Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με 110 θέσεις θα επαναλειτουργήσει το δημοτικό πάρκινγκ

Με 110 θέσεις θα επαναλειτουργήσει το δημοτικό πάρκινγκ

0

Έγινε παραλαβή μελετών – Έργο πνοής για τους αγρότες η οδοποιία στα Κιμμέρια – Μπήκε ανάδοχος


Εγκρίθηκαν 12 θέσεις για την Δημοτική Αστυνομία του δήμου Ξάνθης  – Ξεκινά η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης –Στα 2,5 ευρώ τα τέλη στην Α’ Ζώνη


Αποχωρεί κλείνοντας ένα – ένα  τα κιτάπια της η δημοτική αρχή, παραδίδοντας στην κοινωνία της Ξάνθης έργα και μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί κατά την θητεία της ώστε να λάβει την σκυτάλη η νέα δημοτική αρχή καθόσον είναι κατανοητό ότι οι δήμαρχοι αλλάζουν αλλά ο δήμος έχει συνέχεια και απαιτεί συνέπεια. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης παραδίδει μια σειρά από μελέτες για το δημοτικό πάρκινγκ, ένα θέμα που καρκινοβατεί χρόνια τώρα και υπογράφει σύμβαση με ανάδοχο στο έργο αγροτικής οδοποιίας στα χωριά των Κιμμερίων, ένα έργο με τεράστια σημασία για την διατήρηση της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, κτηνοτροφικής και γεωργικής και τη συγκράτηση του πληθυσμού.


«Είπαμε ότι θα αναβαθμίσουμε την αγροτική οδοποιία για να διατηρηθεί η αγροτική παραγωγή στην περιοχή αυτή. Είναι πολύ βασικό αυτό το έργο για τους γεωργούς αλλά και τους κτηνοτρόφους μας»
Μ. Τσέπελης
Δήμαρχος Ξάνθης

«Τίθεται σε εφαρμογή στο άμεσο διάστημα το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Ο δήμος Ξάνθης ΄θα έχει Δημοτική Αστυνομία. Εγκρίθηκαν 12 θέσεις»
Μ. Φανουράκης
Αντιδήμαρχος Ξάνθης

Παραλαβή μελετών για το υπόγειο πάρκινγκ  – 110 οι θέσεις

Σ’ ότι αφορά το υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ που βρίσκεται στην οδό Κ. Μπένη, εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε χθες Τετάρτη 29/11 η παραλαβή μιας σειράς παραδοτέων μελετών της Προγραμματικής Σύμβασης  μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και της Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε. Υπενθυμίζουμε ότι στις 16/11/2022 Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή Α.Ε.» μέσω προγραμματικής ύψους 70.000 ευρώ που ενέκρινε η Οικονομική επιτροπή ανέλαβε μια σειρά μελετών που προαπαιτούνται για να λειτουργήσει το κλειστό διώροφο υπόγειο πάρκινγκ της οδού Κ. Μπένη. Όπως ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ το «Ε» όλα θα ξεκινούσαν  από μηδενική βάση καθώς εκκρεμούσαν εξιδεικευμένη μελέτη στατικής επάρκειας και μελέτη σύνδεσης με τις οδούς. Μιλώντας για το θέμα ο δήμαρχος κ. Τσέπελης εξήγησε πως τόσο η πανδημία όσο και η τροποποίηση του νόμου επέβαλλαν την αναγκαιότητα να γίνουν νέες μελέτες που θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τις αλλαγές και τις νέες προδιαγραφές που θέτει ο νόμος ώστε να βγει η άδεια λειτουργίας και να παραδοθεί στο κοινό. «Με την τροποποίηση του νόμου είμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε νέες μελέτες. Γι’  αυτό προχωρήσαμε με προγραμματική σύμβαση με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή Α.Ε.». Τώρα παραλάβαμε τις μελέτες. Αφού γίνουν οι παρεμβάσεις που προβλέπονται το πάρκινγκ θα είναι έτοιμο για αδειοδότηση. Το νέο πάρκινγκ θα περιλαμβάνει 110 θέσεις αντί 160 που ήταν στην αρχική μελέτη» σημείωσε ο κ. Τσέπελης.

‘Έργο πνοής για τους αγρότες η οδοποιία στα Κιμμέρια

Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε ο κ. Τσέπελης στο έργο οδοποιίας  με τίτλο «Βελτίωση βατότητας οδού Κιμμέρια, Έρανος, Λιβάδι, Ανθηρό, Πριόνιο», στο οποίο μπήκε ανάδοχος. Πρόκειται για ένα έργο 1 εκ ευρώ και περιλαμβάνει οδοποιία 14 χιλιομέτρων: «Είχα δώσει την υπόσχεση ότι θα  αναβαθμίσουμε την αγροτική οδοποιία για να διατηρηθεί η αγροτική παραγωγή στην περιοχή αυτή. Είναι πολύ βασικό αυτό το έργο για τους γεωργούς αλλά και τους κτηνοτρόφους μας που δεν μπορούσαν να παραδώσουν το γάλα τους και το πετούσαν γιατί οι εταιρείες λόγω του δύσβατου εδάφους δεν πήγαιναν να το μεταφέρουν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μέσα σε 5 χρόνια να  μειωθεί στο μισό το ζωικό κεφάλαιο και από 24.000 αιγοπρόβατα να έχουν μείνει 12.000. Το έργο θα γίνει, θα διευκολυνθούν οι αγρότες μας και θα σταματήσουν να φεύγουν οι νέοι μας».

Ξεκινά η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης –Στα 2,5 ευρώ τα τέλη στην Α’ Ζώνη

Λίγο πριν την εφαρμογή βρίσκεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η προμήθεια του εξοπλισμού και η τοποθέτησή του ενώ μέσα στον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η εκπαίδευση του προσωπικού. Να σημειώσουμε ότι μαζί με την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης θα ξεκινήσει και η εφαρμογή της Κανονιστικής στην Π. Πόλη, η τοποθέτηση αισθητηρίων οργάνων έξυπνης στάθμευσης, πινακίδων ενημέρωσης μεταβλητών μηνυμάτων, βυθιζόμενων στηλών ελέγχου της κίνησης στην Παλιά πόλη, κέντρου ενημέρωσης – control room στο Δημαρχείο και των αντίστοιχων λογισμικών διαχείρισης. Τέλος να σημειώσουμε ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκαν τα τέλη στάθμευσης που θα ισχύσουν το 2024. Έτσι στην Α’ Ζώνη που είναι η κεντρική οδός 28ης Οκτωβρίου καθώς και άλλες οδοί στο κέντρο της πόλης τα τέλη διαμορφώνονται στα 2,5 ευρώ ενώ στην Β΄ Ζώνη και στην Γ ζώνη παραμένουν σταθερά στο 0,75 και 0,50 ευρώ αντίστοιχα. Όπως εξήγησε ο κ. Φανουράκης η τιμή αυτή ορίστηκε για να αποτρέπει την στάθμευση μπροστά στα καταστήματα.

Εγκρίθηκαν 12 θέσεις για την Δημοτική Αστυνομία του δήμου Ξάνθης

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο δήμος Ξάνθης αιτήθηκε 19 θέσεις για την Δημοτική Αστυνομία που θα συστήσει και εγκρίθηκαν από το ΥΠΕΣ 12 θέσεις. Η προκήρυξη αναμένεται μέσα στο νέο έτος. Έτσι ο δήμος Ξάνθης δεν έχασε τελικά το τρένο της Δημοτικής Αστυνομίας εφόσον ένα χρόνο από τότε που ανακοινώθηκε δεν έχει βγει ακόμη η προκήρυξη.


 Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …