Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πιερρακάκης: «Κάποια σχολεία στη Θεσσαλία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες» – Ποιες λύσεις εξετάζονται

Πιερρακάκης: «Κάποια σχολεία στη Θεσσαλία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες» – Ποιες λύσεις εξετάζονται

0

Για την επόμενη μέρα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες σε σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία στις πληγείσες περιοχές μίλησε ο υπουργός Παιδείας

Για την επόμενη μέρα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες σε σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία στις πληγείσες περιοχές μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο ορισμένα σχολεία να μην ανοίξουν για μήνες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα –οπότε και προγραμματίζεται ο αγιασμός στη Θεσσαλία– όπως για παράδειγμα ορισμένα δημοτικά σχολεία στον Παλαμά. Εξήγησε, μάλιστα, ότι για το εν λόγω θέμα θα πραγματοποιηθεί αύριο σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, όπου και θα ληφθεί η απόφαση για το ποια σχολεία θα λειτουργήσουν.

«Έχουμε έναν σχολικό πληθυσμό 88.000 παιδιών. Μιλάμε για 1.000 σχολικές μονάδες και για 10.000 εκπαιδευτικούς», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα ανοίξουν όλα τα σχολεία».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο συστέγασης σχολικών μονάδων, ενώ διευκρίνισε ότι οι μαθητές των σχολείων που δεν θα ανοίξουν θα πηγαίνουν σε όμορα σχολεία.

Όσον αφορά τα σχολικά ιδρύματα που θα κριθεί ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ανέφερε ότι εκεί πιθανόν να χτιστούν οικίσκοι, όπως συνέβη στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…