Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

0

Συνεχίζονται  οι  αντιδράσεις για  τις νέες ταυτότητες
Διαβάζουμε στην  ειδησεογραφία της ημέρας πως γυναίκα λιποθύμησε περιμένοντας στην ουρά για να βγάλει  ταυτότητα και  αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο για να μην χάσει τη σειρά της! Σε ρεπορτάζ στα κανάλια βλέπουμε νέους να ψάλλουν «Για του Χριστού την  Πίστη την Αγία…» και ιερείς να διακηρύττουν ενάντια στις νέες …διαβολικές ταυτότητες.
Και  μένουμε άναυδοι από το γεγονός ότι  υπάρχει ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής  κοινωνίας που πιστεύει σε τέτοιες θεωρίες συνωμοσιολογίες και σκοταδισμού. Είναι θέμα έλλειψης παιδείας, είναι θέμα θρησκοληψίας ή απλά αφέλειας και νοητικής ελαφρότητας;
Έχουν συναίσθηση σε ποιον αιώνα ζουν αυτοί  οι  άνθρωποι;
Μ.Ξ.


Κίνημα για Ελεύθερες Παραλίες
Το Κίνημα των Ελεύθερων Παραλιών το γνωρίσαμε όλοι αυτό το καλοκαίρι.
Πολίτες ξεσηκώθηκαν και αντέδρασαν στην παράνομη κατάληψη ελεύθερων χώρων στις παραλίες από τα διάφορα μπιτς μπαρ. Μάλιστα στους ελέγχους που έγιναν, βγήκαν στο φως καταλήψεις παραλιών χωρίς καν άδειες από τους δήμους. Παράλληλα, σχεδόν όλες καταλάμβαναν πολλαπλάσιο χώρο έναντι αυτού που νοίκιαζαν από τους δήμους.
Τα αναφέρω όλα αυτά για να σημειώσω πως το φαινόμενο αυτό μάλλον δεν εμφανίστηκε στις δικές μας παραλίες γιατί οι ενοικιαστές τήρησαν όσα τετραγωνικά είχαν νοικιάσει.
Βέβαια, οι παραλίες Αβδήρων, Μυρωδάτου, Ερασμίου και Μαγγάνων δεν είναι στο ίδιο επίπεδο -τουριστικά- με της Πάρου, Θάσου και Χαλκιδικής.
Πάντως οι δικοί μας λειτούργησαν σωστά γι’ αυτό και δεν ακούστηκαν παραβάσεις.
Γ.Δ.


Εκλογικά
Μέσα στην εβδομάδα αναφέρουν οι πληροφορίες μας ότι θα ανακοινώσει το  team του συνδυασμού του ο Στράτος Κοντός. Εκτός από  τον κ. Γιάννη Ζερενίδη υποψήφιοι θα είναι πολλοί σύμβουλοι από τον συνδυασμό του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Σάκης Χατζηαντωνίου αλλά και άλλοι. Δηλαδή οι εκλεγμένοι  με τον νυν συνδυασμό «Δήμος Πρότυπο» μετακομίζουν στο συνδυασμό του Στράτου Κοντού και ο νέος συνδυασμός «Δήμος Πρότυπο» κ. Δημαρχόπουλου απαρτίζεται κυρίως από άτομα που για πρώτη φορά θέτουν υποψηφιότητα. Δηλαδή  ο ένας θα έχει νέο επικεφαλής και ο άλλος νέους υποψήφιους.
Μ.Ξ.


Δύο αδέλφια υποψήφιοι
Ο γνωστός Ξανθιώτης πρώην πρωταθλητής στα 100 μέτρα Άγγελος Παυλακάκης θα είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές δευτέρου βαθμού.
Όχι, δεν θα είναι υποψήφιος με Μέτιο ή Τοψίδη. Θα είναι με το ψηφοδέλτιο του Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής, αφού ο συμπολίτης μας από το Άβατο ζει χρόνια στην Αθήνα.
Πάντως τοπικά, η οικογένεια Παυλακάκη θα έχει αντιπρόσωπό της στις περιφερειακές εκλογές. Η κυρία Παυλακάκη Βασιλική θα είναι εκ νέου υποψήφια με τον συνδυασμό του Χριστόδουλου Τοψίδη.
-Τα αδέλφια Παυλακάκη δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τα κοινά.
Γ.Δ.


Τι νόημα έχουν οι επισκέψεις;
Συμπολίτης που βλέπει όλον αυτόν τον όλεθρο με τις πυρκαγιές στην γύρω περιοχή μας αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία της χώρας που δυστυχώς συνεχίζονται, μου είπε πρωί πρωί στο τηλέφωνο την άποψή του. Σας τη μεταφέρω.
Μου είπε λοιπόν «δεν καταλαβαίνω όλες αυτές τις επισκέψεις των επικεφαλής των κομμάτων. Δεν αντιλαμβάνομαι το νόημά τους, τι εξυπηρετούν το να κάνουν μια βόλτα στα καμένα και στη συνέχεια να κάνουν δηλώσεις. Το θεωρώ θέατρο του παραλόγου που τελειωμό δεν έχει, γι’ αυτό και θεωρώ ότι πρέπει όλη αυτή η παρέλαση να σταματήσει».
-Εκτιμώ προσωπικά πως την ίδια άποψη θα έχουν και πολλοί άλλοι συμπολίτες.
Γ.Δ.


Δύο δικηγόροι υποψήφιοι
Δεν θα είναι μόνος ο Δημήτρης Σαλτούρος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές που ήταν υποψήφιος βουλευτής και αποφάσισε να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Την ίδια ακριβώς απόφαση έλαβε και ο δικηγόρος επίσης Κώστας Μαλάκης, να ενταχθεί στον συνδυασμό του Στράτου Κοντού.
Δύο δικηγόροι που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους σε δύο διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις.
Και μια σύμπτωση: Και οι δύο ήταν υποψήφιοι βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία, ο μεν Κ.Μαλάκης στις εκλογές του 2015 και ο Δ.Σαλτούρος στις πρόσφατες.
Για να δούμε τελικά, ποιος θα κερδίσει. Προσωπικά πιστεύω πως θα εκλεγούν και οι δύο.
Γ.Δ.


Για τις φόλες λίγα λόγια
Προφανώς δηλώνω πως είμαι εναντίον της τοποθέτησης φόλας με τις οποίες δηλητηριάζουν κάποιοι συνήθως σκυλιά. Το επαναλαμβανόμενο γεγονός σε βουνό και κάμπο, με προβλημάτισε και προσπάθησα να το δω διαφορετικά και από μια άλλη σκοπιά και σας την αναφέρω μήπως η λύση είναι αλλού.
Το θέμα το συζήτησα με κάτοικο ορεινού χωριού. Ο άνθρωπός μου λοιπόν μου ανέφερε μια παράμετρο την οποία εμείς στην πόλη σπάνια την ζούμε. Πρόκειται για τα δεκάδες σκυλιά που διαθέτει κάθε χωριό. Τα οποία συνήθως γυρίζουν αδέσποτα. Τα βράδια λοιπόν, αυτά τα σκυλιά, έτσι και αρχίσει ένα το γάβγισμα, ακολουθεί μια χορωδία γαβγισμάτων που κάνει τη νύχτα αβίωτη από τον θόρυβο, δημιουργώντας πρόβλημα σε πάρα πολλούς που δεν μπορούν να κοιμηθούν.
Αυτοί λοιπόν, οι κατά τα άλλα φιλήσυχοι άνθρωποι, από αγανάκτηση μετατρέπονται σε δολοφόνους σκυλιών.
-Για σκεφτείτε το, για ελάτε στη θέση αυτών των ανθρώπων;
Γ.Δ.


Ανόητος φιλοζωισμός
Στο θέμα των σκύλων κυρίως, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος, γνωστή και εφαρμοζόμενη δυστυχώς.
Όσοι κάτοικοι της πόλης απέκτησαν σκύλο έτσι για την μόδα, την επίδειξη ή τον φιλοζωισμό, όταν κορεστεί η όποια «αγάπη»  τους για το ζώο, το παίρνουν και το αφήνουν στο βουνό. Χωρίς ίχνος ντροπής και βασάνου του τι θ’ ακολουθήσει.
Έτσι, τα ζώα αυτά αυξάνονται, μετατρέπονται σε αγέλες και μοιραία γίνονται και επικίνδυνα. Κι όσο αυξάνονται, τόσο μειώνεται η τροφή, γι’ αυτό και καταφεύγουν στα γύρω χωριά, τις όποιες ταβέρνες κλπ.
Τραγέλαφος και δήθεν φιλοζωισμός του νεοέλληνα. Τουλάχιστον οι κάτοικοι των χωριών τα ταΐζουν και ποτίζουν τα δικά τους σκυλιά.
-Άλλη μια παράμετρος για την συνεχιζόμενη αύξηση των αδέσποτων.
Γ.Δ.


Από δήμαρχος απλός υποψήφιος σύμβουλος
Ιδού κι ένα παράδειγμα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Τουλάχιστον εγώ δεν το έχω ξανασυναντήσει.
Λοιπόν, ο πρώην -και πετυχημένος- δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, θα μετέχει στον δημοτικό συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Σπύρου Πέγκα, ως απλό υποψήφιο μέλος.
Ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος είχε ως δημοτικό σύμβουλο τον Πέγκα, τον έπεισε να είναι υποψήφιος, αναγνωρίζοντας τις ικανότητές του. Και ως χειρονομία προς τους Θεσσαλονικείς τέθηκε ως απλός υποψήφιος, πρώτος αυτός.
Ένας Μπουτάρης λοιπόν αντισυμβατικός, νεωτεριστής, απλός, δημοκράτης, ανεξάρτητος που ανέδειξε την Θεσσαλονίκη ως τουριστικό πόλο, στέλνει το μήνυμά του.
Τα υπόλοιπα είναι υπόθεση των Θεσσαλονικιών.
Γ.Δ.


Ένας αριθμός για όλα
Τις μέρες αυτές λίγο πριν από τη λήξη της ημερομηνίας κατάθεσης των στοιχείων των υποψηφίων συμβούλων, εάν ρωτήσετε έναν επικεφαλής, θα σας εξιστορήσει το μαρτύριο που βιώνουν.
Λοιπόν, αντί με την εφαρμογή των  ηλεκτρονικών μέσων να απλοποιούνται οι διαδικασίες, γίνονται πιο περίπλοκες και απαιτητικές. Ζητούν προσωπικά δεδομένα κάθε υποψήφιου, ενώ τον γνωστό ΑΦΜ που είναι μοναδικός σε όλους τον υποτιμούν, παρότι θα αρκούσε, και η υπόθεση θα τελείωνε σε ασήμαντο χρόνο.
Με την ευκαιρία θυμίζω τις δηλώσεις διάφορων υπουργών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ότι κάθε Έλληνας θ’ αποκτούσε έναν και μοναδικό αριθμό από την γέννησή του. Αυτός θα ήταν τα πάντα. Ένας, μοναδικός και πλήρης, που θα καταργούσε όλους τους υπόλοιπους.
Δυστυχώς, δεκαετίες τώρα,  η υπόθεση αυτή δεν προχώρησε ακόμη κι ούτε θα προχωρήσει, διότι δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια της κυβέρνησης.
Θυμίζω μόνον για κάποιους που λένε πολλά και πράττουν ελάχιστα πως Τουρκία και Βουλγαρία, δίπλα μας, εφαρμόζουν αυτήν την πρακτική του ενός αριθμού για όλα, που πρώτοι εφάρμοσαν πριν πολλά-πολλά χρόνια οι αγγλοσάξωνες.
Μείναμε πίσω και στα Βαλκάνια. Ας τα βλέπει αυτά ο υπουργός Εσωτερικών Μ.Βορίδης, ως γνωστόν, πατριώτης κι αυτός…στα λόγια…
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…