Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ …χάνει τον βουλευτή του  στην Ξάνθη

Ο ΣΥΡΙΖΑ …χάνει τον βουλευτή του  στην Ξάνθη

0

Χ. Ζεϊμπέκ: «Φύγαμε με μισή καρδιά…Εμείς δεν αλλάξαμε…»


Σ. Γιαννακίδης: «Μια νέα σελίδα ανοίγει, ένα βήμα που κοιτάει στο μέλλον»


Πολιτικό «διαζύγιο» παίρνει από τον ΣΥΡΙΖΑ και η ομάδα 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου που ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή της. Εννέα βουλευτές και 48 στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής αποχαιρετούν το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν και επιχειρούν την συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας εφόσον έχουν εξασφαλίσει 11 βουλευτές ήτοι τους δύο βουλευτές της Ομπρέλας Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα. Έτσι όλα αλλάζουν στο πολιτικό σκηνικό και με βάση τους συσχετισμούς ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον μένει με 36 βουλευτές και παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση. Η νέα ΚΟ που θα σχηματιστεί θα έχει 11 βουλευτές (προς το παρόν) και θα είναι πάνω από τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας.

Χ. Ζεϊμπέκ: «Φύγαμε με μισή καρδιά…Εμείς δεν αλλάξαμε…»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης χάνει τον βουλευτή του καθώς ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ συγκαταλέγεται στην ομάδα που αποχώρησε τώρα και όχι με την Ομπρέλα  παρότι υποστηριχτής του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Το ίδιο και ο πρώην βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Στάθης Γιαννακίδης. Μαζί τους και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Φερχάτ Οζγκιούρ.

«Ποτέ δεν άλλαξα τα πιστεύω μου… Πιστεύω στην Αριστερά ο πρόεδρος δεν πιστεύει…Εγώ και οι σύντροφοί μου πονάμε που φεύγουμε …Φύγαμε με μισή καρδιά» Χ. Ζεϊμπέκ Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Με μια εκ βαθέων φράση και με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση αιτιολόγησε στο «Ε» τους λόγους της αποχώρησής του: «Εμείς δεν αλλάξαμε…Παραμένουμε ΣΥΡΙΖΑ…Στο καράβι μας ο νέος καπετάνιος άλλαξε ρότα και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε…Έχουμε πολιτικές διαφορές και όχι προσωπικές με τον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Στρέφει το κόμμα προς στα δεξιά. Δεν μας βρίσκουν σύμφωνους οι δηλώσεις για ιδιωτικά πανεπιστήμια, και όλα αυτά που είπε για την «πέμπτη φάλαγγα» και «εσωτερικούς εχθρούς», το «μαξιλάρι»  αφήνοντας υπόνοιες και για την διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Επιχειρεί να μετατρέψει το κόμμα σε ηγετικό και αυτό δεν συμβαδίζει με τις αρχές της Αριστεράς. Είναι ιδεολογικές οι διαφορές που έχουμε με τον πρόεδρο  και είναι δημοκρατικό όταν διαφωνείς να αποχωρείς. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για κοινωνικό κράτος για δημόσια παιδεία και υγεία για την εξάλειψη της φτώχειας. Πολιτεύομαι  στον Συνασπισμό από το 2002. Εκλέγομαι βουλευτής από το 2012. Ποτέ δεν άλλαξα τα πιστεύω μου… Πιστεύω στην Αριστερά ο πρόεδρος δεν πιστεύει…Εγώ και οι σύντροφοί μου πονάμε που φεύγουμε …Φύγαμε με μισή καρδιά αλλά δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε σ’ ένα κόμμα που δεν μας εκφράζει. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που με ψήφισαν και τους υπόσχομαι ότι θα τους δικαιώσω. Οι σχέσεις με τους συντρόφους μας παραμένουν θα συναντηθούμε στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο».

Χ. Ζεϊμπέκ: «Στοχοποιήθηκα τόσο από τους φασίστες στην Βουλή, όσο και από την ίδια την Κυβέρνηση»

Στο κείμενο της αποχώρησή του ο κ. Ζεϊμπέκ κάνει μια προσωπική αναφορά Επιτρέψτε μου και μια προσωπική αναφορά. Τα προηγούμενα χρόνια πολεμήθηκα και λοιδορήθηκα δίχως έλεος. Αντιμετώπισα την πιο σκληρή προπαγάνδα, ένα τεράστιο κύμα αμφισβήτησης και στοχοποιήθηκα τόσο από τους φασίστες στην Βουλή, όσο και από την ίδια την Κυβέρνηση. Σε όλες αυτές τις δοκιμασίες δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τους συντρόφους μου και φυσικά τον Αλέξη Τσίπρα που με στήριξαν απεριόριστα. Όλα αυτά, φυσικά, δεν τα ξεχνώ. Θα πορευόμαστε μαζί στους δρόμους των αγώνων.

Το αξίωμα, όμως, του Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου συνοδεύεται από μεγάλη ευθύνη. Την ευθύνη αυτή δεν πρόκειται να την αποποιηθώ. Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ στο βάρος της και να εργάζομαι πάντα για τον Λαό και υπέρ του Λαού. Παρότι σήμερα κλείνει για εμένα ένα μεγάλο κεφάλαιο με την αποχώρησή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα σταματήσω τον αγώνα, θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου με αίσθημα ευθύνης, ακεραιότητα και αξιοπρέπεια, όπως έκανα τόσα χρόνια. Και σε αυτόν τον δρόμο ευελπιστώ να είστε συνοδοιπόροι μου, προκειμένου να κατορθώσουμε να στηρίξουμε την κοινωνία, να επαναφέρουμε την Αριστερά στο προσκήνιο και να χτίσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον».

Σ. Γιαννακίδης: «Μια νέα σελίδα ανοίγει, ένα βήμα που κοιτάει στο μέλλον»

«Η δική μας Αριστερά δεν περιορίζεται στη θέση της συνεπούς αντιπολίτευσης. Είναι η Αριστερά που διεκδικεί την κυβέρνηση»
Ευ. Γιαννακίδης
Μέλος Κ.Ε. Ξάνθης

Σε ανάρτησή του ο κ. Στάθης Γιαννακίδης σημειώνει: «Ένας μεγάλος κύκλος ολοκληρώθηκε, μια νέα σελίδα ανοίγει, ένα βήμα που κοιτάει στο μέλλον.

Παραμένουμε περήφανοι για όσα καταφέραμε την περίοδο 2015-2019 με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το έργο να διασώσει την κοινωνική συνοχή μιας χρεωκοπημένης χώρας.

Κρατάμε από την πολύτιμη και δύσκολη αυτή μάχη τις μεγάλες τομές στην κοινωνική και εργατική πολιτική, την επιτυχία της εξόδου από τα Μνημόνια, την εθνική αυτοπεποίθηση που οδήγησε στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Και κυρίως κρατάμε την επίγνωση ότι η σύγχρονη Αριστερά είναι αυτή που συγκρούεται και σχεδιάζει, που μιλά συγκεκριμένα και αναλαμβάνει την ευθύνη της άσκησης πολιτικής, που αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων στο σήμερα.

Η δική μας Αριστερά δεν περιορίζεται στη θέση της συνεπούς αντιπολίτευσης. Είναι η Αριστερά που διεκδικεί την κυβέρνηση. Λέει αυτό που πιστεύει και πιστεύει αυτό που λέει».

 

Απόσπασμα από την ανακοίνωση αποχώρησης από την Κ.Ε και τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

Εμείς, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, σήμερα αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το βήμα που κάνουμε εκκινεί από μια σκληρή παραδοχή. Η κατάσταση που έχει παγιωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μας επιτρέπει να υπερασπιστούμε, να υλοποιήσουμε και να ανανεώσουμε το πρόγραμμα και το πολιτικό σχέδιο με βάση το οποίο διεκδικήσαμε την υποστήριξη και την ψήφο των πολιτών στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. Η ιδεολογική μετατόπιση από αρχές και αξίες της σύγχρονης Αριστεράς, η ανεπάρκεια και οι αντιφατικές τοποθετήσεις της νέας ηγετικής ομάδας, στερούν κάθε αξιοπιστία. Ακυρώνουν κάθε προσπάθεια συσπείρωσης ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων από όλο το φάσμα της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς και της Οικολογίας και νικηφόρας πορείας ενάντια στην πολιτική της ΝΔ.

Σήμερα όμως κάνουμε ένα βήμα που κοιτάει στο μέλλον. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικά ισχυρή και προγραμματικά οραματική προοδευτική αντιπολίτευση, που όχι μόνο θα αμφισβητεί την ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…