Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Περισσότερους ελεύθερους χώρους από τραπεζοκαθίσματα ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Ανταμπούφης  

Περισσότερους ελεύθερους χώρους από τραπεζοκαθίσματα ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Ανταμπούφης  

0

«Είναι πληγή για την πόλη», είπε και  καταψήφισε την απαλλαγή από πρόστιμα

Ο αντιδήμαρχος Μ. Φανουράκης διευκρίνισε πως η απαλλαγή αφορά πρόστιμα από εκπρόθεσμες άδειες και όχι τραπεζοκαθίσματα

Το θέμα της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης με αφορμή θέματα που αφορούσαν τη θετική εισήγηση της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του δήμου για απαλλαγή καταβολής προστίμων. Ειδικότερα ο κ. Ανταμπούφης εξέφρασε την αντίθεσή του με την απαλλαγή τονίζοντας ότι  έτσι ο δήμος δίνει ένα λάθος μήνυμα προς τις επιχειρήσεις ώστε να συνεχίσουν να είναι ασύδοτες και να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο απ’ όσο δικαιούνται σε βάρος των πολιτών.

Χαρακτήρισε μάλιστα «πληγή» για την πόλη το φαινόμενο αυτό και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει κάτι ανάλογο με το κίνημα της ξαπλώστρας, δηλαδή να μπει ένα φρένο στην κατάληψη δημοτικού χώρου: «Διαφωνώ με την λογική της Επιτροπής να απαλλάσσει παραβάσεις για τραπεζοκαθίσματα. Βαυκαλιζόμαστε ότι  έχουμε κανονισμούς και συγχρόνως δίνουμε λάθος μήνυμα. Αν κάποιοι  θεωρούν ότι αδικούνται μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια», είπε ο κ. Ανταμπούφης δικαιολογώντας την αρνητική του ψήφο. Διευκρινήσεις έδωσε ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης σημειώνοντας ότι  η Επιτροπή οφείλει να είναι ελαστική γιατί οι περιπτώσεις αυτές δεν αφορούν πρόστιμα παραβάσεων από τραπεζοκαθίσματα αλλά άδειες. Διευκρίνισε δε ότι  οι  αιτήσεις των επιχειρήσεων ήταν εμπρόθεσμες όμως μέχρι να εκδοθούν από τις υπηρεσίες χρειάστηκαν 6 – 7 μήνες. Κατά συνέπεια δεν ευθύνονται και ο δήμος οφείλει να το  εξετάσει για να μην αδικηθεί καμιά.

Οι εξηγήσεις του κ. Φανουράκη δεν κάλυψαν τον κ. Ανταμπούφη που καταψήφισε γιατί όπως είπε: «δεν πρέπει να λειτουργούμε εις βάρος των πολιτών στην πρόσβασή τους σε ελεύθερους χώρους».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…