Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Έρχονται 16.000 προσλήψεις στην Υγεία μέσα στο 2024

Έρχονται 16.000 προσλήψεις στην Υγεία μέσα στο 2024

0

Εξετάζονται περαιτέρω κίνητρα για τους νεοπροσληφθέντες στα νοσοκομεία

 

Σε 16.000 νέες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα προχωρά η κυβέρνηση για το 2024, με τη μερίδα του λέοντος να αφορά τον χώρο της Υγείας. Ήδη το υπουργείο Εσωτερικών έχει κάνει τον προγραμματισμό και μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι 200 προσλήψεις στους τομείς όπου υπάρχουν ανάγκες.

Για το 2024 θα γίνουν προκηρύξεις για:

– 1.250 γιατρούς.

– 3.000 νοσηλευτές.

– 1.000 θέσεις για λοιπό προσωπικό, μεταξύ άλλων, για φαρμακοποιούς.

– Πάνω από 600 θέσεις στο ΕΚΑΒ.

– Πάνω από 300 θέσεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, όμως, ολοκληρώνονται ή θα ανοίξουν και άλλοι διαγωνισμοί που έχουν να κάνουν με τον χώρο της Υγείας και αφορούν το 2022 και το 2023.

– Ο διαγωνισμός του 2022 για περίπου 3.700 νοσηλευτές, όπου ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα αποτελέσματα.

– Ο διαγωνισμός που «τρέχει» τώρα για περίπου 1.000 γιατρούς.

– Ο διαγωνισμός για 1.600 θέσεις, που αφορά λοιπό προσωπικό. Αν και ο διαγωνισμός αυτός είχε προγραμματιστεί για το 2023, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει από το ΑΣΕΠ.

Αυτό σημαίνει ότι συνολικά τους επόμενους μήνες μόνο στον χώρο της Υγείας θα προσληφθούν περίπου 13.000 άτομα (6.500 θέσεις του 2024 + 6.300 θέσεις του 2022 και του 2023).

 

Κίνητρα

Όσον αφορά τις προσλήψεις στον χώρο της Υγείας, υπάρχουν εισηγήσεις να αξιοποιηθούν επικουρικοί και συμβασιούχοι, δίνοντας ίσως μεγαλύτερη μοριοδότηση σε αυτούς τους εργαζομένους. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με πιο άμεσες διαδικασίες πρόσληψης, αλλά και με το ανθρώπινο δυναμικό σε σχέση με τις ειδικότητες που ζητά το υπουργείο Υγείας. Κατά το παρελθόν έχει παρατηρηθεί να υπάρχουν οι θέσεις, αλλά να μην καταλαμβάνονται, αφού μπορεί να μην υπάρχει υποψήφιος με τη συγκεκριμένη ειδικότητα ή να μην την αποδέχονται οι ενδιαφερόμενοι λόγω του ότι πρέπει να μετακομίσουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου υπάρχουν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Έτσι, θα μπορούσαν να δοθούν και περαιτέρω κίνητρα στους νεοπροσληφθέντες, προκειμένου να γίνει ευκολότερη η κάλυψη θέσεων και σε απομακρυσμένες περιοχές, στις οποίες παραδοσιακά παρατηρούνται τεράστια κενά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από το υπουργείο Εσωτερικών τονίζουν πως οι διαδικασίες πρόσληψης σε όλους τους τομείς όπου υπάρχουν ανάγκες και, κυρίως, στον χώρο της Υγείας θα είναι άμεσες, ώστε οι νεοπροσληφθέντες να εγκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα πόστα τους.

 

Νέο πρόγραμμα για ανέργους ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ με επιδότηση έως 14.800 ευρώ

 

Ξεκινάει νέο «Πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους ηλικίας 30-55 ετών της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία» που συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Ε.Π Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).

Ως βασικό στόχο έχει την προώθηση στην απασχόληση ανέργων μέσω της ενίσχυσης τους για τη δημιουργία 1.900 νέων επιχειρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 28.120.000,00 €, ο οποίος κατανέμεται ως εξής:

 

– στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες, ήτοι τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας: 1.420 επιχειρήσεις με προϋπολογισμό 21.016.000,00 €

 

– στις Περιφέρειες Μετάβασης (πλην Στερεάς Ελλάδας), ήτοι τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης: 420 επιχειρήσεις με προϋπολογισμό 6.216.000,00 € στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 60 επιχειρήσεις με προϋπολογισμό 888.000,00 €.

 

Η Δράση αφορά σε 1.900 νέες επιχειρήσεις που έχουν δημιουργήσει πρώην άνεργοι ηλικίας 30-55 ετών από 1.1.2022 έως και την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δηλαδή 16 Οκτωβρίου 2023 . Έμφαση θα δοθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ψηφιακή οικονομία.

Το ύψος ενίσχυσης ανέρχεται σε 14.800 ευρώ ανά ωφελούμενο (κατ’ αποκοπή βάσει απλοποιημένου κόστους). Η ημερομηνία λήξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται σε 12 μήνες από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης.

 

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις τώρα για 1.843 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο

 

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για την ΑΣΕΠ 2ΓΒ2023 και τις μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο.

Εκδόθηκε η 2ΓΒ/2023 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. που αφορά στην πλήρωση συνολικά χιλίων οκτακοσίων σαράντα τριών (1.843) θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (Β΄ Στάδιο) σε φορείς του δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4765/2021( Α΄6), όπως ισχύει.

 

Οι επιτυχόντες ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αίτηση) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Κεφάλαιο Β΄ και Παράρτημα ΣΤ΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής στην ανωτέρω διαδικασία αρχίζει στις 17 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 8:00 και λήγει στις 3 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00, ακολουθώντας τη διαδρομή: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αίτηση.

 

Εκπαιδευτικό επίδομα 1.000 ευρώ από την ΔΥΠΑ

 

Πώς θα κάνετε αίτηση

 

Ξεκινά αύριο σήμερα 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 14:00, η υποβολή αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή στο πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα».

Η ηλεκτρονική αίτηση θα παραμείνει ανοικτή έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων 30.000 θέσεων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις διευθύνσεις: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis και https://www.voucher.gov.gr/.

 

Δημοτική Αστυνομία: Πάει για Δεκέμβριο η προκήρυξη για 1.213 μόνιμες προσλήψεις

 

Τον τελευταίο μήνα του έτους αναμένεται να «τρέξουν» οι αιτήσεις για 1.213 μόνιμες θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου μέσω ΑΣΕΠ, καθώς μέχρι τώρα αυτές εξαιρούνταν της Αρχής και γινόταν με μόρια. Πολύ μεγάλο αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον για τις 1.213 μόνιμες προσλήψεις καθώς εν συγκεκριμένη προκήρυξη θα κάνει δεκτό οποιοδήποτε πτυχίο.

Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν σε 158 δήμους και αφορά τις εκπαιδευτικές κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ (Δευτεροβάθμια). Στο δήμο Αθηναίων κατανέμονται 181 θέσεις, από τις οποίες οι 153 είναι κατηγορίας ΔΕ και από 14 θέσεις στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ

 

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Αβδήρων

Αποκτά μόνιμο ασθενοφόρο μετά από 5 χρόνια Ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κ…