Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σκουρλέτης: Κατάντια η εκλογή Κασσελάκη – Παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα δούλευαν υπόγεια

Σκουρλέτης: Κατάντια η εκλογή Κασσελάκη – Παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα δούλευαν υπόγεια

0

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει υποχρέωση να πει τη γνώμη του. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με απαξίωση και με γελοιοποίηση», ήταν το μήνυμα του πρώην υπουργού, λίγες ώρες μετά την απόφαση Κασσελάκη να τον θέσει εκτός κόμματος

Επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη και της νέας ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξαπέλυσε ο Πάνος Σκουρλέτης, λίγες ώρες μετά την απόφαση του νέου προέδρου να θέσει τον ίδιο και τους Νίκο Φίλη και Δημήτρη Βίτσα εκτός κόμματος.

«Εγώ αυτά τα οποία έκανα στα 24 μου, θα τα ξαναέκανα», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στο δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ. για παλαιότερη αρθρογραφία του.

«Με αυτά που γίνονται έχουμε εξασφαλίσει ένα μεγάλο κομμάτι στις επιθεωρήσεις της σεζόν», σχολίασε κατόπιν ο πρώην υπουργός για την κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε ερώτηση που του τέθηκε αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «ανεπάγγελτος» που του απέδωσε ο Παύλος Πολάκης απάντησε: «Τα νταηλίκια και τις συκοφαντίες του Πολάκη τις ξέρουμε. Του εύχομαι να διατηρήσει αυτό το επίπεδο και να μην το ρίξει ακόμα πιο χαμηλά».

Όσον αφορά τις καταγγελίες ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση υπονόμευε τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «Βίτσας, Φίλης, Σκουρλέτης υπήρξαμε υπουργοί, εκλεγμένα στελέχη του κόμματος, με παρουσία και προσωπική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα».

«Ο Κασσελάκης απέκρυψε τις απόψεις του. Είναι κατάντια η εκλογή Κασσελάκη. Την ευθύνη για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την είχε μια στενή ομάδα και κυρίως ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Τσίπρας έχει υποχρέωση να πει τη γνώμη του. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με απαξίωση και με γελοιοποίηση», συμπλήρωσε κατόπιν αναφορικά με το πολιτικό στίγμα του νέου προέδρου και τις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για «πορεία βίαιης μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ» και εκτίμησε ότι «αν συνεχιστεί αυτή η πορεία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα κεντροδεξιό, άνευρο κόμμα. Αν υπάρχει μια τέτοια πορεία, εμείς θα είμαστε απέναντι».

«Κάποια παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα δουλέψαν υπόγεια με έναν στημένο μηχανισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει υποχρέωση να μιλήσει και έπρεπε να το κάνει και πριν από τις εσωκομματικές εκλογές όταν εργαλειοποίηθηκε το όνομά του», προσέθεσε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος ερωτηθείς για πρόσωπα όπως οι κ. Τζάκρη και Αυγέρη που βρίσκονται στο πλευρό του Στ. Κασσελάκη επεσήμανε ότι «είχαν μιλήσει για αριστερίζουσες εκκρεμότητες, άρα είχαν σχέδιο ρήξης». Τέλος, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η εκλογή Κασσελάκη ενέχει ένα στοιχείο εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, μια και ο νυν πρόεδρος είχε αποκρύψει τις πολιτικές θέσεις του, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…