Αρχική Χωρίς κατηγορία Η ΕΛΜΕ Ξάνθης ζητά προσεισμικό έλεγχο στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης ζητά προσεισμικό έλεγχο στα σχολεία

0

Καταγγέλλει αδιαφορία των δήμων – Δεν απάντησε κανείς στο αίτημά της

 

Προέδρος ΕΛΜΕ Ξάνθης, Μ. Λουκοπούλου: « «Ζητάμε ένα ουσιαστικό έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των μαθητών μας»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΕΛΜΕ Ξάνθης ζητώντας μετ’ επιτάσεως ελέγχους στις σχολικές μονάδες για να διαπιστωθεί η αντισεισμική θωράκισή τους αλλά και αν λειτουργούν  συστήματα πυροπροστασίας. Η αφορμή δόθηκε από ρίψη οροφής που έγινε σε σχολείο της Αττικής εν μέσω θέρους. Όπως τονίζει  δε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ, το αίτημα για ελέγχους από τους δήμους κατατέθηκε από τον Μάρτιο με αφορμή του σεισμούς στην Τουρκία ωστόσο κανένας δήμος της Ξάνθης δεν μπήκε στον κόπο ούτε καν να απαντήσει.

Τι λέει η ανακοίνωση

Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Η ΕΛΜΕ Ξάνθης έστειλε στις 27/3 αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για έλεγχο των σχολικών κτιρίων.

Συγκεκριμένα, ζητήσαμε από τους Δήμους να ελέγξουν τα κτίρια των σχολικών μονάδων ως προς την αντισεισμική και την αντιπυρική προστασία αλλά και ως προς τη γενικότερή τους ασφάλεια και να προβεί σε όλες τις ενέργειες αποκατάστασης για την ασφαλή φοίτηση των μαθητριών και των μαθητών.

Ειδικά για τον δήμο Ξάνθης, όπου το αίτημά μας “παράπεσε” σε αναρμόδια υπηρεσία, στείλαμε και δεύτερο αίτημα στις 13/6. Προς το παρόν, το αίτημά μας έμεινε αναπάντητο από όλους τους Δήμους.

Τα σχολεία θα ανοίξουν σε λιγότερο από μήνα για τα παιδιά. Επαναλάβαμε σήμερα, 14/8, το αίτημα προς κάθε αρμόδια και υπεύθυνη υπηρεσία των Δήμων. Ελπίζουμε πως αυτή τη φορά οι Δήμοι θα ασχοληθούν με το θέμα, θα ελέγξουν τα σχολικά κτίρια και θα προβούν σε όλες τις ενέργειες αποκατάστασης ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σχολεία τον Σεπτέμβρη. Αν μη τι άλλο, έρχονται και δημοτικές εκλογές….».

Προέδρος ΕΛΜΕ Ξάνθης, Μ. Λουκοπούλου: « «Ζητάμε ένα ουσιαστικό έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των μαθητών μας»

Διευκρινιστικά η πρόεδρος τη ΕΛΜΕ Ξάνθης κα Μαρία Λουκοπούλου σημείωσε ότι τους έχει θορυβήσει η αδιαφορία του δήμου Ξάνθης αλλά και των άλλων δήμων στο αίτημα τους επισημαίνοντας πως αφορά την ασφάλεια των παιδιών και παρά ταύτα δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Ειδικότερα για τον δήμο Ξάνθης επεσήμανε πως κατά δήλωση του δημάρχου Ξάνθης  αρκετά σχολικά κτήρια έχουν προβλήματα, άλλα δεν έχουν άδειες και τις προδιαγραφές που απαιτούνται και παρόλα αυτά τόσα χρόνια δεν μπήκαν οι δημοτικές αρχές στη διαδικασία να τα νομιμοποιήσουν: «Ζητάμε ένα ουσιαστικό έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των μαθητών μας και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τα σχολεία που έχουν προβλήματα», τονίζει η κα Λουκοπούλου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μουσικές γωνιές στο σκηνικό του 9ου Φεστιβάλ « Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

Ακούσματα από κάθε γωνιά «τραβούν το βλέμμα» ντόπιων και επισκεπτών Σήμερα στις 19:00 επί …