Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νίκος Παππάς από Ξάνθη: «Ζητούμε εντολή για να οικοδομήσουμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη από την Αριστερά ως το Κέντρο»

Νίκος Παππάς από Ξάνθη: «Ζητούμε εντολή για να οικοδομήσουμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη από την Αριστερά ως το Κέντρο»

0

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε αποκλειστικά στο «Ε» ότι «οι κακοφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τις Εθνικές Εκλογές επηρέασαν τον κόσμο»

Επίσκεψη και ομιλία του Νίκου Παππά στην Ξάνθη στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας με τίτλο «για την Παράταξη της Νίκης, για τη νίκη της παράταξης»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς συνεχίζει τις περιοδείες του, ενόψει της διαδικασίας ανάδειξης ηγεσίας στο κόμμα.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου βρέθηκε στην Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα στο Φίλοιστρον Καφέ όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «για την Παράταξη της Νίκης, για τη νίκη της παράταξης».

«Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία για να αυξήσουμε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή»

Στην Ξάνθη τόνισε ότι «η παράταξη έχει ανάγκη από ένα σοκ δημοκρατίας και συμμετοχής. Καλούμε κάθε άνδρα και γυναίκα, κάθε προοδευτικό, αριστερό, κεντροαριστερό, κεντρώο, μετριοπαθή πολίτη, αλλά και τη νεολαία, να προσέλθουν όχι μόνο στην κάλπη της 10ης Σεπτεμβρίου, όπου δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμμετοχής παρά μόνο η επιτόπια εγγραφή στο κόμμα για όσες και όσους δεν είναι μέλη, αλλά και στη διαμόρφωση της κοινής μας πορείας. Με αυτόν τον κόσμο συνυπάρχουμε. Και ενώπιον αυτού του κόσμου είναι υποχρέωσή μας να συζητάμε. Δημόσια και με συντροφικότητα. Για όσα μας διαφοροποιούν, για όσα μας ενώνουν, για όσα μας κάνουν πιο ισχυρούς. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία για να αυξήσουμε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή. Μόνο ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να μας θέλει φοβικούς και κρυμμένους».

«Να δημιουργήσουμε ένα κόμμα των μελών και όχι των δομών»

Ο Νίκος Παππάς περιέγραψε το σχέδιό του για την επόμενη μέρα του κόμματος. «Ζητούμε εντολή για να οικοδομήσουμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη, για να ενισχύσουμε την ταυτότητά μας, η οποία περιλαμβάνει όλο τον κόσμο από την αριστερά ως το κέντρο, για να δημιουργήσουμε το κόμμα των μελών και όχι των δομών, οι οποίες καταστέλλουν τις συλλογικές μας αποφάσεις. Ζητούμε εντολή για να προχωρήσουμε τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό μας, να δημιουργήσουμε την αριστερή και προοδευτική παράταξη της χώρας, η οποία θα νικήσει τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη και θα αναλάβει τη διακυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον Νίκο Παππά υποδέχθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ξάνθης, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ο βουλευτής Ροδόπης, Φερχάτ Οζγκιούρ, ο πρώην βουλευτής Ξάνθης και πρώην υφυπουργός, Στάθης Γιαννακίδης, ο πρώην βουλευτής Ξάνθης, Γρηγόρης Στογιαννίδης, οι υποψήφιες βουλεύτριες Ξάνθης, Μαρία Τζαμπάζη και Αθηνά Κυνηγοπούλου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στέργιος Ηλιόπουλος, οι συντονιστές των Ν.Ε. Ξάνθης και Δράμας, Γιώργος Χατζηθεοδώρου και Δημήτρης Καρβούνης, αντίστοιχα, μέλη της Ν.Ε. Ξάνθης, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη του κόμματος.

Αποκλειστικές δηλώσεις του Νίκου Παππάς στο «Ε»

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε στο «Ε» σχετικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και το ζήτημα της υποψηφιότητας του.

«Ε»: κ. Παππά μπορείτε να μας κωδικοποιήσετε τους λόγους που ζητάτε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σας εμπιστευτούν την Προεδρία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

Ν.Π.: Βεβαίως. Πρώτον αυτό που προωθώ είναι η συνολική Δημοκρατία από πάνω έως κάτω. Δεύτερον, και πολύ σημαντικό, θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συνδέσει τη μεσαία τάξη και τους μισθωτούς. Αυτό το σημείο, κατά την άποψη μου, υπήρξε κλειδί στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις απερχόμενες εθνικές εκλογές. Όραμα μου και υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μπορέσει να εκπροσωπήσει τους ανθρώπους που ανήκουν από την Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο. Και τέλος, τα μέλη να αποτελέσουν τη φωνή αλλά και το μυαλό του κόμματος με μαζική συμμετοχή.

«Ε»: Οι διαφορετικές απόψεις που ακούστηκαν κατά την προεκλογική περίοδο των εθνικών εκλογών κατά πόσο επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα; Αν είστε ο επόμενος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σας σε αυτό το ζήτημα;

Ν.Π.: Σίγουρα υπήρξαν κακοφωνίες κατά την προεκλογική περίοδο οι οποίες επηρέασαν τον κόσμο. Δικό μου μέλημα είναι να εκφράζω τις πλειοψηφίες όπως διαμορφώνονται από τη βούληση των μελών. Αυτές θα με δεσμεύουν. Όσον αφορά στις κακοφωνίες, είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης. Όταν ζητάς τον λόγο των μελών, μετά είναι πολύ πιο δύσκολο η κακοφωνία αυτή να έχει και αντίκρισμα. Κατά τα άλλα, υπάρχουν οι διαδικασίες και οι προβλεπόμενες ποινές.

«Ε»: Υπό την Προεδρία σας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ύπαρξη του φράχτη του Έβρου;

Ν.Π.: Για το ζήτημα αυτό υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις. Προφανώς υπάρχει δικαίωμα προστασίας των συνόρων αλλά παράλληλα θα πρέπει αν υπάρχουν ασφαλείς δίοδοι. Πρέπει να σημειώσω ότι τα όποια μέτρα προστασίας των συνόρων πρέπει να παίρνονται με τέτοιο τρόπο που να μην αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία. Όσοι παρουσιάζουν τον φράχτη ως πανάκεια, διαψεύδονται συνεχώς καθώς πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα.

«Ε»: Ως πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ποια είναι η άποψη σας για τον περιφερειακό Τύπο;

Ν.Π.: Ο περιφερειακός Τύπος μπορεί να παίξει ρόλο πάρα πολύ ξεχωριστό και στην ενημέρωση του κόσμου αλλά και στην περιφερειακή ανάπτυξη δηλαδή να συγκροτηθεί όχι μόνο ως φορέας ενημέρωσης αλλά και ως πλατφόρμα του προβληματισμού για το ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για τις εκάστοτε περιφέρειες. Δυστυχώς δεν έχουμε φτάσει στο σημείο που θα θέλαμε και χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση. Την τελευταία τετραετία έχουν ενισχυθεί κυρίως τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Χρειάζεται να ενισχυθεί πάραυτα ο περιφερειακός Τύπος ώστε να εκλείψει το αποκαρδιωτικό φαινόμενο της χαμηλής ποιότητας περιεχομένου με περισσότερες δυνατότητες πρωτογενών δημοσιογραφικών θεμάτων.

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…