Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κατάθεση στεφάνων «Στα βήματα της Απελευθέρωσης» την παραμονή των Ελευθερίων 2023 στην Ξάνθη

Κατάθεση στεφάνων «Στα βήματα της Απελευθέρωσης» την παραμονή των Ελευθερίων 2023 στην Ξάνθη

0

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο της πόλης την Τρίτη 03/10

Η συμβολική πορεία πανηγυρικής πομπής ολοκληρώθηκε στο Ρολόι της πόλης με ανύψωση της ελληνικής σημαίας

Πρωινές ώρες της Τρίτης 3/10 πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από σχολεία, Προσκόπους, Οδηγούς, αντιπροσωπείες όλων των Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων και Ιδρυμάτων στο πλαίσιο εορτασμού τη γιορτής στην Ξάνθη «Ελευθερία 2023».

Ακολούθως, τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης. Μετά την κατάθεση «Στα βήματα της Απελευθέρωσης» σε ανάμνηση της ημέρας απελευθέρωσης πραγματοποιήθηκε συμβολική πορεία πανηγυρικής πομπής, σε τμήμα από το δρομολόγιο του στρατού που απελευθέρωσε την Ξάνθη. Ειδικότερα, με αφετηρία την Πλατεία Δικαστηρίων, η πρώτη στάση έγινε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας με επίδοση 1ης σημαίας απελευθέρωσης στον Μητροπολίτη. Στη συνέχεια, η δεύτερη στάση ήταν η Λέσχη Αξιωματικών και επίδοση 2ης σημαίας απελευθέρωσης στον Υποδιοικητή Δ΄ Σώματος Στρατού. Τέλος, η συμβολική πορεία ολοκληρώθηκε στο Ρολόι Ξάνθης με επίδοση 3ης σημαίας απελευθέρωσης στο Δήμαρχο και ανύψωση στον ιστό του Ρολογιού Ξάνθης, ως αναπαράσταση του συμβάντος από τον εύζωνα στρατιώτη της 9ης Μεραρχίας την ημέρα απελευθέρωσης. Τιμές απέδωσε το τμήμα της Στρατιωτικής Μουσικής, του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας και του Δήμου, όπως επίσης και υποψήφιοι/ες στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…