρίου, ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια και με μεγάλο πεδίο βολών αρμάτων μάχης, πραγματοποιούνται ασκήσεις διάφορες με άρματα, βολές των πληρωμάτων αρμάτων όχι μόνων ελληνικών μονάδων αλλά και άλλων του ΝΑΤΟ.
Πρόσφατα λοιπόν έγιναν ασκήσεις μεταξύ ελληνικών πληρωμάτων και αμερικανικών, ενώ ακολούθησαν πληρώματα από Βουλγαρία.
Στον επισκέπτη υπουργό, τη συνοδεία του αλλά και τους παρατηρητές από εννέα χώρες, τους επιφυλάσσεται μια γευστική έκπληξη .
Μετά από συνεννόηση, ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Τοξοτών, οι γυναίκες του Συλλόγου, ετοίμασαν και θα τους προσφέρουν διάφορα παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.
-«Πόλεμος και Ειρήνη» σε μια νέα γευστική εκδοχή.
Γ.Δ.


Έμειναν στο παρελθόν
Δυσάρεστο ξάφνιασμα για κάτι που αναμενόταν να κερδίσει τουλάχιστον τις θετικές εντυπώσεις. Ιδού λοιπόν και η αιτία.
Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (υποστηρίζεται από το ΚΚΕ) στο περιφερειακό συμβούλιο, καυτηρίασε την μετεκλογική «ειρήνη» μεταξύ Μέτιου- Τοψίδη!
Δηλαδή τους κατηγόρησε διότι έδειξαν πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης για το συμφέρον της περιφέρειας.  Της κακοφάνηκε της Λαϊκής Συσπείρωσης το πνεύμα συνεργασίας. Αυτή θα επιθυμούσε συγκρούσεις, αποχωρήσεις, καταγγελίες, ψηφίσματα και άλλα παρόμοια.
Δυστυχώς υπάρχουν αυτοδιοικητικές παρατάξεις που βρίσκονται σε μια άλλη χρονική περίοδο, εκτός της σύγχρονης πραγματικότητας γι’ αυτό και δεν μπορούν να προσαρμοστούν.
Γ.Δ.


Τρέχει η Dimand
Ο λόγος για το γνωστό συγκρότημα των πρώην φοιτητικών εστιών στις οδούς Μπρωκούμη, Κουγιουμτζόγλου και Σταθμού. Το κτίριο μίσθωσε η πολυεθνική εταιρεία η οποία τρέχει τις εργασίες μέσα-έξω ούτως ώστε να παραδοθεί στην κοινωνία της Ξάνθης για ενοικίαση ένα σύνολο περίπου 80-100 διαμερισμάτων. Παράλληλα, στον σχεδιασμό υπάρχει η κατασκευή στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο καταστημάτων.
Για την ενημέρωση των αναγνωστών αναφέρω ότι η Dimand είναι η εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την αξιοποίηση του γνωστού κτιρίου στην περιοχή κοντά στην πλατεία Ομονοίας, το γνωστό στους παλαιότερους Μινιόν. Ήδη το νέο Μινιόν είναι σχεδόν έτοιμο να δεχτεί τη νέα εποχή και προχθές φωταγωγήθηκε δημιουργώντας μια όμορφη και νοσταλγική εικόνα.
Γ.Δ.


Η Black Friday του ΣΥΡΙΖΑ
Μαύρη μέρα η χθεσινή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανακοινώθηκε και  επίσημα η αποχώρηση της ομάδας 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου. Επιπρόσθετα την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης. Στους αποχωρήσαντες με την ομάδα των 6+6 συμπεριλαμβάνονται και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο πρώην βουλευτής Στάθης Γιαννακίδης. Η Ξάνθη δεν θα έχει πλέον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά βουλευτή που θα ανήκει στον νέο πολιτικό φορέα που θα σχηματιστεί. Κι αυτό είναι θέμα ημερών αφού ήδη έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή 11 βουλευτών, πάνω από το όριο δηλαδή των 10 που μπορούν να συγκροτήσουν νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Ακούγεται μάλιστα ότι σ’ αυτή θα συμμετέχουν και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές από την Πλεύση Ελευθερίας. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και καταιγιστικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι ένα άλλο κόμμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης ισχυρίζεται ότι έχει αριστερό προσανατολισμό αλλά όσοι έχουν φύγει λένε ότι ο Κασσελάκης άλλαξε την ρότα προς τα δεξιά και πλέον δεν τους εκπροσωπεί αυτό το νέο κόμμα.
Εν αναμονή και άλλων εξελίξεων.!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…