Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με συμμετοχές 117 μαθητών ολοκληρώθηκε ο 84ος Μαθηματικός Διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ» στην Ξάνθη

Με συμμετοχές 117 μαθητών ολοκληρώθηκε ο 84ος Μαθηματικός Διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ» στην Ξάνθη

0

Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης στις 04/11-Οι διακριθέντες περνούν στους διαγωνισμούς «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης»


Η Πρόεδρος ΕΜΕ Ξάνθης, κα Α. Ταουκτσόγλου στο «Ε»: «Όλα τα παιδιά από όλα τα σχολεία συγκεντρώθηκαν στο ίδιο εξεταστικό κέντρο, ο διαγωνισμός διεξήχθη ζωντανά από κοινού»


Ο ετήσιος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Θαλής» πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης με 117 συμμετοχές μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου. Στο σημείο αυτό τονίζεται ότι οι μαθητές και μαθήτριες, που θα διακριθούν, θα συνεχίσουν, να διαγωνίζονται στους διαγωνισμούς «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης», οι οποίοι ακολουθούν, ώστε τελικά, να συγκροτηθούν οι Εθνικές Ομάδες, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες  του 2024.

«Το ευχαριστώ» της Διοικούσας Επιτροπής

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος ΕΜΕ Ξάνθης ευχαριστεί θερμά τη Διευθύντρια και τα Στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, που συνέβαλαν στην άψογη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Ευχαριστεί ιδιαιτέρως τη Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης, που φιλοξένησε τον διαγωνισμό και τους Καθηγητές Μαθηματικών, που συμμετείχαν εθελοντικά στην οργάνωση, την επιτήρηση και την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Ευχαριστεί επίσης τους Διευθυντές και Καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού για την καθοδήγηση και την ενθάρρυνση, που προσέφεραν στους μαθητές, προκειμένου να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.

Προς επίρρωση, η Πρόεδρος ΕΜΕ Ξάνθης, κα Α. Ταουκτσόγλου, αναφέρει στο «Ε»:

«Μετά από τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, φέτος για πρώτη φορά διοργανώθηκε πάλι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που διοργανωνόταν παλιά. Δηλαδή, όλα τα παιδιά από όλα τα σχολεία συγκεντρώθηκαν στο ίδιο εξεταστικό κέντρο, ο διαγωνισμός διεξήχθη ζωντανά από κοινού. Ενώ, κατά την περίοδο της πανδημίας διοργανωνόταν χωριστά για τα παιδιά του κάθε σχολείου, δηλαδή εξεταζόταν ο καθένας στο σχολείο του. Βέβαια, φέτος υπήρχαν περισσότερες απαιτήσεις όσον αφορά τον συντονισμό και την οργάνωση. Σημαντική, βέβαια ήταν και η βοήθεια-στήριξη που μας παρείχε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπως επίσης και οι καθηγητές. Πάντως η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά. Είναι φυσικά σημαντικό για εμάς όλα τα παιδιά να εξετάζονται μαζί, διότι δημιουργείται η αίσθηση της ομάδας. Είναι πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η πανδημία ‘’χτύπησε’’ αυτό το ομαδικό πνεύμα. Ωστόσο, διαπιστώσαμε φέτος πως ο διαγωνισμός δεν έχασε την αίγλη του. Ευελπιστούμε μάλιστα στο μέλλον να είναι ακόμη μεγαλύτερη η συμμετοχή».


Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…