Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Γιορτές Παλιάς Πόλης 2023:Η ώρα του απολογισμού με τη «ματιά» Πολιτιστικών Συλλόγων και Μουσικών Σχημάτων

Γιορτές Παλιάς Πόλης 2023:Η ώρα του απολογισμού με τη «ματιά» Πολιτιστικών Συλλόγων και Μουσικών Σχημάτων

0

Τρεις Πολιτιστικοί Σύλλογοι και δύο Μουσικά Σχήματα αποτυπώνουν εντυπώσεις και σκέψεις στο «Ε» για την φετινή διοργάνωση

Μουσική, κόσμος, χορός κάτω από το «βαρύ πέπλο» των δυσάρεστων συνθηκών που βιώνει η χώρα

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης 2023 ολοκληρώθηκαν και τώρα πια έφτασε η ώρα του απολογισμού. Το «Ε» αποτυπώνει σκέψεις, συναισθήματα και εντυπώσεις από την οπτική Πολιτιστικών Συλλόγων και Μουσικών Σχημάτων που συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα στις εκδηλώσεις αυτού του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού για την πόλη μας

Αναλυτικά όσα είπαν στο «Ε»:

Η Γραμματέας του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης ‘’Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ’’, Κωνσταντίνα Καλτσά, αναφέρει στο «Ε»: «Γενικότερα υπήρχε μία κινητικότητα, διότι μετά από την δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού οι άνθρωποι είχαν ανάγκη να βγουν και να διασκεδάσουν. Ωστόσο, πολλοί επέλεγαν να έρθουν στους Συλλόγους συγκεκριμένες μέρες, αφού η ακρίβεια και επιπλέον οι δυσάρεστες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας λόγω της θεομηνίας επιβάρυναν την ατμόσφαιρα. Παρόλα αυτά, αυτό που μας χαροποίησε πάρα πολύ είναι ότι ο κόσμος το χάρηκε και οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν, διασκέδασαν. Βέβαια και στα υπόλοιπα στέκια ο κόσμος ήταν πολύς. Η αλήθεια είναι πως εμείς προσπαθήσαμε να καλύψουμε όλα τα γούστα και όλες τις επιθυμίες του κόσμου».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης «Βάτραχοι» στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2023

Ο Ηλίας Γιάνναρος εκπροσωπώντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξάνθης «Βάτραχοι», τονίζει στο «Ε»:  «Η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημά μας ήταν ο καιρός. Λόγω του αέρα μία μέρα δεν ανοίξαμε και εμείς. Από εκεί και πέρα η εικόνα ήταν ικανοποιητική. Πήγαμε καλά. Ο κόσμος βγήκε και γενικά φάνηκε πως ήταν ικανοποιημένος από όλη την εικόνα των Γιορτών κάτι βέβαια που φάνηκε και με την προσέλευση στα άλλα στέκια. Το θέμα της κατανάλωσης έχει σχέση με τον καιρό και με την περίοδο. Άλλωστε, η απόφαση αναφορικά με το αν θα γίνουν ή όχι οι Γιορτές αφορούσε αποκλειστικά τον Δήμο».

Η παρουσία των Μικρασιατών Ξάνθης στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2023

Ο Γιάννης Κατσούλης ως Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέκεται στα ακόλουθα:

«Γιορτές Παλιάς Πόλης 2023…ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη μας που εθελοντικά αφιέρωσαν πολλές ώρες και μέρες για να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του. Χωρίς εσάς δεν θα ήταν εφικτό τίποτα. Επίσης ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι επισκεφτήκατε το στέκι μας και διασκεδάσατε μαζί μας. Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλα τα μουσικά σχήματα που μας κράτησαν συντροφιά αυτές τις 8 ημέρες και μας ταξίδεψαν μουσικά σε όλη την Ελλάδα. Να είμαστε όλοι γεροί και του χρόνου. Σας ευχαριστούμε!»

Το Σχήμα Πλατάνου στην πλατεία Ματσίνη στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2023

Τέλος, όσον αφορά τα μουσικά σχήματα που πήραν μέρος στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, στο «Ε» μιλούν η Ευγενία Πανταζόγλου ως εκπρόσωπος για το Σχήμα Πλατάνου και ο Κώστας Παναγιώτου εκ μέρους της μουσικής μπάντας «Λάχνισμα».

«Η εικόνα που έχουμε εμείς στην πλατεία Ματσίνη ήταν πολύ θερμή. Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή κάθε βράδυ και φυσικά το αποκορύφωμα ήταν το τελευταίο Σάββατο. Ήμασταν εκεί οκτώ ημέρες και τα τραπέζια ήταν γεμάτα με κόσμο. Υπήρχε μία πιο ποιοτική διασκέδαση σε σχέση πάντα και με άλλες χρονιές. Οι θαμώνες μας έδιναν την εντύπωση πως εκτιμούσαν αυτό που συνέβαινε. Επίσης και οι άνθρωποι της γειτονιάς μας καλοδέχτηκαν, δεν δημιουργήθηκαν θέματα, παράπονα, γκρίνιες, κύλησαν όλα καλά, ακόμη και στα πρακτικά περί καθαριότητας και συνεννόησης δεν προέκυψαν απρόοπτα», επισημαίνει η Ευγενία Πανταζόγλου.

Οι «Λάχνισμα» επί σκηνής στην εμφάνισή τους στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2023

«Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και με τους τεχνικούς του ήχου. Ήταν αναμφισβήτητα πολύ ωραία για εμάς, διότι είχε πολύ κόσμο. Θεωρώ πως ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ιδιαίτερα το βράδυ του Σαββάτου είχαμε τη πολύ μεγάλη προσέλευση. Ο κόσμος είχε ανάγκη να ξεφύγει λίγο, μιας και η βαριά ‘’ατμόσφαιρα’’ με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας μάς επηρεάζει άμεσα κι έχει αναντίρρητα αντίκτυπο στην ψυχολογία μας», πρόσθεσε καταληκτικά ο Κώστας Παναγιώτου από τους «Λάχνισμα».

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…