Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Γιορτή γνωριμίας για δεύτερη χρονιά «τρέχει» το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ξάνθης

Γιορτή γνωριμίας για δεύτερη χρονιά «τρέχει» το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ξάνθης

0

Ζωντανή διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. της χώρας, τα Γενικά Σχολεία και τις εκπαιδευτικές δομές


Ο Διευθυντής, Κλ. Ψωμακέλης τονίζει στο «Ε»: «Πρόκειται για μία ημέρα που σχετίζεται με την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ-Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο πάλι της παγκόσμιας ημέρας θα δώσουμε το παρών στην κεντρική πλατεία»


Στο πλαίσιο της συνεργασίας και της διαρκούς επικοινωνίας όλων των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης( Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ) της χώρας, των Γενικών Σχολείων και εκπαιδευτικών δομών, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Γενισέας (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Ξάνθης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10:00π.μ. ζωντανή διαδικτυακή συνάντηση. Στόχος είναι να τιμηθεί δεόντως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, να συζητηθούν όλα αυτά που αποτελούν συνδετικούς ιστούς και να προωθηθεί η έννοια της συνεργασίας δομών Ειδικής Αγωγής τόσο μεταξύ τους, όσο και με σχολεία Γενικής Παιδείας.


Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το βίντεο ‘’ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ’’-2023-

Οκτώ πάγκοι εργαστηρίων θα φιλοξενήσει η κεντρική πλατεία στις 4 και 5 Δεκεμβρίου

«Πρόκειται για μία ημέρα που σχετίζεται με την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, στις 3 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, την εν λόγω δράση την μεταφέραμε στις 6 Δεκεμβρίου, διότι στις 4 και 5 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο πάλι της παγκόσμιας ημέρας θα δώσουμε το παρών στην κεντρική πλατεία. Χαρακτηριστικά, θα μεταφέρουμε εκεί τα εργαστήριά μας, όπως επίσης και αυτά του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης (πρώην Ψυχολογικού). Από τη μία μεριά θα έχουμε οκτώ πάγκους εργαστηρίων, δηλαδή, θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, παιδιά από το σχολείο μας και από το Παράρτημα, ενώ από την άλλη θα παρευρεθούν τα σχολεία, νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια του Νομού Ξάνθης. Τα παιδιά θα δουλέψουν όλα μαζί με απώτερο σκοπό να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, να συνεργαστούν στο πλαίσιο της ισότητας όλων των ατόμων, είτε αυτά λέγονται άτομα με αναπηρία, είτε άτομα χωρίς αναπηρία», τονίζει στο «Ε» ο Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ξάνθης, Κλεομένης Ψωμακέλης.

Προσδοκίες αύξηση των συμμετοχών

«Αναλυτικά, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου πολλά σχολεία ειδικής αγωγής θα ενωθούν, θα συζητήσουν και θα στείλουν ένα βιντεάκι λίγων λεπτών, αλλά όχι μόνο…Επίσης, οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν μέρος σε μία γιορτή γνωριμίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πέρυσι η δράση γνώρισε μεγάλη επιτυχία, μιας και περίπου 50 σχολεία είχαν συναντηθεί διαδικτυακά και είχαν ανταλλάξει σκέψεις και ιδέες. Φέτος ευελπιστούμε ότι ο αριθμός των συμμετοχών θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο», σημειώνει. καταληκτικά.



Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία(3 Δεκεμβρίου)

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Η αρχική της ονομασία ήταν «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες» “.Κάθε χρόνο εστιάζει σε διαφορετικό θέμα.

Πληροφορίες συμμετοχής στη διαδικτυακή συνάντηση

1.Όσα σχολεία και δομές το επιθυμούν μπορούν να στείλουν το βίντεο – μήνυμά τους στο aftopoumasenonei@gmail.com μέχρι την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 και

2.Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ., συνδεόμαστε ΖΩΝΤΑΝΑ (σχολεία γενικής και ειδικής εκπαίδευσης ) με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ξάνθης.


Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…