Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι εκπαιδευτικοί απαντούν: «Μετακίνηση των μαθητών στις διδακτικές επισκέψεις!»

Οι εκπαιδευτικοί απαντούν: «Μετακίνηση των μαθητών στις διδακτικές επισκέψεις!»

0

Για κατάσταση «χάους» κάνει λόγο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας επιρρίπτοντας ευθύνες και στην Τροχαία


Ο Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, Δ.Ντούμος, τονίζει στο «Ε»: «Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα-Είμαστε σύμφωνοι στο ότι οι εκπαιδευτικοί επωμίζονται πάρα πολλά στα σχολεία και επιπρόσθετες ευθύνες»


Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε ανακοίνωσή της για τη μετακίνηση των μαθητών στις διδακτικές επισκέψεις αναφέρει ότι εδώ και αρκετό καιρό παρουσιάζονται, στην πραγματοποίησή τους, προβλήματα, με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «συναρμόδια Υπουργεία και φορείς μετακυλούν όλη την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς μέσω ενός εκτός πραγματικότητας θεσμικού πλαισίου».

Επιπλέον, κάνει λόγο για μία κατάσταση «χάους» αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων, επιρρίπτει ευθύνες στην Τροχαία τονίζοντας:

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι εκπαιδευτικοί πέρα από τον προγραμματισμό των επισκέψεων, τη συνοδεία των μαθητών/τριών και την επίβλεψή τους δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση υπεύθυνοι ούτε για τον τεχνικό έλεγχο και την πραγματοποίησή του ούτε για την τήρηση του Κ.Ο.Κ. από τους οδηγούς των λεωφορείων».

Η ανακοίνωση του ΔΣ της Δ.Ο.Ε.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί από τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς να υιοθετήσουν νέο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο τακτικό τεχνικό έλεγχο των λεωφορείων με σκοπό να είναι πραγματικά ασφαλή για τη μετακίνηση των μαθητών, με ευθύνη της Τροχαίας και των ιδιοκτητών τους, σε χρόνο που δεν θα επηρεάζει την πραγματοποίηση των διδακτικών επισκέψεων (αφού με το υφιστάμενο πλαίσιο οι εκπαιδευτικοί, αναπόφευκτα, για να μη βρίσκονται αντιμέτωποι με ευθύνες που δεν τους αναλογούν θα αναγκαστούν να τις αναστέλλουν) και δεν θα στερεί από τους μαθητές ένα πολύ σημαντικό τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Συμπληρωματικά, ο κ. Δημήτρης Ντούμος ως Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, διαβεβαιώνει στο «Ε» ότι:

«Όσον αφορά το θέμα των μετακινήσεων, στην Ξάνθη έχει λυθεί. Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει πλήρης συνεργασία με τα τουριστικά. Ωστόσο, ασφαλώς είμαστε σύμφωνοι στο ότι οι εκπαιδευτικοί επωμίζονται πάρα πολλά στα σχολεία και επιπρόσθετες ευθύνες. Μέχρι σήμερα δεν ελέγχουμε εμείς το λεωφορείο, απεναντίας αυτή είναι αρμοδιότητα της τροχαίας, η οποία φέρνει εις πέρας με επιτυχία τα καθήκοντά της».


Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…