Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

0

Επιτέλους…
Επιτέλους κατόπιν εισαγγελικής εντολής  θα ληφθούν μέτρα με καρφιά για όσους διακινητές κινούνται αντίθετα στην Εγνατία. Δυο μήνες φωνάζουμε, γράφουμε για το θέμα. Να θυμίσουμε ότι το «Ε» ήταν το πρώτο που το  ανέδειξε με πολλά ρεπορτάζ από την πρώτη στιγμή, ζητώντας απαντήσεις από αρμόδιους και μάλιστα κάποιοι αρμόδιοι μας χλεύασαν λέγοντας ότι απαγορεύονται τέτοιες πρακτικές και ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι καμικάζι και ούτως ειπείν μην έχεις την κακοτυχία να τους συναντήσεις γιατί την έβαψες! Για να τα λέμε κι αυτά! Δυστυχώς έπρεπε να χαθούν ζωές και να κινητοποιηθούν οι κάτοικοι του Έβρου για να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά και πάλι με παρέμβαση εισαγγελέα να έχουμε μέτρα!
Μ.Ξ.


Κλείνουν οι συνδυασμοί
Τις τελευταίες τους πινελιές βάζουν όλοι οι αυτοδιοικητικοί στα ψηφοδέλτιά τους πλέον. Γνωρίζουν πως ο χρόνος φτάνει στο τέλος του και η ημερομηνία κατάθεσης των συνδυασμών είναι μέχρι τέλος Αυγούστου. Άλλο χρονικό περιθώριο δεν υπάρχει.
Από τον Σεπτέμβριο θα γίνει η ανακοίνωση των υποψηφίων αλλά και η έγκριση των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της αναμέτρησης.
Έτσι, στις λίγες ημέρες των δύο εβδομάδων που απομένουν ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και από κει και πέρα η επιλογή θα είναι στα χέρια των δημοτών.
Γ.Δ.


Συνεργασία στα Άβδηρα
Η αλήθεια είναι πως ξάφνιασε στην αρχή η είδηση της δημοτικής συνεργασίας μεταξύ των υποψηφίων για το δήμο Αβδήρων, Σάκη Κριτσίνη και Δημήτρη Δόντσου.
Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Αυγούστου κα προκάλεσε αίσθηση ως μη αναμενόμενη. Τελικά όμως οι δύο επικεφαλής συζήτησαν και συμφώνησαν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους η οποία και ανακοινώθηκε επίσημα. Έτσι, με την εξέλιξη αυτή, στον δήμο Αβδήρων θα υπάρξουν τρεις συνδυασμοί, ουσιαστικά δύο.
Πρώτος συνδυασμός του νυν δημάρχου Γιώργου Τσιτιρίδη και αυτός της συνεργασίας Κριτσίνη και Δόντσου. Ο τρίτος είναι ο γνωστός του ΚΚΕ ο οποίος όμως έχει μικρή δύναμη. Η μάχη ουσιαστικά θα δοθεί μεταξύ των δύο και μάλλον θα είναι μετωπική, διότι όποιος συνδυασμός από τους δύο συγκεντρώσει ποσοστό 43% εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή.
Γ.Δ.


Γιορτές Παλιάς Πόλης
Η δεύτερη από τις μεγάλες γιορτές του δήμου Ξάνθης, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, έρχονται.
Ήδη έχει ετοιμαστεί το πρόγραμμα και έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία. Οι γιορτές θα ξεκινήσουν Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν Σάββατο 9 του μηνός.
Το πρόγραμμα φέτος θα είναι εμπλουτισμένο για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις του κόσμου στον τομέα της Ψυχαγωγίας και Διασκέδασης.
Γ.Δ.


Η λίστα των Εφημερίδων
Πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα εντός των πρώτων ημερών του Αυγούστου, η λίστα των Επαρχιακών Ημερήσιων και Εβδομαδιαίων Εφημερίδων που έχουν το δικαίωμα για τη δημοσίευση Διακηρύξεων, Ανακοινώσεων και άλλων δημοσιεύσεων του δημοσίου.
Η λίστα αυτή για την Ξάνθη περιλαμβάνει τις ημερήσιες Εφημερίδες, ΕΜΠΡΟΣ, Αγώνας, Θράκη, Φωνή της Ξάνθης και την εβδομαδιαία Τόλμη.
Η παραπάνω ενημέρωση γίνεται προς όλους τους φορείς του νομού που εμπλέκονται στη διαδικασία υποχρεωτικής δημοσίευσης Ανακοινώσεων και Διακηρύξεων, ενώ η μη τήρηση της απόφασης αυτής περιλαμβάνει ακύρωση και επανάληψη της δημοσίευσης στις εφημερίδες της λίστας της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Επικρατείας.
Γ.Δ.


Νέο μέλος στην οικογένεια
Είναι κάποια γεγονότα που στη ζωή των ανθρώπων ξεχωρίζουν ως ιδιαίτερα.
Ένα τέτοιο γεγονός για την οικογένεια της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ, ήταν η γέννηση ενός νέου μέλους.
Η εκδότρια Ελένη Διαφωνίδου και ο σύζυγός της Γιώργος Έψιμος, απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, την Πέμπτη 3 Αυγούστου.
Μητέρα και γιος χαίρουν άκρας υγείας, ενώ η διαδικασία του τοκετού έγινε στην κλινική Αμάρι της πόλης μας και ήταν φυσιολογική.
Οι παππούδες και γιαγιάδες υποδέχτηκαν με μεγάλη συγκίνηση και χαρά το νέο μέλος και οι γονείς, όσο κι αυτοί, ευχαριστούν για τις θερμές ευχές από συγγενείς και φίλους.
Γ.Δ.


Τάδε έφη η Έφη
«Να μην αδικούμε τους δημοσιογράφους για να μη μας αδικούν».
Τάδε έφη η Έφη Αχτσιόγλου σε πρόσφατες δηλώσεις της απευθυνόμενη σε κομματικό ακροατήριο κατά τη διάρκεια συζήτησης.
Αφορμή στάθηκαν κάποιες επικρίσεις στελεχών σε βάρος δημοσιογράφων οι οποίοι θεωρούν την άσκηση κριτικής εκ μέρους του Τύπου ως δήθεν προσωπική επίθεση και άλλες διάφορες κομματικές φανατίλες.
Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μια σύγχρονη αντίληψη του ρόλου και της αποστολής των Μέσων Ενημέρωσης, γνωρίζει και αναγνωρίζει τον ρόλο αυτών στην κοινωνία.
-Τα πράγματα είναι τόσο απλά αν διαθέτεις κοινόν νου και είσαι προσγειωμένος στην πραγματικότητα.
Γ.Δ.


Θα υλοποιηθεί σίγουρα
Όχι ένας, όχι δύο, αλλά τέσσερις οι ενδιαφερόμενες εταιρίες για το αρδευτικό μας στον κάμπο της Ξάνθης.
Μάλιστα, το επισημαίνω διότι είναι ενδεικτικό, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι μεγάλες και επώνυμες τεχνικές εταιρείες όπως Ιντρακάτ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ-ΘΑΛΗΣ και Μυτιληναίος.
Τέσσερις επιχειρήσεις που το κύρος αλλά και η οικονομική τους ευρωστία είναι εχέγγυο ότι το έργο θα υλοποιηθεί σίγουρα και μέσα στο χρονικό όριο της μελέτης.
Τώρα πλέον, μπορούμε να πούμε χωρίς ενδοιασμούς, πως το σημαντικό αυτό έργο για τον πρωτογενή τομέα θα υλοποιηθεί σίγουρα.
Γ.Δ.


Σοβαρά χτυπήματα κατά του κύρους
Δύο σοβαρά χτυπήματα στο κύρος της κυβέρνησης υπήρξαν κατά την πρόσφατη περίοδο.
Το πρώτο αφορούσε την αεροπορική βάση στον Αλμυρό που παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα και το δεύτερο αφορούσε την αστυνομία που υποδέχτηκε και διακριτικά ακολουθούσε τους ακροδεξιούς χούλιγκαν από το Ζάγκρεμπ.
Και για τις δύο περιπτώσεις σίγουρα δεν ευθύνεται άμεσα η κυβέρνηση. Έμμεσα όμως έχει τις ευθύνες της διότι χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις έδειχναν ανοχή, ακόμη και συγκάλυψη σε μη αρμόζουσες ενέργειες τόσο του στρατού όσο και της αστυνομίας.
Οι παραλείψεις αυτές απέδειξαν πως χρειάζεται διαφορετική μεταχείριση στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας. Κι αυτό διότι αποδείχτηκε πως η νοοτροπία του δημοσίου εφησυχασμού έχει πλέον εισχωρήσει και στους σημαντικούς αυτούς φορείς.
Τους οποίους μέχρι τώρα, οι Έλληνες είχαν σε υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης.
Γ.Δ.


Το κίνημα της πετσέτας
Το αποκαλούμενο «Κίνημα της πετσέτας» που πιθανότατα ονομάστηκε έτσι από δημοσιογράφους είναι η πιο σοβαρή αυθόρμητη κοινωνική δράση που συμβαίνει στις μέρες μας. Είναι μια πράξη διαμαρτυρίας των πολιτών ενάντια στην απληστία του κέρδους μιας κακώς εννοούμενης τουριστικής επιχειρηματικότητας. Μια επιχειρηματικότητα που δεν σέβεται το δικαίωμα του πολίτη να έχει  πρόσβαση σε μια παραλία χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλει το μισό του μηνιάτικο! Είναι πολύ σωστό όλο αυτό που γίνεται για να σπάσει επιτέλους το απόστημα με τους μηχανισμούς που στήνονται με τους επιχειρηματίες και τους δήμους που μισθώνουν ένα κομμάτι αιγιαλού και  κάνουν κατάληψη σ’ όλο το υπόλοιπο. Μάλιστα κάποιοι το έχουν πάει και σε άλλο επίπεδο. Ακόμη και σ’ αυτούς που πληρώνουν ξαπλώστρα, παραγγέλλουν καφέ ακόμη και φαγητό έτσι και τολμήσεις και βγάλεις από την τσάντα κάτι φαγώσιμο ή τολμήσεις να δώσει κάτι στα παιδιά σου σπιτικό, σου το απαγορεύουν με προσβλητικό τρόπο. Έχει συμβεί και στις δικές μας παραλίες. Προφανώς και δεν έχουν καταλάβει οι επιχειρηματίες του τουρισμού ότι οι καταναλωτές έχουν δύναμη και όταν την συνειδητοποιήσουν τότε να δούμε αν θα συμπεριφέρονται έτσι… Αυτό δείχνει το κίνημα της πετσέτας: ότι συλλογικά μπορούμε να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα. Και η πολιτεία πρέπει να είναι αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια.
Μ.Ξ. 


 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…