Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αλλάζουν τα δεδομένα στην εισαγωγή των υποψηφίων ειδικών κατηγοριών στα ΑΕΙ

Αλλάζουν τα δεδομένα στην εισαγωγή των υποψηφίων ειδικών κατηγοριών στα ΑΕΙ

0

Δημοσιεύτηκε η τροποποιητική απόφαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η τροποποιητική απόφαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, «Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες του εδαφίου α της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997» (Β’ 272).

Τι προβλέπει η απόφαση

-Δεν γίνονται δεκτές οι περιπτώσεις υποψηφίων που κατά το ίδιο σχολικό ή ημερολογιακό έτος έχουν φοιτήσει σε δύο τάξεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι ορφανός και από τους δύο γονείς δεν απαιτείται ως προϋπόθεση η μόνιμη κατοικία και διαμονή γονέα

-Η βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. δεν απαιτείται για τίτλους Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης από τις Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Κύπρου.

-Σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι τέκνο Έλληνα υπαλλήλου που αποσπάται σε Ελληνική Δημόσια Υπηρεσία στο εξωτερικό ή σε Διεθνή Οργανισμό στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα, καθώς και στα Ευρωπαϊκά Σχολεία του εξωτερικού, και ο γονέας του υποψηφίου αποσπάται καθυστερημένα για υπηρεσιακούς λόγους, σε Ελληνική Δημόσια Υπηρεσία στο εξωτερικό ή σε Διεθνή Οργανισμό στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα, καθώς και στα Ευρωπαϊκά Σχολεία του εξωτερικού, η απόσπαση του γονέα και επομένως η κατοικία και διαμονή του, πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον για δύο (2) πλήρη έτη, μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους κατά το οποίο αποφοίτησε ο υποψήφιος από την 5η τάξη. Τα δύο (2) έτη που απαιτούνται, θα πρέπει να είναι συνεχόμενα και εντός της πενταετούς φοίτησης του υποψηφίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …