Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Ευκαιρία για επενδύσεις 1 εκ. ευρώ στο κλείσιμο του Leader

Ευκαιρία για επενδύσεις 1 εκ. ευρώ στο κλείσιμο του Leader

0

Ανοιχτή η 2η Πρόσκληση έως τις 25 Οκτωβρίου – Μέτρα για επενδύσεις στον τουρισμό και εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων

 

Κι από  του χρόνου το νέο Leader 6.120.000 ευρώ για  αρχή – Μιλά στο «Ε» ο Διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Δ. Λουρίκας

 

 

Μπόνους 1 εκ. ευρώ πήρε η  Αναπτυξιακή Ροδόπης για την επιτυχημένη υλοποίηση του Leader ιδιωτών που ξεκίνησε με 4.250.000 ευρώ και έφτασε να υλοποιεί προτάσεις  των 20 εκ. ευρώ! Αυτό  το  1 εκ. ευρώ η ΑΝΡΟ το επαναπροκηρύσσει προκειμένου να δώσει την ευκαιρία και  σ’ άλλους ιδιώτες της Ξάνθης και της Ροδόπης  να επωφεληθούν από τα Μέτρα της 2ης Πρόσκλησης που θα είναι ανοιχτή έως 25 Οκτωβρίου 2023.

2η Πρόσκληση Leader για 1 εκ. ευρώ

Μιλώντας στο  «Ε» ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής και  πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Δημήτρης Λουρίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη του στόχου να τρέξει το leader και  μάλιστα σε πενταπλάσιο επίπεδο υπερδέσμευσης, γεγονός που απέδωσε τόσο στην καλή προετοιμασία από τη διοίκηση όσο και  στην ικανότητα των υπαλλήλων που παρά το επιπλέον φόρτο εργασίας κατάφεραν να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες: «Αυτή είναι η 2η Πρόσκληση, Είναι το δεύτερο κομμάτι του Leader, το μπόνους του 1 κ. ευρώ που παίρνουμε επειδή το πρώτο πήγε πολύ καλά. Καλούμε και τώρα τους ιδιώτες να υποβάλλουν τις  προτάσεις τους μέχρι τις 25 Οκτωβρίου. Υπάρχει  το μέτρο του εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων που έχει 50% επιδότηση καθώς και ενίσχυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού με επιδότηση  στο  65%.», επεσήμανε ο κ. Λουρίκας

Κι από  του χρόνου το νέο Leader 6.120.000 ευρώ για  αρχή

Παράλληλα ο κ. Λουρίκας ανέφερε πως βρίσκεται στα σκαριά και αρχές του νέου έτους πρόκειται να βγει η Πρόσκληση νέου Leader ύψους 6.120.000 ευρώ αρχικά. Το διαφορετικό στο νέο πρόγραμμα θα είναι ότι δεν εγκρίνει ως επιλέξιμες επενδύσεις  τουρισμού σε παραλιακές ζώνες παρά μόνο σε ορεινές. Ωστόσο όπως πρόσθεσε παράλληλα θα προκηρυχθεί και το Leader Αλιείας που προβλέπει ένα ειδικό ποσό για καταλύματα στην παραλιακή ζώνη  και  ως εκ τούτου καλύπτει αυτό το σκέλος.

Ο κ. Λουρίκας καταλήγοντας απηύθυνε πρόσκληση προς τους ιδιώτες από την Ξάνθη και την Ροδόπη που  θέλουν  να επενδύσουν διευκρινίζοντας πως: «Είναι ευκαιρία να επωφεληθούν κάποιοι και να εκσυγχρονίσουν τις επιχειρήσεις τους ή να επενδύσουν στον τουρισμό. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση μεροληψίας ανάλογα με τις περιοχές. Αξιολογούνται και κρίνονται  μόνο οι  προτάσεις. Γι αυτό και  είναι άδικη οποιαδήποτε καχυποψία».

Οι άξονες του Leader

Το Leader είναι χρηματοδοτικό εργαλείο που ενισχύει κυρίως τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Η διοίκηση της Αναπτυξιακής κατάρτισε ένα σχέδιο στο οποίο δίνει έμφαση στους εξής άξονες: ενδυνάμωση τοπικής οικονομίας, εκπαίδευση τοπικού πληθυσμού, ενδυνάμωση του τοπικού κοινωνικού ιστού, βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού, διατήρηση και βελτίωση των πολιτιστικών στοιχείων, προστασία κι ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος, δικτύωση και συνεργασία, διατοπική και διακρατική συνεργασία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…