Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

0

Η ώρα των δημοτών
Η ευθύνη των επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών ως προς την κατάρτισή τους έχει πλέον ολοκληρωθεί με την υποβολή τους.
Ήδη κάποιοι δόθηκαν στο σύνολό τους στη δημοσιότητα για την ενημέρωση των δημοτών και αυτό θα γίνει και από τους υπόλοιπους συνδυασμούς Στράτου Κοντού, Σάββα Μελισσόπουλου και Χαρ.Δημαρχόπουλου.
Πλέον, ο χρόνος μέχρι 8 Οκτωβρίου ανήκει στους δημότες. Αυτοί ως τελικοί κριτές, θα δουν τα ονόματα, θα τα συζητήσουν, θα δουν τα προγράμματα και σταδιακά θα καταλήξουν τόσο ως προς τον δημοτικό συνδυασμό που θα επιλέξουν και τους υποψήφιους που θα ξεχωρίσουν να σταυρώσουν.
Γ.Δ.


Περί της αυτοδιοίκησης
Λόγια αλήθειας και γνώσης της πραγματικότητας στα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της λειτουργίας της. Μιας λειτουργίας που της επιβλήθηκε άνωθεν (υπουργεία) και βέβαια θ’ αργήσει ιδιαίτερα ν’ απαλλαγεί από τα δεσμά αυτά.
Ας είμαστε δίκαιοι αλλά και γνώστες των πραγμάτων στο πως λειτουργεί η κρατική γραφειοκρατία.
Έτσι, όσοι «σηκώνουν»  το λάβαρο του αγώνα εναντίον κάθε δημοτικής αρχής επειδή μεν πρότεινε αλλά δεν ξεκίνησε και (φευ) δεν ολοκλήρωσε κάποια έργα, είτε δεν έχουν ιδέα από τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης σε επίπεδο δήμου είτε απλά ψεύδονται.
Έτσι, για να γνωρίζουν κάποιοι τι ακριβώς συμβαίνει στην πρωτοβάθμια (δήμοι) «αυτοδιοίκηση». Μόνο αυτοδιοικούμενη δεν είναι.
Γ.Δ.


Θα πέσει στα κεφάλια μας
Τα λόγια περίσσεψαν πλέον, το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, λύση καμία. Όμως ο κίνδυνος υπάρχει ολόκληρο ή μέρος του μπαλκονιού να πέσει στα κεφάλια μας.
Για το γνωστό κτίριο της 28ης Οκτωβρίου, Τσιμισκή και Δαγκλή ο λόγος.
Τελικά, όταν συμβεί θα είναι αργά και θα υπάρχει κλάμα. Η φωτό, αδιάψευστος μάρτυρας.
Χρ.Μπαΐρα


Ο Έβρος καίγεται….ακόμη καίγεται!
«Η Ξάνθη μας, σφύζει από ζωή: οι χώροι που φιλοξενούν εκθέσεις εικαστικών, οι διάφορες δράσεις, τα στέκια των συλλόγων, οι δρόμοι αδιαχώρητοι, με τους υπαίθριους καλλιτέχνες να διεκδικούν το δικό τους διερχόμενο κοινό.
Και γιατί να μη γιορτάσει η Ξάνθη, τον πρώτο λόγο στη ζωή, τον έχει, φυσικά, η ζωή….
Η συμπαράσταση στον Έβρο, εκτός από το ότι σπαράζει η ψυχή όλων μας, με όλων των ειδών τα συναισθήματα, μπορεί να γίνει και έμπρακτη, όπως:
Οι Σύλλογοι να διαθέσουν μέρος των εσόδων τους, για τους πυρόπληκτους του Έβρου.
Ε.Κ.»
Χαιρετίζουμε την πρόταση κι ελπίζουμε στην αποδοχή της από τους Συλλόγους.
Γ.Δ.


Επέτειος 49 χρόνων του ΠΑΣΟΚ
Μεγαλώνει χρόνο τον χρόνο το ΠΑΣΟΚ. Προχθές 4 Σεπτεμβρίου γιόρτασε τα 49 χρόνια παρουσίας του στην πολιτική και κοινωνική σκηνή του τόπου.
Μάλιστα σε αρκετά χρόνια από την ίδρυσή του, κυβέρνησε τη χώρα και με τις αποφάσεις του ηγέτη του Ανδρέα Παπανδρέου, χάραξε νέους δρόμους για την ανάπτυξη και ευημερία του λαού.
Ο Ανδρέας, όπως τον αποκαλούσαν, προσωπικότητα μεγάλου βεληνεκούς, υπήρξε ηγέτης που έγινε αποδεκτός απ’ όλους λόγω της έντονης προσωπικότητάς του.
Σήμερα, ο επίγονος Νίκος Ανδρουλάκης προσπαθεί να κερδίσει τον χώρο που έχασε πριν λίγα χρόνια το Κίνημα, υπόθεση προφανώς δύσκολη. Όμως, η νέα γενιά που βρίσκεται στην ηγεσία, δείχνει να διαθέτει ικανότητες και διάθεση να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά.
Γ.Δ.


Όχι φθινόπωρο…Απoκαλόκαιρο!
Μπήκε ο Σεπτέμβρης αλλά το  καλοκαίρι συνεχίζεται με το …αποκαλόκαιρο! Μια σχετικά νέα εποχή που θυμίζει τα παλιά δροσερά καλοκαίρια κι όχι αυτά τα καμίνια που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Μια ξαφνική βροχή  χθες μας θύμισε λίγο φθινόπωρο αλλά το αποκαλόκαιρο επανήλθε για να μείνει. Τα καλοκαιρινά μπάνια συνεχίζονται από ντόπιους και τουρίστες. Γεμάτες οι παραλίες μας το Σαββατοκύριακο και οι οργανωμένες και οι ανοργάνωτες. Πολύς κόσμος στις  ταβέρνες της παραλίας και  πολλά αυτοκίνητα με βουλγάρικες πινακίδες. Φέτος ήταν μια επιτυχημένη καλοκαιρινής σαιζόν και  για τον νομό μας.
Μ.Ξ.


Πολύς  κόσμος στις Γιορτές μας
Τις παλιές μέρες θύμιζαν και πάλι οι γιορτές Παλιάς Πόλης. Το αδιαχώρητο στα σοκάκια και στις δύο συναυλίες με τον Στέλιο Ρόκκο το Σάββατο και τον Κώστα Τουρνά την  Κυριακή. Πολύς κόσμος και στα στέκια των συλλόγων. Καλή διοργάνωση, πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις εικαστικού περιεχομένου που δίνουν την ευκαιρία στους  τοπικούς δημιουργούς να δείξουν την δουλειά τους. Το ίδιο και στους μουσικούς δημιουργούς που παίζουν κάθε βράδυ στους συλλόγους. Φυσικά όλο αυτό το πλαίσιο είναι κατάλληλο για τους  υποψηφίους αφού έχουν τη δυνατότητα μέσα σε μια κατάσταση ευφορίας να προσεγγίσουν ψηφοφόρους.
Μ.Ξ.


Διαμαρτυρίες για πειραγμένες εξατμίσεις
Ο υπερβολικός θόρυβος αποτελεί παγκοσμίως μία σοβαρή απειλή κατά της ψυχικής υγείας των ανθρώπων. Μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως μια σύγχρονη διαταραχή του αναπτυγμένου κόσμου.
Αυτό το φαινόμενο λοιπόν που αποτελεί μορφή ρύπανσης, υφίστανται και οι Ξανθιώτες.
Αφορμές και αιτίες τα πολλά ντεσιμπέλ που εκπέμπουν Ι.Χ. και μοτό με πειραγμένες εξατμίσεις, μουσική από Ι.Χ. σε ένταση που ενοχλεί τους περαστικούς, την ένταση της μουσικής σε γάμους της γνωστής περιοχής της πόλης μας.
Για όλους αυτούς τους υπερβολικούς θορύβους διαμαρτύρονται οι συμπολίτες αλλά ανταπόκριση δεν βρίσκουν, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
-Υπομονή λοιπόν, μέχρι να εκπολιτιστούν κι αυτοί οι συνάνθρωποί μας.
Γ.Δ.


Αντιπολίτευση του εαυτού τους
Όσο κι αν φαντάζει απίστευτο, είναι γεγονός. Ο υποψήφιος δήμαρχος και ο μόνος δήμαρχος πανελλαδικά που δεν θα έχει αντίπαλο βρίσκεται στο νομό μας. Πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο και βέβαια σίγουρα εκλεγμένο το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου Θωμά Μίχογλου, δήμαρχο Τοπείρου.
Ο νέος δήμαρχος και οι εκλεγμένοι σύμβουλοί του, θα έχουν έναν άχαρο ρόλο. Στο δημοτικό όργανο θα είναι μόνοι τους και οι ίδιοι θ’ αποτελέσουν αντιπολίτευση του εαυτού τους για 5 συνεχόμενα χρόνια. Όμως, αυτό δεν κάνει καλό στην δημοκρατία και σίγουρα δεν φταίει για την εξέλιξη ο Μίχογλου, ας είμαστε ειλικρινείς.
Γ.Δ.


Ποιος ευθύνεται;
Εύλογα βεβαίως οι πολίτες-δημότες του δήμου Τοπείρου να ρωτούν, να ψάχνουν να μάθουν τους λόγους και την αιτία της μη ύπαρξης δεύτερου συνδυασμού στον δήμο τους.
Ψάξαμε λοιπόν και πληροφορηθήκαμε πως προσπάθειες έγιναν στο να υπάρξει ένας συνδυασμός απέναντι στον Μίχογλου.
Το προσπάθησε ο οικονομολόγος Παναγιώτης Λαμπαδάρης με την ομάδα που αρχικά δημιούργησε ως πυρήνα του.
Αρχικά λοιπόν κρίθηκε ως αυτονόητο να γίνει μια συνάντηση με τους Κ.Δαλάτση και Α.Κηλικιώτη της αντιπολίτευσης. Αυτές οι επαφές δεν προχώρησαν λόγω της εμμονής του Κηλικιώτη να είναι αυτός επικεφαλής, πράγμα που κρίθηκε ως κίνηση που δεν θα είχε νικηφόρο αποτέλεσμα διότι ήταν απαραίτητο να υπάρξει ένα νέο άτομο ως επικεφαλής, ο Λαμπαδάρης στην περίπτωση, πρόταση που αποδέχτηκε ο Δαλάτσης προς τιμήν του.
Τελικά η αμετακίνητη θέση του Κηλικιώτη να κάνει πίσω, και η δήλωσή του αυτός θα κάνει συνδυασμό γεγονός που διασπούσε την αντιπολίτευση, και την όποια δυναμική τους, ακύρωσε την προσπάθεια συνεργασίας.
Τελικά, ο Κηλικιώτης δεν κατάφερε να συγκροτήσει συνδυασμό και λίγο πριν την λήξη της ημερομηνίας κατάθεσης αυτών, δήλωσε μέσω του αδελφού του ότι είναι άρρωστος σοβαρά. Αλήθεια, διπλωματική ασθένεια, άγνωστο.
Γ.Δ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…