Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ «Sold out» μέχρι  τέλος  Οκτώβρη τα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες στην Ξάνθη

«Sold out» μέχρι  τέλος  Οκτώβρη τα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες στην Ξάνθη

0

Το Τμήμα Ασφαλείας διεκπεραίωσε τη διαδικασία για 10 ταυτότητες την Δευτέρα 25/9 που άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού

 

Διευκρίνηση: Νέα ταυτότητα μόνο από το Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας μας – Φωτογραφία μόνο ψηφιακή – Σε 7 – 10 μέρες παραλαμβάνεται  η νέα ταυτότητα

 

Πρεμιέρα με την διεκπεραίωση της διαδικασίας έκδοσης  για 10 νέες ταυτότητες αντίστοιχων δημοτών της Ξάνθης, έκανε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Ήταν οι πρώτοι 10 που πρόλαβαν και έκλεισαν ραντεβού με το άνοιγμα της πλατφόρμας id.gov.gr. στις 8.30 το πρωί. Όπως δε μας πληροφόρησαν αρμοδίως από το Τμήμα είναι τόση η συμμετοχή που έγινε «Sold out» μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου!

Κλεισμένα τα ραντεβού για νέες ταυτότητες μέχρι 26 Οκτωβρίου στην Ξάνθη!

Μπορεί να έγιναν κινητοποιήσεις και αντιδράσεις και το θέμα των νέων ταυτοτήτων να κυριάρχησε στην ειδησεογραφία όμως όλα αυτά δεν στάθηκαν ικανά να κάμψουν την πεποίθηση ότι οι νέες ταυτότητες είναι ένα χρηστικό εργαλείο για ταξιδιωτική χρήση εντός των χωρών της Ε.Ε. αλλά και των χωρών της συνθήκης Σένγκεν και περιέχει μια σειρά από δεδομένα δικλείδες ασφάλειας για περιπτώσεις παραποίησης εγγράφων πλαστογραφίας σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. Και προφανώς τα δεδομένα που περιέχει το τσιπάκι της νέας ταυτότητας εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό και όχι αυτούς που υποστήριζαν οι  συνωμοσιολόγοι. Αυτό άλλωστε καταδεικνύεται από την μεγάλη προσέλευση στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού.

 Νέα ταυτότητα μόνο από το Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας μας  

Όπως μας διευκρίνισαν από το αρμόδιο Τμήμα της Ξάνθης υπάρχει μια παρανόηση στους πολίτες και το συγχέουν με τα ραντεβού που κλείνανε για τα εμβόλια. Δηλαδή αν δεν έβρισκαν στην Ξάνθη απευθύνονταν στα περιφερειακά κέντρα υγείας. Έτσι κάποιοι προσπάθησαν να κλείσουν ραντεβού  έως και από …Κομοτηνή στην Ξάνθη ή κάτοικοι Ξάνθης σε τμήμα του Εχίνου. Μας διευκρινίστηκε λοιπόν ότι με τα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες αυτό δεν ισχύει. Ο κάτοικος Ξάνθης θα κλείσει ραντεβού στην Ξάνθη και θα εκδόσει την νέα του ταυτότητα το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της Ξάνθης. Ομοίως και ο κάτοικος Εχίνου ή Αβδήρων.

Φωτογραφία μόνο ψηφιακή – Σε 7 – 10 μέρες παραλαμβάνεται  η νέα ταυτότητα

Επίσης διευκρινίζεται πως ο πολίτης μπορεί να επιλέξει σχετικά με την φωτογραφία του. Υπάρχει η δυνατότητα να λαμβάνεται είτε απευθείας στις Αρχές έκδοσης, είτε μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν πιστοποιημένο επαγγελματία φωτογράφο, ο οποίος θα αναρτήσει τη φωτογραφία σας στην εφαρμογή myPhoto του gov.gr.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο φωτογράφος θα σας δώσει έναν κωδικάριθμο, τον οποίο στη συνέχεια μέσω της εφαρμογής myPhoto θα πρέπει να αντιστοιχίσετε με το ΑΦΜ σας. Η όλη  διαδικασία είναι σχετικά απλή και διαρκεί από 15 λεπτά έως μισή ώρα. Είναι ενδεικτικό ότι την πρώτη μέρα έχουν αποσταλεί από το Αστυνομικό τμήμα της Ξάνθης τα δικαιολογητικά για 10 ταυτότητες ενώ τις επόμενες μέρες τα ραντεβού είναι πολύ περισσότερα. Τα δικαιολογητικά αποστέλλονται στο Κεντρικό Τμήμα στην Αθήνα. Η νέα ταυτότητα παραλαμβάνεται  σε 7 – 10 μέρες. Οι νέες ταυτότητες θα έχουν μικρότερο μέγεθος (περίπου όσο μια πιστωτική κάρτα) και το παράβολο για την έκδοσή τους έχει καθοριστεί στα 10 ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι οι ταυτότητες που έχουμε θα ισχύουν έως τις 3 Αυγούστου 2026. Μετά αυτή την ημερομηνία, όλοι οι πολίτες υποχρεωτικά θα πρέπει να εκδόσουν νέα ταυτότητα. Όπως μας ανέφεραν σε έκτακτες περιπτώσεις όπως κλοπής ή απώλειας υπάρχει πάντα η δυνατότητα για άμεση εξυπηρέτηση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκίνησαν οι συλλήψεις για βεγγαλικά

Από σπίτι σε οικισμό της Καβάλας κατασχέθηκαν 1784 κροτίδες, 495 φωτοβολίδες και 7 βεγγαλι…