Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Δημήτρης Ιτούδης: Τέλος από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ

Δημήτρης Ιτούδης: Τέλος από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ

0

Πρώτο φαβορί για αντικαταστάτης του, ο Βασίλης Σπανούλης

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η Εθνική ομάδα μπάσκετ, μετά την συνάντηση του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου με τον Δημήτρη Ιτούδη.

Στη συνάντηση αυτή οριστικοποιήθηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του Έλληνα προπονητή με την ΕΟΚ για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ.

Το πρωί της Παρασκευής (08/09) και πριν πετάξει για την Κωνσταντινούπολη ώστε να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του στην Φενερμπαχτσέ, ο 52χρονος Βεροιώτης τεχνικός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο και σε άριστο κλίμα συμφώνησαν να λύσουν κοινή συναινέσει την συνεργασία τους.

Μετά το «βελούδινο διαζύγιο» με τον Δημήτρη Ιτούδη, ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ και οι συνεργάτες του θα έχουν ένα σεβαστό χρονικό διάστημα ώστε να θέσουν σε εφαρμογή το πλάνο αντικατάστασής του,με τον Βασίλη Σπανούλη να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Η φετινή προσπάθεια στις Φιλιππίνες, που ολοκληρώθηκε με την κατάληψη της 15ης θέσης στον κόσμο (η χαμηλότερη που έχει πάρει ποτέ η Εθνική ομάδα στην διοργάνωση), στιγματίστηκε από τις περισσότερες απουσίες που είχε ποτέ σε διεθνές τουρνουά η επίσημη αγαπημένη (οκτώ παίκτες πρώτης διαλογής).

Ο Δημήτρης Ιτούδης φερόταν να σκέφτεται σοβαρά την αποχώρησή του από το 3ο έτος του συμβολαίου του με την ΕΟΚ, για να αφοσιωθεί στις υψηλές απαιτήσεις και την αυξημένη πίεση (μετά την περυσινή αποτυχία σε πρωτάθλημα και Ευρώπη) που θα έχει φέτος στην Φενερμπαχτσέ.

Η ήττα από την Λιθουανία και ο μαθηματικός αποκλεισμός της ελληνικής ομάδας από την φάση των “8” έβγαλαν στην επιφάνεια το διαφορετικό μήκος κύματος (όσον αφορά στην συνέχιση της συνεργασίας τους) στο οποίο φάνηκαν να βρίσκονται οι δύο πλευρές.

Όλα τα παραπάνω, συνέβησαν επί ασιατικού εδάφους και πριν οι παίκτες και το staff αναχωρήσει τμηματικά για το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής. Οι μέρες που μεσολάβησαν από τo βράδυ της 1ης Σεπτέμβρη, οπότε και, ουσιαστικά, το τουρνουά τελείωσε για την «επίσημη αγαπημένη», βοήθησαν τον πλέον επιτυχημένο Έλληνα τεχνικό να «καθαρίσει» το μυαλό του, να σταθμίσει τις προτεραιότητες του αλλά και τις δυσκολίες της επόμενης σεζόν και φυσικά να σκεφτεί τι είναι καλύτερο για το μέλλον του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…