Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οκτώ εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης και Κομοτηνής σε αποστολή στον Βόλο

Οκτώ εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης και Κομοτηνής σε αποστολή στον Βόλο

0

Έφτασαν την Πέμπτη 28/09 προκειμένου να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες των πληγέντων

Τις συνθήκες και τη γενική εικόνα σε Βόλο και Εύβοια αποτυπώνει στο «Ε» ο Διασώστης-Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Τζαν Μεμέτ Αλή

 Στις πληγείσες περιοχές του Βόλου κατέφθασαν και επιχειρούν απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες από τα Περιφερειακά Τμήματα Ξάνθης και Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι πολίτες υποδέχθηκαν με ανακούφιση τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που για ακόμα μια φορά κινητοποιήθηκαν άμεσα για να βρεθούν στο πλευρό των πληγέντων συνανθρώπων μας.

Τζαν Μεμέτ Αλή: Σε εξέλιξη επιχειρήσεις αντλήσεων σε καταστήματα, σπίτια, ασανσέρ και υπόγεια

«Παρείχαμε ανθρωπιστική βοήθεια από την πρώτη στιγμή μετά και από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, τα μέλη μας έφτασαν στην ‘’καρδιά’’ της καταστροφής»
Τζαν Μεμέτ Αλή
BSc, MSc(c) Ψυχολόγος, Διασώστης-Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Προς ενημέρωση, o Διασώστης-Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Τζαν Μεμέτ Αλή, αναφέρει στο «Ε»: « Σε Βόλο και Εύβοια επιχειρεί η 1η Μονάδα Έρευνας και Διάσωσης από Ξάνθη και Κομοτηνή μετά από εντολή του Προέδρου, Δρ. Αντώνιου Αυγερινού. Ειδικότερα, την Πέμπτη 28/09 έφτασαν στον Βόλο οκτώ συνολικά άτομα, τα οποία επιχειρούν αντλήσεις σε καταστήματα, σπίτια, ασανσέρ και υπόγεια. Ως Περιφερειακό Τμήμα του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρείχαμε ανθρωπιστική βοήθεια από την πρώτη στιγμή μετά και από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, τα μέλη μας έφτασαν στην ‘’καρδιά’’ της καταστροφής! Αναντίρρητα, η υποδοχή από τους κατοίκους ήταν θερμή. Καταληκτικά, αξιοσημείωτο είναι πως η Μονάδα Έρευνας και Διάσωσης ανέλαβε το επιχειρησιακό κομμάτι, ενώ ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο ανθρωπιστικό!»

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…