Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ρεύμα: “Μπλόκο” σε όσους αλλάζουν πάροχο και αφήνουν χρέη

Ρεύμα: “Μπλόκο” σε όσους αλλάζουν πάροχο και αφήνουν χρέη

0

Έρχονται μέτρα για τους κακοπληρωτές

Mέτρα κατά των κακοπληρωτών του ηλεκτρικού ρεύματος φαίνεται πως θα ανακοινώσει σύντομα η ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Μερικά από αυτά αναμένεται να είναι μεταξύ άλλων:

-Ο προηγούμενος πάροχος θα έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί αποκοπή ρεύματος σε καταναλωτή που δεν είναι πλέον πελάτης του αλλά του έχει αφήσει ανεξόφλητους λογαριασμούς χωρίς να έχει κανονίσει την αποπληρωμή τους. Δηλαδή ουσιαστικά θα μπει μπλόκο σε όσους μετακινούνται από πάροχο σε πάροχο και αφήνουν χρέη.

-Η σήμανση στην πλατφόρμα “Θαλής” του ΔΕΔΔΗΕ των πελατών που έχουν ανεξόφλητα χρέη.

Σημειώνεται δε πως οι πάροχοι είχαν προτείνει πρόσφατα την εφαρμογή του ενεργειακού Τειρεσία. Ωστόσο φαίνεται το μέτρο αυτό να μην έχει την καθολική αποδοχή από τον κλάδο της προμήθειας παρότι υπάρχουν εκπρόσωποι της αγοράς που στηρίζουν ως μέτρο

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων αναμένεται να θέσει μέσα στις επόμενες ημέρες  σε δημόσια διαβούλευση την επικαιροποιημένη γνωμοδότηση για τις αλλαγές που θα γίνουν στο άρθρο 42 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που προβλέπει το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης καταναλωτών. Πάντως ο κ. Σκυλακάκης φαίνεται να έχει δώσει στην Αρχή την προθεσμία να γίνει αυτή η τροποποίηση μέχρι το τέλος του μήνα.

Υπενθυμίζεται πως το Συμβούλιο Επικρατείας είχε ακυρώσει προ τριετίας με απόφαση του τη λήψη μέτρων κατά των κακοπληρωτών και σύμφωνα με αυτήν οι καταναλωτές μπορούσαν να  μετακινούνται ελεύθερα από πάροχο σε πάροχο αζημίως. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που επικαλέστηκε πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης για τους κακοπληρωτές του ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως έδειξαν τα στοιχεία, 25.000 με 30.000 πελάτες του ρεύματος ευθύνονται για oφειλές ύψους 400 εκατ.ευρώ και 500 εκατ.ευρώ που έχουν προκύψει στην αγορά. Το φαινόμενο αυτό θα διογκωθεί περαιτέρω εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα επί τούτου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…