Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αντίθετοι οι Μηχανικοί στο «τεκμαρτό φορολογητέο»

Αντίθετοι οι Μηχανικοί στο «τεκμαρτό φορολογητέο»

0

«Άδικο, άστοχο και αναχρονιστικό», χαρακτηρίζει το μέτρο ο γραμματέας του Π.Τ. ΤΕΕ Θράκης Βασίλης Ασημίδης


Αντίθετο το ΤΕΕ Θράκης επί της αρχής στο νομοσχέδιο – Συγκροτήθηκε Ομάδας Εργασίας για τις προτάσεις του


Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με την εισαγωγή του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες έχει δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο αντίδρασης. Δικηγόροι, έμποροι, μηχανικοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με αυτόν τον τρόπο φορολόγησης τον οποίο θεωρούν άδικο.

Στα «κάγκελα» και οι Μηχανικοί για το τεκμαρτό φορολογητέο

«Άδικο, άστοχο και αναχρονιστικό», χαρακτηρίζει το μέτρο του τεκμαρτού φορολογητέου ο γραμματέας του Π.Τ. ΤΕΕ Θράκης Βασίλης Ασημίδης επισημαίνοντας ότι είναι ένα οριζόντιο μέτρο που θυμίζει την εποχή των μνημονίων και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα: «Κάθε κλάδος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Το να τους αντιμετωπίζουμε όλους το ίδιο είναι μεγάλη αδικία και αστοχία. Για παράδειγμα ο μηχανικός μπορεί μία χρονιά να έχει δουλειές και μία όχι. Μπορεί να κλείνει έργα να τα εκτελεί και να τα τιμολογεί την επόμενη χρονιά. Ξέρουμε όλοι ότι τα δημόσια έργα έχουν μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να τιμολογηθούν. Δεν μπορεί να του λένε ότι την μία χρονιά φοροδιαφεύγει».

«Είναι φοροεισπρακτικό μέτρο και όχι για την φοροδιαφυγή»

Ειδικότερα για το θέμα της φοροδιαφυγής ο κ. Ασημίδης είπε ότι ουσιαστικά πρόκειται για πρόσχημα και ότι η πραγματικότητα είναι ότι το μέτρο είναι φοροεισπρακτικού χαρακτήρα: «Έχουμε την Δημόσια ηλεκτρονική τιμολόγηση. Αν δεν πληρούνται τα κριτήρια ο μηχανικός δεν πληρώνεται. Όλες οι πράξεις είναι ψηφιακές όπως το ενεργειακό πιστοποιητικό. Άρα το κράτος έχει πολλά εργαλεία για να ελέγξει ποιος φοροδιαφεύγει και δεν χρειάζεται το τεκμαρτό. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για φοροεισπρακτικό μέτρο και όχι για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής».

Αντίθετο το ΤΕΕ Θράκης επί της αρχής στο νομοσχέδιο – Συγκροτήθηκε Ομάδας Εργασίας για τις προτάσεις του

Καταλήγοντας ο κ. Ασημίδης δήλωσε πως το Π.Τ. ΤΕΕ Θράκης είναι αντίθετο επί της αρχής του νομοσχεδίου και έχει συγκροτήσει μία ομάδα εργασίας προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…