Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Ρούμπλεφ ξεπέρασε τον Τσιτσιπά σε ranking και Race, μάχη για τα τελευταία εισιτήρια στο ATP Finals

Ο Ρούμπλεφ ξεπέρασε τον Τσιτσιπά σε ranking και Race, μάχη για τα τελευταία εισιτήρια στο ATP Finals

0

Στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης θα πάει την Δευτέρα ο Ρούμπλεφ που είναι μια ανάσα από το ATP Finals

H παρουσία του Αντρέϊ Ρούμπλεφ στα προημιτελικά της Σαγκάης, του δίνει ένα τεράστιο αβαντάζ για την πρόκριση στα ATP Finals.

Η παρουσία του στην 8αδα, τον περνάει΄αυτόματα στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που σημαίνει πως ο Τσιτσιπάς θα πέσει στο Νο6. Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία για τον Ρώσο τενίστα, είναι ότι πέρασε τον Στέφανο και στο race για το Τορίνο, καθώς είναι στο Νο5.

Αν κατακτήσει τον τίτλο μάλιστα στη Σαγκάη, τότε θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή του στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς.

Παράλληλα, αν το σηκώσει στη Σαγκάη, θα βρεθεί και στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ως φιναλίστ θα πάει στο Νο5. Kαι το θετικό είναι πως όλα τα μεγάλα ονόματα έχουν αποκλειστεί και ο δρόμος για τον τίτλο είναι ορθάνοιχτος.

Τα ζευγάρια στα προημιτελικά είναι Ντιμιτρόφ – Τζάρι, Ουμπέρ – Ρούμπλεφ (αυτά θα συναντηθούν στα ημιτελικά), Μαροζάν – Χουρκάτζ, Σέλτον – Κόρντα.

Μάχη για τα τελευταία εισιτήρια για το Τορίνο

Μένουν τρεις εβδομάδες μετά από αυτό το τουρνουά και στην λογική ότι ο Ρούμπλεφ παίρνει το τρόπαιο στη Κίνα, θα μείνουν τρία εισιτήρια για το ATP Finals. Ο Τσιτσιπάς έχει το πάνω χέρι με 3.615 βαθμούς, με τον Ζβέρεφ να ακολουθεί στους 3.415. Το 8ο εισιτήριο κρατά ο Ρούνε αυτή τη στιγμή με 3.110 βαθμούς και αυτή την εβδομάδα δεν κινδυνεύει

Θεωρητικά μέχρι και το Νο20 στο race (Σερουντόλο) έχει πιθανότητες πρόκρισης, ωστόσο πρέπει να γίνουν ακραία πράγματα. Στα προημιτελικά στη Σαγκάη συνεχίζουν οι Χουρκάτζ, Ντιμιτρόφ, Σέλτον και Τζάρι που βρίσκονται στο race στο Νο15, το Νο17, το Νο18 και το Νο19, αλλά αν κάποιος από αυτούς φτάσει ως τον τελικό τουλάχιστον, θα μπει για τα καλά στο κόλπο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…