Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μόνο πρωινά τα παιδιά του Μειονοτικού

Μόνο πρωινά τα παιδιά του Μειονοτικού

0
meionotiko gimnasio

Άλλαξε την απόφασή της η Διευθύντρια της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης

 

Ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε από την σύμπτυξη τμημάτων – 582 μαθητές σε 23 αίθουσες ίσον 25 ανά τμήμα

 

Σε μια συμβιβαστική λύση για την εξομάλυνση της κατάστασης που έχει  δημιουργηθεί στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης προχωρά η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης ανακοινώνοντας ότι «αποφάσισε την κατ’ εξαίρεση και μόνο για την τρέχουσα σχολική χρονιά λειτουργίας του σχολείου σε πρωινή βάρδια». Αυτό άλλωστε ήταν και το αίτημα ου Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων και η προηγουμένη απόφαση της ΔΔΕ για απογευματινή βάρδια αποτέλεσε και την θρυαλλίδα για τις κινητοποιήσεις και την κατάληψη επί μία εβδομάδα.

Μόνο πρωινή βάρδια αλλά σύμπτυξη τμημάτων στο Μειονοτικό

Να σημειώσουμε ότι  η Δευτεροβάθμια αποποιείται δικών της ευθυνών για οποιοδήποτε ζήτημα ή πρόβλημα ή ατύχημα προκύψει λόγω σύμπτυξης τμημάτων και καθιστά υπεύθυνο τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Στο μειονοτικό φοιτούν 582 μαθητές και οι κατανέμονται σε 23 αίθουσες δηλαδή 25 παιδιά ανά αίθουσα.

Τι λέει η ανακοίνωση της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης

«Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης ανακοινώνει ότι κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και την εκ μέρους τους ανάληψη της ευθύνης για οποιοδήποτε ζήτημα ή πρόβλημα ή ατύχημα προκύψει λόγω σύμπτυξης τμημάτων και επομένως μη αναζήτηση ευθύνης από τη ΔΔΕ, και επειδή θεωρήθηκε από μερίδα των γονέων ότι υπήρξε αιφνιδιασμός εκ μέρους της Διεύθυνσης του σχολείου, αποφάσισε την κατ’ εξαίρεση και μόνο για την τρέχουσα σχολική χρονιά λειτουργία του σχολείου σε πρωινή βάρδια.

Οι υπόγειες και ημιυπόγειες αίθουσες θα διαμορφωθούν κατάλληλα σε εργαστήρια και βοηθητικούς χώρους.

Η Σχολική Εφορεία έχει ακεραία την ευθύνη και υποχρέωση για την άμεση έκδοση άδειας λειτουργίας, αφού προηγουμένως συμμορφωθεί και υλοποιήσει τα όσα περιλαμβάνονται στο σχετικό πρακτικό καταλληλόλητας καθώς και την υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων στη Διαχειριστική Επιτροπή Βακουφικής Περιουσίας πόλης Ξάνθης σύμφωνα με το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΜΑΛΑΜΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ»

kara axmetΚαρά Αχμέτ, Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας Μειονοτικού Ξάνθης: «Είναι μερική λύση. Η κα Διευθύντρια έχει  πλήρη άγνοια και δημιουργεί προβλήματα»

Για μερική λύση κάνει λόγο στο  «Ε» ο πρόεδρος της Σχολικής  Εφορείας του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης κ. Αχμέτ Καρά επισημαίνοντας πως οριστική λύση θα δοθεί  με ένα νέο σχολείο που είναι αίτημα χρόνων για τα παιδιά της μειονότητας. Παράλληλα σχολίασε αρνητικά την επισήμανση της Διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τις συστάσεις της για την καταβολή μισθωμάτων στην Διαχειριστική Επιτροπή Βακουφικής Περιουσίας.: « Η κα Διευθύντρια έχει  πλήρη άγνοια για το ιδιόμορφο καθεστώς του Μειονοτικού και για το τι έχει προηγηθεί με το συμφωνητικό με την Διαχειριστική της Βακούφικης περιουσίας και παρόλα αυτά κάνει υποδείξεις και  προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα».  Όπως εξήγησε το ιδιωτικό συμφωνητικό με την Διαχειριστική Επιτροπή Βακούφικης Περιουσίας αφορά το παράρτημα επί της Χατζησταύρου που λειτουργεί από το 2014 που είναι Βακούφικο και τότε που συμφωνήθηκαν τα μισθώματα το Μειονοτικό ήταν ιδιωτικό. Μετά όμως από την ψήφιση του νόμου του 2018 που το σχολείο διοικείται από την Σχολική Εφορεία  έκανε αίτημα στην Διαχειριστική Επιτροπή να μην καταβάλλονται μισθώματα αλλά ουδέποτε έλαβε απάντηση: «Το θέμα του μειονοτικού είναι περίπλοκο. Η άποψή μου είναι ότι είναι αυτόνομο».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…