Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα ΚΚΕ Ορεστιάδας: «Εγκληματικές» οι ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ

ΚΚΕ Ορεστιάδας: «Εγκληματικές» οι ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ

0

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης του Δημοσίου συστήματος Υγείας»

Για τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ κάνει λόγο η κομματική οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ μετά το τραγικό περιστατικό με πολίτη που απεβίωσε λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

«Μετά και τα πρόσφατα περιστατικά είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι ανησυχίες των κατοίκων της περιοχή μας καθώς βλέπουν να πληθαίνουν οι περιπτώσεις που το ΕΚΑΒ αδυνατεί – τότε που και τα δευτερόλεπτα έχουν την αξία τους – να ανταποκριθεί στις αγωνιώδεις εκκλήσεις για έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά ασθενών σε μονάδες υγείας ( Κέντρα Υγείας ,Νοσοκομεία)

Αυτό επιβεβαιώνουν τα περιστατικά των τελευταίων ημερών. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 8 Οκτώβρη 2023 στις εκκλήσεις συγγενών σε δυο περιστατικά για επείγουσα βοήθεια και μεταφορά ασθενών στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας ή το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου η απάντηση ήταν «δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο» και αναγκάστηκαν οι ίδιοι να μεταφέρουν τους ασθενείς με ιδιωτικά αυτοκίνητα. Δυστυχώς στη διαδρομή, χωρίς καμιά βοήθεια, ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του. Και θα παραμείνει αναπάντητο το ερώτημα σε όλους μας. Μήπως θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του περιστατικού αν η μεταφορά γινόταν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια;

Για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ , που πολλές φορές στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές, οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι τεράστιες. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης του Δημοσίου συστήματος Υγείας.

Και το ερώτημα παραμένει, αλήθεια πόσο κοστολογούν τις ζωές μας;

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση δεν μπορούμε να μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα «δειλοί μοιραίοι και άβουλοι αντάμα», γιατί και η ανοχή γίνεται συνενοχή.

Και ο δρόμος είναι ένας, να δυναμώσει τώρα ο αγώνας, να βάλουμε φραγμό στην πολιτική που χρόνο με το χρόνο εμπορευματοποιεί την Υγεία και την παραδίδει στους ιδιωτικούς ομίλου. Να διεκδικήσουμε ένα σύγχρονο, δωρεάν, Δημόσιο σύστημα Υγείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…