Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με λαμπρότητα τίμησαν τα 104α Ελευθέρια οι Ξανθιώτες

Με λαμπρότητα τίμησαν τα 104α Ελευθέρια οι Ξανθιώτες

0

Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου με μεγάλη συμμετοχή κόσμου

Το παρών έδωσαν οι αρχές της πόλης, όπως επίσης και ο Σταύρος Κελέτσης ως κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τα 104α Ελευθέρια τίμησε και φέτος η Ξάνθη  με την καθιερωμένη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση μέσα από τη συμμετοχή των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων. Παρέλαση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εθελοντριών Αδελφών Ε.Ε. Σταυρού, Λαογραφικών Συλλόγων, μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσκόπων, οδηγών, τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2023. Πριν από την παρέλαση,  προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, όπου και τιμήθηκαν οι αγωνιστές κατά το δέον.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, μιας και ο καιρός στάθηκε αρωγός. Στην παρέλαση το παρών έδωσε και ο Σταύρος Κελέτσης ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθούν, οι δηλώσεις των αρχών της πόλης

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, δήλωσε: «Θα ήθελα εκ μέρους της Πολιτείας να συγχαρώ τα νιάτα μας, τα παιδιά των συλλόγων, των σχολείων και κυρίως τον στρατό μας που σήμερα απέδειξαν ότι η χώρα δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά έχει παρόν και μέλλον. μνήμη είναι το βασικό θεμέλιο για μία χώρα, για ένα έθνος, για ένα λαό προκειμένου να διαπρέψει και στο μέλλον! Χρόνια πολλά στην Ξάνθη!»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σταύρος Κελέτσης

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κ. Παντελεήμων στάθηκε στα ακόλουθα: «Σήμερα η Ξάνθη πανηγυρίζει την 104η  Επέτειο των Ελευθερίων της. Δοξάσαμε τον Χριστό το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό, ευχαριστήσαμε την Παναγία Αρχαγγελιώτισσα, τελέσαμε το τρισάγιο των ψυχών των πατέρων μας που έζησαν στα δύσκολα χρόνια της δουλείας και καμαρώσαμε τους πολιτιστικούς συλλόγους, την μαθητιώσσα νεολαία, την ελπίδα της πατρίδας. Η Ελευθερία είναι το ύψιστο δώρο να μπορεί κάθε άνθρωπος να εκφράζεται, να δημιουργεί ελεύθερα, να σέβεται τον συνάνθρωπό του, τον γείτονά του, η Ελευθερία κερδίζεται με αίμα, δεν χαρίζεται. Ελευθερία δεν είναι να κάνω ό, τι θέλω, αλλά να κάνω το καθήκον μου, αυτό που πρέπει, αυτό που έκαναν και οι πρόγονοί μας, ώστε να απολαμβάνουμε σήμερα τα αγαθά της δικής τους θυσίας. Χρόνια πολλά και ευλογημένα».

Ο Στρατηγός, Δημόκριτος Κωνσταντάκος, επεσήμανε: «Σήμερα γιορτάζει η Ξάνθη και το Δ’ Σώμα Στρατού. Πριν 104 χρόνια ο Ελληνικός Στρατός ελευθέρωσε την Ξάνθη. Σήμερα εμείς ως συνεχιστές του είμαστε πανέτοιμοι, αξιόμαχοι να υπερασπιστούμε την Θράκη και την Ελευθερία της. Χρόνια πολλά Θράκη, χρόνια πολλά Ξάνθη μας!»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης, υπογράμμισε: «Χρόνια πολλά σε όλους τους Ξανθιώτες. Σήμερα τιμάμε την επέτειο των 104 χρόνων. Είμαστε μία νέα χώρα, μία νέα περιοχή που εντάχθηκε στον κορμό της Ελλάδος! Είμαστε περήφανοι! Τα παιδιά μας, μας δίνουν ελπίδα και δύναμη να συνεχίσουμε! Χρόνια πολλά στους Ξανθιώτες!»

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μανώλης Τσέπελης, τόνισε: «Χρόνια πολλά και από εμένα! Έχω πει πολλές φορές ότι η Ελευθερία χρειάζεται θυσίες και αίμα. Αν χρειαστεί, όμως και τώρα θα κάνουμε το ίδιο για να είναι ελεύθερος αυτός ο ευλογημένος τόπος όπου ζούμε!»

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…