Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τις κατασκευές τους παρουσιάζουν οι εκπαιδευόμενοι του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2023

Τις κατασκευές τους παρουσιάζουν οι εκπαιδευόμενοι του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2023

0

Μαζί με άλλες δημιουργίες συμπολιτών μας εκτίθενται στον εκθεσιακό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Ξάνθης

Εκπρόσωπος του Παραρτήματος Κ.Κ.Π.Π.ΑΜΘ στο «Ε»: «Στόχος μας είναι τα παιδιά να μπορούν να καταρτιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο επαγγελματικά και να απορροφηθούν στην κοινωνία»

Το Κέντρο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει ενεργά φέτος στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2023 με έργα των εκπαιδευομένων του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης στον εκθεσιακό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Ξάνθης. Κατασκευές προσεκτικά επιμελημένες αποτελούν προϊόντα της εκπαιδευτικής διαδικασίας ενηλίκων ατόμων με νοητική υστέρηση. Συνεπώς, από κοινού προσκαλούν τους συμπολίτες μας, όπως επίσης και τους επισκέπτες να στηρίξουν την προσπάθεια τους κι ακολούθως να τονώσουν την ψυχολογία και το ηθικό αυτών που εργάστηκαν συστηματικά για να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα.

Πρόκειται για την 1η εμφάνιση του Παραρτήματος στη συγκεκριμένη έκθεση

Εκπρόσωπος του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφέρει στο «Ε»:

«Στην συγκεκριμένη έκθεση συμμετέχουμε πρώτη φορά. Βέβαια η παρουσία μας στην κοινωνία της Ξάνθης είναι μακροχρόνια. Στη διάρκεια του έτους, συμμετέχουμε σε πάρα πολλές δράσεις με εκθέσεις των παιδιών μας τόσο τα Χριστούγεννα, όσο και το Πάσχα στην κεντρική πλατεία με τα γνωστά bazaar. Όσον αφορά στον φορέα μας αυτή την στιγμή αποτελείται από πέντε εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης, το εργαστήριο πηλού, το εργαστήριο ξύλου, της κηροπλαστικής, της χειροτεχνίας και της εκπαιδευτικής κουζίνας. Στόχος μας είναι τα παιδιά να μπορούν να καταρτιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο επαγγελματικά και να απορροφηθούν στην κοινωνία με κάποια δουλειά, και μεγάλος μας στόχος είναι η ημιαυτόνομη διαβίωση των παιδιών. Πρόεδρός μας είναι η Τζαμπαζλή Αναστασία και υπεύθυνος του Παραρτήματος είναι ο Ψωμακέλης Κλεομένης».

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Αβδήρων

Αποκτά μόνιμο ασθενοφόρο μετά από 5 χρόνια Ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κ…