Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Από 220 ευρώ και πάνω ο στόχος για το καλαμπόκι της ΕΑΣ Ορεστιάδας

Από 220 ευρώ και πάνω ο στόχος για το καλαμπόκι της ΕΑΣ Ορεστιάδας

0

Με την εκτίμηση ότι οι συνθήκες της αγοράς θα βελτιωθούν και με μια τιμή στόχο τουλάχιστον 220 ευρώ ο τόνος θα ξαναβγεί τις επόμενες εβδομάδες η ΕΑΣ Ορεστιάδας στην αγορά για τη διάθεση 14.000 τόνων καλαμποκιού


Αυτήν τη περίοδο, οι τιμές που ακούγονται για τον καρπό καλαμποκιού βρίσκονται κάτω από τα 200 ευρώ ο τόνος, με τον πρόσφατο διαγωνισμό που είχε κηρύξει η ΕΑΣ Ορεστιάδας, να καταλήγει άγονος, αφού οι δύο προσφορές που κατατέθηκαν αφορούσαν σε 190 και 195 ευρώ ο τόνος. Η τιμή αυτή μεταφράζεται σε τιμή παραγωγού στα 17 με 18 λεπτά το κιλό.

Οι εκτιμήσεις των επικεφαλής του συνεταιριστικού οργάνου, θέλουν το εμπορικό κλίμα να βελτιώνεται στην πορεία της εμπορικής περιόδου, μόλις δηλαδή εκτονωθεί η πίεση της συγκομιδής που έφερε ο αλωνισμός στα παραγωγικά κέντρα της κεντρικής Ευρώπης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες.

Μέσα στον επόμενο μήνα, αναμένεται να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός με την προσφορά πλέον να έχει μειωθεί. Η πρόθεση της ΕΑΣ είναι σύμφωνη με εκείνες των παραγωγών, οι οποίοι προκειμένου να ρευστοποιήσουν τώρα στα χαμηλά του εύρους, διατίθενται να αναμένουν λίγο καιρό ακόμα πριν βγουν στην αγορά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …