Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Πόλο: «Χλωμιάζει» το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ισραήλ

Πόλο: «Χλωμιάζει» το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ισραήλ

0

Ποια σενάρια παίζουν για την διοργάνωση

Η διοργάνωση έχει οριστεί για το διάστημα 3-16 Ιανουαρίου, αλλά μπαίνουμε στον Νοέμβριο και η κρίση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνη όπως όλα δείχνουν, μόλις άρχισε.

Η Νετάνια έχει αναλάβει την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού, αλλά με τις τωρινές συνθήκες, αυτή δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση στο Ισραήλ για λόγους ασφαλείας.

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα συνεδριάσει με τους επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της διοργάνωσης, όπου θα συζητηθεί η κατάσταση και το αν θα χρειαστεί να δοθεί παράταση στην απόφαση για την τύχη του Ευρωπαϊκού.

Η LEN δεν θέλει να βιαστεί, όμως τα περιθώρια στενεύουν και ήδη έχει δεχτεί προτάσεις από την Γερμανία και την Ολλανδία, που θέλουν να αναλάβουν το Ευρωπαϊκό.

Σύμφωνα με το Waterpolo Development, η European Aquatics έχει αρνηθεί προς το παρόν τις προτάσεις τους, αφού θέλουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια με το Ισραήλ.

Μάλιστα, ακούγεται το σενάριο να μεταφέρουν την διοργάνωση σε άλλη ημερομηνία, κάτι που όμως θα προκαλέσει αλαλούμ, αφού τον Φεβρουάριο υπάρχει και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μετά πρέπει να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα και να ολοκληρωθούν στην ώρα τους, ώστε οι εθνικές ομάδες να είναι έτοιμες για το Παρίσι.

Αν γίνει ένα από τα δύο, δεν αποκλείεται να αλλάξει εκτός από το καλεντάρι και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού η Νετάνια δίνει εισιτήρια.

Η λύση του περσινού Ευρωπαϊκού, που θα φέρει αντιδράσεις

Ένα άλλο σενάριο το οποίο εξετάζεται και είναι… βολικό για την εθνική γυναικών, είναι να δοθεί το εισιτήριο από την Νετάνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την κατάταξη στο Ευρωπαϊκό του Σπλίτ πέρυσι.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, η Κροατία θα πάρει το εισιτήριο για τους άνδρες και η Ελλάδα για τις γυναίκες, πηγαίνοντας αυτομάτως και στο Παγκόσμιο της Ντόχα μαζί με το Ισραήλ και τη Γαλλία, ενώ την Κροατία θα ακολουθήσουν Μαυροβούνιο και Γεωργία στους άντρες.

Μαζί με την ελληνική ομάδα, κερδισμένοι θα είναι οι Κροατία, Μαυροβούνιο και Γεωργία στους άνδρες. Με αυτόν τον τρόπο η Ντόχα δεν θα δώσει προκρίσεις σε Ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά είναι κάτι που αν συμβεί θα ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από άλλες χώρες που διεκδικούν κι αυτές θέση στο Παρίσι, αφού μία… αναδρομική πρόκριση θα αδικήσει ενδεχομένως αρκετούς.

Πάντως και το Παγκόσμιο στη Ντόχα τον Φεβρουάριο θα γίνει με προβλήματα, αφού ήδη ορισμένες χώρες έχουν ζητήσει να φύγει από εκεί η διοργάνωση, με την πρόφαση ότι η χώρα στηρίζει την Χαμάς. Τα κράτη που έχουν ζητήσει αλλαγή έδρας δεν αφορούν το πόλο βέβαια, αφού δεν θα έχουν παρουσία εκεί, αλλά τα υπόλοιπα αθλήματα του υγρού στίβου. Χαρακτηριστικά, οι χώρες που ζητούν αλλαγή έδρας είναι το Λουξεμβούργο, η Τσεχία, η Σλοβακία, το Αζερμπαϊτζάν, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία και οι Σκανδιναβικές χώρες.

Στο πόλο, να θυμίσουμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν προκριθεί ήδη οι Ουγγαρία, Ελλάδα, Ιαπωνία και Γαλλία στους άνδρες, καθώς και Γαλλία, Κίνα, Ολλανδία, Ισπανία και Αυστραλία στις γυναίκες.

Πηγή: Κώστας Ευθυμιάδης/gazzetta.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…