Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα ‘’SOS’’ εκπέμπουν οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ξάνθης!

‘’SOS’’ εκπέμπουν οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ξάνθης!

1

Προχώρησαν σε δίωρη διαμαρτυρία εντός της αυλής του σχολείου το πρωί της Τετάρτης

Τέσσερα παιδιά αποτύπωσαν στο «Ε» σκέψεις, προβληματισμούς, όπως επίσης και την στάση τους απέναντι στην εικόνα «υποτίμησης» της υγείας στην περιοχή

Μαθητές και μαθήτριες του 7ου Γυμνασίου Ξάνθης έστειλαν το δικό τους μήνυμα έκτακτης ανάγκης μπροστά στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Χαρακτηριστικά, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου έδωσαν το παρών όλοι και όλες μαζί συσπειρωμένοι σε κοινή δράση διαμαρτυρίας συνολικής διάρκειας δύο ωρών στον χώρο της αυλής του σχολείου. Να σημειωθεί πως τα παιδιά προχώρησαν στην παρούσα δράση γνωρίζοντας πως οι απουσίες αυτών των δύο ωρών θα προσμετρηθούν κανονικά. Αυτό, συνεπώς, δείχνει από μόνο του ότι η υποβάθμιση του Νοσοκομείου έχει γίνει κάτι παραπάνω από αισθητή και στις νεότερες γενιές και συγκεκριμένα έχει σπείρει συναισθήματα άγχους και αγωνίας στις ψυχές ακόμη και των παιδιών.

Οι μαθητές τοποθέτησαν σχολικές τσάντες/ σακίδια στο έδαφος στέλνοντας μήνυμα: ’’SOS ΓΝΞ’’.

Κάποιοι από τους μαθητές μίλησαν στο «Ε» εξηγώντας τα κίνητρα της πρωτοβουλίας και πώς η νέα γενιά προσεγγίζει την ανασφάλεια για τις δυνατότητες του συστήματος δημόσιας υγείας στην περιοχή.

Κυριάκος Κ.: Σήμερα συμμετέχουμε σε μία δίωρη αποχή για να εμποδίσουμε με την κίνησή μας αυτή την περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου. Δυστυχώς απουσιάζουν πολλές ειδικότητες γιατρών, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να απευθυνθούμε σε αυτό σε περίπτωση που τύχει κάποιο έκτακτο θέμα υγείας. Προσπαθούμε, με λίγα λόγια να δείξουμε πως είναι απολύτως αναγκαία η παρουσία όλων των ειδικοτήτων γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Βασιλική Κ.: Θεωρούμε πολύ σημαντικό η πόλη μας να έχει ένα καλό Νοσοκομείο, κάτι που προϋποθέτει την παρουσία γιατρών όλων των ειδικοτήτων, χωρίς κενές θέσεις. Με αυτή την αποχή, λοιπόν, υποστηρίζουμε τις πράξεις των υπόλοιπων πολιτών που διαμαρτύρονται μέσα από τη συμμετοχή τους σε πορείες.

Κωνσταντίνος Σ.: Θεωρώ πως πρέπει να εμποδίσουμε μέσα από τη διαμαρτυρία μας την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης μας. Έχουμε δηλαδή, στο μυαλό μας πως αν προκύψει κάτι έκτακτο, δεν θα μπορέσουμε να εξυπηρετηθούμε, κάτι φυσικά που μας προβληματίζει.

Βασιλική Μ.: Για το θέμα της υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης διαμαρτύρονται και οι γονείς μας. Εμείς, λοιπόν, είμαστε εδώ και τους υποστηρίζουμε!

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …