Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διακρίθηκε πανευρωπαϊκά η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φυσικής Ανθρωπολογίας καθηγήτρια ΔΘΠ Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου

Διακρίθηκε πανευρωπαϊκά η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φυσικής Ανθρωπολογίας καθηγήτρια ΔΘΠ Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου

0

Τι δήλωσε ο Πρύτανης ΔΠΘ, Φώτιος Μάρης και η διακριθείσα καθηγήτρια


Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εξασφάλισε τη σημαντική χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας στην κατηγορία του «Consolidator Grant» για πρωτοποριακή έρευνα στη μελέτη του ανθρώπινου παρελθόντος.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φυσικής Ανθρωπολογίας Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου έχει κερδίσει την άκρως ανταγωνιστική χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας – European Research Council. Αυτή η υψηλού κύρους χρηματοδότηση, αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα υποστηρίξει έρευνα αιχμής για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ Καθηγητής Φώτης Μάρης δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια στην κυρία Παπαγεωργοπούλου, η επιτυχία της αποτελεί μοναδική διάκριση για κάθε σύγχρονο ερευνητή. Αυτή η διάκριση ακτινοβολεί σε ολόκληρο το Πανεπιστήμιό μας καθώς είναι η πρώτη αυτού του μεγέθους στην ιστορία του. Παράλληλα, φέρνει όλο το ανθρώπινο δυναμικό του ΔΠΘ πιο κοντά στην ερευνητική αριστεία και καταδεικνύει τις δυνατότητες που έχουμε ως ακαδημαϊκός φορέας. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι αφορά τον ιδιαίτερο τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών, εξασφαλίζοντας σημαντικά κονδύλια για πρωτοποριακή, υψηλής στάθμης έρευνα».

Η Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, η οποία χρηματοδοτήθηκε στο επιστημονικό πεδίο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών για τη μελέτη του ανθρώπινου παρελθόντος (κατηγορία SH6-The study of the human past), εξέφρασε τον ενθουσιασμό της, δηλώνοντας: «Είναι τιμή μου που λαμβάνω χρηματοδότηση από το ERC, η οποία θα προσφέρει ανεκτίμητη υποστήριξη στην έρευνα μας. Αυτή η χρηματοδότηση αναγνωρίζει τη σημασία και την ποιότητα της επιστημονικής έρευνας που γίνεται στο Δημοκρίτειο, η οποία ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις και τη δέσμευση του ERC για την προώθηση των καινοτόμων ερευνών στην Ευρώπη».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…