Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Eurobasket: Ο Ιτούδης «έκοψε» Καλαϊτζάκη, Κουζέλογλου και Κακλαμανάκη από την Εθνική

Eurobasket: Ο Ιτούδης «έκοψε» Καλαϊτζάκη, Κουζέλογλου και Κακλαμανάκη από την Εθνική

0

Ο δρόμος προς το μετάλλιο και τα μεγαθήρια – οι δημοσκοπήσεις για τους νικητές

Την τελευταία της προπόνηση επί ελληνικού εδάφους πραγματοποίησε η Εθνική ομάδα πριν αναχωρήσει για το Μιλάνο, με τον Δημήτρη Ιτούδη να «κόβει» άλλους τρεις παίκτες.

Μία ημέρα πριν από την αναχώρηση της Εθνικής ομάδας για το Μιλάνο (31/8) ο ομοσπονδιακός προπονητής «έκοψε» τους Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Γιάννη Κουζέλογλου και Δημήτρη Κακλαμανάκη! Όπερ και σημαίνει ότι η Εθνική έχει μείνει με 14 παίκτες και ανάλογα με την πορεία των θεραπειών θα παρθεί τις επόμενες ώρες και η απόφαση για την 12άδα που θα πάρει μέρος στο Eurobasket.

Συγκεκριμένα οι παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη είναι οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Καλάθης, Αγραβάνης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Μποχωρίδης, Λούντζης, Παπανικολάου, Κασελάκης, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Λαρεντζάκης, Σλούκας και Ντόρσεϊ,

Το φετινό Ευρωμπάσκετ βρίσκεται προ των πυλών, με την έναρξή του να είναι προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου. Με την ώρα του πρώτου τζάμπολ να πλησιάζει, η FIBA φρόντισε να μας βάλει στο κλίμα, γνωστοποιώντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων σχετικά με το ποια ομάδα θα καταφέρει να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο, ποιος θα αναδειχθεί MVP, αλλά ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της διοργάνωσης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα, πρώτα φαβορί για κατάκτηση είναι η πανίσχυρη Γαλλία και η Σλοβενία, οι οποίες συγκέντρωσαν το από 30.4% των ψήφων, ενώ η Ελλάδα συμπληρώνει την πρώτη τριάδα, με 15.2%, και η Σερβία έχει 12.7%.

Η Εθνική θα δώσει τους αγώνες της πρώτης φάσης στο Μιλάνο, που φιλοξενεί τον Γ’ όμιλο. Η οικοδέσποινα Ιταλία των Γκαλινάρι, Μέλι, Ντατόμε, Πολονάρα, ΦοντέΚΙ0 και η Κροατία των Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Χεζόνια, Σάριτς, Ζούμπατς είναι πολύ δυνατοί αντίπαλοι, αλλά έτσι κι αλλιώς από τις έξι ομάδες (Εσθονία, Ουκρανία, Μ. Βρετανία οι άλλες τρεις) συνεχίζουν στους «16» οι τέσσερις, οπότε θέμα πρόκρισης δεν τίθεται.

Λογικά και στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι στο Βερολίνο, όπου θα φιλοξενηθεί η τελική φάση, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με κάποια εκ των Τσεχίας, Ισραήλ, Πολωνίας, Φινλανδίας ή Ολλανδίας από τον Δ’ όμιλο, εκτός εάν η Εθνική προκριθεί ως τέταρτη, οπότε θα πέσει πάνω στη Σερβία και… θα υπάρξει πρόβλημα.

Οπως και να έχει και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, o δρόμος προς τα προημιτελικά είναι αρκετά βατός. Αλλά εκεί η ελληνική ομάδα θα πρέπει να τα βάλει με τα θηρία.

Στο κρίσιμο χιαστί των προημιτελικών αντίπαλος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μία εκ των τριών φαβορί για το βάθρο. Είτε η κάτοχος του τίτλου Σλοβενία του φοβερού και τρομερού Λούκα Ντόντσιτς, που θα έχει κι αυτή τη φορά στο πλευρό του, όπως και στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ του 2017 τον πολύπειρο ΝΒΑερ Γκόραν Ντράγκιτς.

Είτε η Γαλλία του Γκομπέρ, του Φουρνιέ και των άλλων σπουδαίων αθλητών που διαθέτει. Είτε η Λιθουανία του Βαλαντσιούνας και του Ντομάντας Σαμπόνις, που επίσης θέλει vα επιστρέψει στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης μετά από 7 χρόνια. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο αντίπαλος να είναι η Τουρκία, που κι αυτή είναι πολύ δυνατή, με τρεις παίκτες από ΝΒΑ (Οσμάν, Κορκμάζ, Σανγκούν) και τον Σέιν Λάρκιν.

Ο δρόμος προς τη δόξα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά αυτό το ξέρουν καλά στην Εθνική. Οι αποτυχίες των προηγούμενων χρόνων τους υποχρεώνουν να κάνουν το ταξίδι πρώτα στο Μιλάνο και μετά στο Βερολίνο χωρίς να υψώνουν τους τόνους.

Μέσα τους όμως είναι βέβαιοι πως μπορούν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …