Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την δήλωση των υποψήφιων συνδυασμών

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την δήλωση των υποψήφιων συνδυασμών

0

Πέντε «μνηστήρες»  για τον δήμο Ξάνθης – «Έκλεισε» ο συνδυασμός Τσιτιρίδη στο δήμο Αβδήρων. Σύμπραξη Κριτσίνη – Δόντσου

 

Πέντε υποψήφιοι για τον δήμο Μύκης  – Θολό τοπίο ακόμη στο δήμο Τοπείρου  

Έξι συνδυασμοί για την περιφέρεια ΑΜΘ

 

Στην τελική ευθεία μπαίνει το «κυνήγι» των υποψηφίων καθώς στις 31 Αυγούστου λήγει η προθεσμία δήλωσης συνδυασμών στην ηλεκτρονική πύλη, οι  οποίοι θα συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και 15ης Οκτωβρίου (β’ γύρος). Ήδη στους δύο  καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κορυφώθηκε η προσπάθεια συγκρότησης συνδυασμών καθώς υποβοηθήθηκε από τα ατέλειωτα πανηγύρια και εκδηλώσεις, που αποτελούν ευκαιρία για τέτοιου είδους διαδικασίες. Ωστόσο υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας σε άλλους μεγαλύτερος σε άλλους μικρότερος δεδομένου ότι παραμένει μεγάλος ο αριθμός των υποψηφίων και υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες κι όχι αμιγώς πολιτικοί και οι υποψήφιοι πολλές φορές «ψαρεύουν» από τις ίδιες δεξαμενές.

Σε κάθε περίπτωση η κλεψύδρα αδειάζει και αυτό σημαίνει ότι  έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τους τέσσερις δήμους της Ξάνθης καθώς το ίδιο συμβαίνει και  για τις περιφερειακές εκλογές.

Πέντε «μνηστήρες»  για τον δήμο Ξάνθης

Ξεκινώντας από τον δήμο Ξάνθης όλα φαίνονται ξεκάθαρα και μη αναστρέψιμα. Ο συνδυασμός του Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη «Δύναμη για το Αύριο» έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η τελική ανακοίνωση του τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο κ. Τσέπελης ο συνδυασμός θα αποτελείται από 150 υποψηφίους.  Το ίδιο συμβαίνει και με τον συνδυασμό «Μπροστά» με υποψήφιο δήμαρχο τον Σάββα Μελισσόπουλο που αποτελεί μια σύμπραξη των παρατάξεων «Νέα Ξάνθη», «Πολίτες για την Ξάνθη» και ανεξάρτητους από τον συνδυασμό «Αγάπη για την Ξάνθης μας». Να σημειώσουμε ότι πολύ  μεγάλο μέρος των υποψηφιοτήτων του συνδυασμού έχει παρουσιαστεί από το μέσα κοινωνικής δικτύωσης ωστόσο η επίσημη παρουσίαση θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Ο πρώην δήμαρχος και  εκ νέου υποψήφιος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος έχει ήδη παρουσιάσει 55 υποψηφίους του συνδυασμού του «Δήμος Πρότυπο» και αναμένεται να ανακοινώσει και άλλους σύμφωνα  με όσα έχει δηλώσει.

Για πρώτη φορά θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Στράτος Κοντός με τον συνδυασμό «Ξάνθη Αλλιώς». Ο κ. Κοντός προέβη σε ανακοίνωση όπου δηλώνει παρών στις εκλογές και δίνει το στίγμα της υποψηφιότητά του ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη του υποψηφίους του. Τέλος παρών στις εκλογές δίνει η Λαϊκή Συσπείρωση για την Δήμο Ξάνθης με επικεφαλής τον Κώστα Βογιατζή. Υποψήφιοι δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

«Έκλεισε» ο συνδυασμός Τσιτιρίδη στο δήμο Αβδήρων. Σύμπραξη Κριτσίνη – Δόντσου

Στο δήμο Αβδήρων ο δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης έχει  ανακοινώσει το σύνολο του συνδυασμού του «Πολίτες σε Δράση» που ανέρχεται από 132 υποψηφίους. Απέναντί του ο Αθανάσιος Κριτσίνης σε σύμπραξη με τον Δημήτρη Δόντσο που ήταν ο διάδοχος του Βασίλη Τσολακίδη. Η συμπόρευση ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες και οι δυο τους θα κατέβουν με τον συνδυασμό «Τώρα όλοι μαζί Μπορούμε».  Έχουν ανακοινώσει 90 υποψηφίους. Υποψήφια με την Λαική Συσπείρωση θα είναι επίσης η Παρασκευή Μαχαιρίδου.

Πέντε υποψήφιοι για τον δήμο Μύκης

Στον δήμο Μύκης θα «διαγωνιστούν» πέντε συνδυασμοί. Ο συνδυασμός «Κοινωνική Ενότητα και ΑΝΑΠΤΥΞΗ του δήμου Μύκης», του δημάρχου Χουσεΐν Ντελή Ριτβάν, ο συνδυασμός του πρώην δημάρχου Τζεμήλ Καπζά, ο συνδυασμός του επίσης πρώην δημάρχου Μουτζαχήντ Ντουκιαντζή, ο συνδυασμός του Κιουρτ Αχμέτ και του Μέτσογλου Εντέρ.

Θολό τοπίο ακόμη στο δήμο Τοπείρου  

Στο  δήμο Τοπείρου πληροφορίες αναφέρουν πως ο δήμαρχος Θωμάς Μίχογλου έχει ήδη ανακοινώσει 70 υποψηφίους και σύμφωνα με δηλώσεις του  η παρουσίαση του συνδυασμού του θα γίνει μετά τις 15 Αυγούστου και θα απαρτίζεται από 105 υποψηφίους. Από την αντίπερα όχθη όμως το τοπίο παραμένει  θολό. Παρών έχει δηλώσει ο Άγγελος Κηλικιώτης και ο Κώστας Δαλάτσης ωστόσο δεν θεωρείται πιθανή μια μεταξύ τους συνεργασία με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Ο Παναγιώτης Λαμπαδάρης που εκδήλωσε ενδιαφέρον φαίνεται πως το απέσυρε εδώ και καιρό.

Έξι «μνηστήρες» για την περιφέρεια ΑΜΘ

Σ’ ότι αφορά τις περιφερειακές εκλογές αυτές έχουν πιο έντονο κομματικό χρώμα. Έτσι ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που έλαβε το χρίσμα της ΝΔ δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην κατάρτιση συνδυασμού. Μάλιστα φροντίζει να τον εμπλουτίζει με υποψηφίους από άλλα κόμματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ξάνθης,  Αθηνάς Ιωακειμίδου η οποία επέλεξε να είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση του Χρήστου Μέτιου ενώ υπάρχει υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό και η αντίδραση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης σύμφωνα με την οποία, η κα Ιωακειμίδου θέτει  «εαυτόν εκτός παράταξης».

Απέναντί του ο Χριστόδουλος Τοψίδης, ως ανεξάρτητος με την Περιφερειακή Σύνθεση. Ο κ. Τοψίδης έχει  παρουσιάσει 16 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για την Π.Ε. Ξάνθης. Αντίστοιχα και για τις άλλες περιφερειακές ενότητες. Σ’ ότι αφορά τους άλλους συνδυασμούς μετά την αποχώρηση του Κώστα Κατσιμίγα ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από τον συνδυασμό του Στέργιου Ηλιόπουλου από την Δράμα. Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε επίσης Δραμινό υποψήφιο επικεφαλής τον Δαμιανό  Καγγελίδη. Το ΚΚΕ με τον Κλάδη Διονύσιο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον Θεόδωρο Περεντίδη διεκδικούν θέσεις στο περιφερειακό συμβούλιο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…