Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης «άνοιξε την αγκαλιά του» στην Κύπρο, Ιταλία και Πορτογαλία

Το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης «άνοιξε την αγκαλιά του» στην Κύπρο, Ιταλία και Πορτογαλία

0

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Computers in our Life»

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 στο 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης υποδέχτηκε τους εταίρους του από το πρόγραμμα Erasmus + στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Computers in our Life».

Όπως σημειώνει η διευθύντρια του σχολείου, Έλενα Τάτσιου:

«Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί από την Κύπρο, την Ιταλία και την Πορτογαλία έγιναν δεκτοί στον χώρο του Σχολείου μας στην καθιερωμένη τελετή καλωσορίσματος με ανταλλαγές δώρων και παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές μας.

Στη διάρκεια όλων των ημερών φιλοξενίας οι εταίροι μας λάμβαναν μέρος σε διαλέξεις με θέμα «Artificial intelligence in our life» και επιμορφωτή τον κ. Συρόπουλο Απόστολο. Αφού έγινε μια γενική παρουσίαση των εξελίξεων της Τεχνητής Νοημοσύνης συζητήθηκαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα από την εφαρμογή αυτής στη ζωή μας. Παρουσιάστηκαν προβλήματα και προτάθηκαν λύσεις. Το πρόβλημα στο οποίο οι μαθητές έδειξαν περισσότερο ενδιαφέρον, ήταν το πρόβλημα του “Πύργου του Ανόι”.

Από το απόγευμα της Δευτέρας έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου οι φιλοξενούμενοί μας πήραν μέρος σε οργανωμένες εκδρομές, περιπάτους, ξεναγήσεις: στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, την οικία του Μ. Χατζιδάκι και το “Σπίτι της Σκιάς”. Στην Καβάλα, όπου περιηγήθηκαν στο Ιμαρέτ και στο Φρούριο. Στα μοναστήρια της Ξάνθης “Αρχαγγελιώτισσα” και “Καλαμου”. Στα Στενά του Νέστου απόλαυσαν την πεζοπορία και την ομορφιά του τοπίου. Την τελευταία μέρα γνώρισαν το νησί της Θάσου, ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό μουσείο και απόλαυσαν τις βόλτες δίπλα στη θάλασσα.

Μία συνάντηση όμως είχε φτάσει και πάλι στο τέλος της. Οι φίλοι μας, μάς αποχαιρέτησαν παίρνοντας μαζί τους όμορφες αναμνήσεις, έχοντας ενισχύσει περισσότερο το πνεύμα συνεργασίας, γόνιμου διαλόγου και ανταλλαγής καλών πρακτικών, αλλά και την ενδυνάμωση της φιλίας ανάμεσα στους μαθητές των διαφόρων χωρών και στους καθηγητές.

Οι χώρες/εταίροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον προσεχή Δεκέμβριο στη Λάρνακα της Κύπρου, όπου θα πραγματοποιηθεί και το κλείσιμο αυτού του προγράμματος».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…