Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εκπαιδευτικές ημερίδες JTI με ΑΑΔΕ σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα για παράνομα προϊόντα καπνού

Εκπαιδευτικές ημερίδες JTI με ΑΑΔΕ σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα για παράνομα προϊόντα καπνού

0

 Πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 18 έως 20 Σεπτεμβρίου

Εκπαιδευτικές ημερίδες, για το παράνομο εμπόριο προϊόντων καπνού και την αναγνώριση των παραποιημένων, προς τους τελωνειακούς υπαλλήλους από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, πραγματοποίησε η JTI στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, το διάστημα από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι εκπαιδευτικές ημερίδες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας της JTI με τη Φορολογική και Τελωνειακή Ακαδημία της ΑΑΔΕ, η οποία «επισφραγίστηκε» τον Μάρτιο του 2023 με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη για την από κοινού προσπάθεια στην περιστολή του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού.

Στο πλαίσιο αυτής της κοινής κατανόησης που απορρέει από το Μνημόνιο Συνεργασίας, συμπεριλαμβάνονται εκτός από τις επίμαχες εκπαιδευτικές δράσεις της JTI, η παροχή στοιχείων και πληροφοριών στην ΑΑΔΕ για την καλύτερη αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνικών, η συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με κατασχέσεις σημάτων ιδιοκτησίας JTI καθώς και συνδρομή σε εσωτερικές έρευνες της εταιρείας, η βοήθεια από την JTI στην ταυτοποίηση προϊόντων καθώς και εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε και εκπαιδευτική επίσκεψη τελωνειακών υπαλλήλων από πόλεις της Βόρειας Ελλάδας στο εργοστάσιο της JTI στην Ξάνθη.

Εκ μέρους της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων της ΑΑΔΕ, ο Προϊστάμενος κ. Άγγελος Λυμπέρης, ευχαρίστησε την JTI για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να οργανώσει και για την παροχή της εκπαίδευσης, καθώς και για την υποδοχή που επεφύλαξαν στους τελωνειακούς τα στελέχη της στο εργοστάσιο στην Ξάνθη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…