Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μία εβδομάδα έμεινε για το ‘’Black Friday’’

Μία εβδομάδα έμεινε για το ‘’Black Friday’’

0

Τα καταστήματα της τοπικής αγοράς  ετοιμάζονται για την επόμενη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου

Αναλυτικά το μήνυμα-κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης

Μετράμε αντίστροφα για το ”Black Friday” την επόμενη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. Παράλληλα, τα καταστήματα ετοιμάζονται με μεγάλες εκπτώσεις να «κερδίσουν» το αγοραστικό κοινό. Μάλιστα, ήδη στην αγορά της Ξάνθης έχουν ξεκινήσει οι πτώσεις τιμών που φτάνουν το 50%, σε επιλεγμένα, ωστόσο, είδη.

Παράλληλα, παραμένει «ανοιχτό» το ερώτημα αν «θα ανταποκριθούν οι καταναλωτές σε αυτό το κάλεσμα της τοπικής αγοράς». Η απάντηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τις προσφορές-«εκπλήξεις» που ετοιμάζουν οι ίδιοι οι  καταστηματάρχες αλλά και από την τσέπη των καταναλωτών.

Να σημειωθεί ότι κάθε χρονιά το “Black Friday” λαμβάνει χώρα την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη.

Το μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης

Πραγματοποιήστε τις αγορές σας από την τοπική αγορά! Προτιμήστε τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις!!

Ενισχύστε την τοπική μας οικονομία!

Black Friday-Μαύρη Παρασκευή

“Black Friday” είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην χώρα από το 1952.

Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ανοίγουν πολύ νωρίς, τα τελευταία χρόνια από τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και δίνουν μεγάλες προσφορές. Το «Black Friday» δεν είναι επίσημη αργία, αλλά η Καλιφόρνια και κάποιες άλλες Πολιτείες τηρούν την αργία της «Ημέρας μετά την ημέρα των Ευχαριστιών» για τους υπαλλήλους της Πολιτείας, συνήθως αντί για μια άλλη ομοσπονδιακή αργία, όπως η Ημέρα του Κολόμβου. Πολλοί εργαζόμενοι εκτός λιανικής και τα σχολεία έχουν αργία και την ημέρα των Ευχαριστιών και την επόμενη, οπότε μαζί με το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί δημιουργείται μια τετραήμερη αργία που αυξάνει τον αριθμό των δυνητικών αγοραστών.

Επιμέλεια: Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…