Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Για δεύτερη χρονιά θα λειτουργήσει Εργαστήρι Ρομποτικής το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Για δεύτερη χρονιά θα λειτουργήσει Εργαστήρι Ρομποτικής το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

0

Το εργαστήρι τελεί υπό την επιστημονική ευθύνη του Βασίλη Κόκκινου (Αργυρός Ολυμπιονίκης Ρομποτικής, τελειόφοιτος Πολιτικών Μηχανικών  ΔΠΘ) και του Παναγιώτη Γιάννη (πτυχιούχος Παραγωγής & Διοίκησης ΔΠΘ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με τον Σύλλογο Ρομποτικής, Μαθηματικών, Φυσικής & Τεχνολογίας RoboSpecialists, διοργανώνεται το Εργαστήρι Ρομποτικής του ΙΘΤΠ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (5-18 ετών).

Τα τμήματα του εργαστηρίου, ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ηλικιακές ανάγκες και γνωσιακές ικανότητες των παιδιών που θα γνωρίσουν για πρώτη φορά την επιστήμη της ρομποτικής ή που θα συνεχίσουν το ταξίδι της γνώσης στον κόσμο της.

Το εργαστήρι τελεί υπό την επιστημονική ευθύνη του Βασίλη Κόκκινου (Αργυρός Ολυμπιονίκης Ρομποτικής, τελειόφοιτος Πολιτικών Μηχανικών  ΔΠΘ) και του Παναγιώτη Γιάννη (πτυχιούχος Παραγωγής & Διοίκησης ΔΠΘ).

Στη φετινή μας ομάδα εκπαιδευτών, εντάσσονται ο Υπ. Διδάκτορας Δημήτρης Μπούντας και η Σοφία Παπαδημητρίου, φοιτήτρια του Πολυτεχνείου, τους οποίους τα παιδιά γνώρισαν και στην πρόσφατη δράση ρομποτικής που διοργάνωσαν το ΙΘΤΠ και οι RoboSpecialists, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Η εκπαιδευτική ρομποτική δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο της τεχνολογίας, της μηχανικής και του προγραμματισμού μέσα από κατασκευές με διάφορα πακέτα Lego Education και  Arduino και γλώσσες προγραμματισμού όπως η Scratch και η Python. Η περιέργεια για το πως λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας, η όρεξη για μάθηση, η παιχνιδιάρικη διάθεση και η αγάπη για τα Lego και τους αυτοματισμούς, αποτελούν έναυσμα για ένα μοναδικό ταξίδι μάθησης.

Βασική φιλοσοφία του Εργαστηρίου Ρομποτικής του ΙΘΤΠ, αποτελεί η βιωματική μάθηση. Μέσα από ομαδικές κατασκευές αυτοματισμών, τους οποίους οι μαθητές προγραμματίζουν και στη συνέχεια καλούνται να βελτιώσουν και να εξελίξουν, γίνονται κατανοητές έννοιες των μαθηματικών, την φυσικής, της μηχανικής και του προγραμματισμού.

Η επιστημονική κατάρτιση, οι συμμετοχές σε διαγωνιστικές διοργανώσεις και οι διακρίσεις, καθώς και η παιδαγωγική εμπειρία και η διαδρομή των RoboSpecialists ως του πρώτου συλλόγου ρομποτικής στην περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας & Θράκης, διασφαλίζουν την ορθή επαφή των παιδιών με τον κόσμο της ρομποτικής και της τεχνολογίας, σ’ ένα πλαίσιο ασφάλειας, σωστής χρήσης τους και ανάπτυξης των δεξιοτήτων της λεπτής κινητικότητας, της επίλυσης προβλημάτων, της ευγενούς άμιλλας και της συνεργασίας σε ομαδικό επίπεδο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…