Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

0

Ένα Μνημόσυνο
Μια ανθρώπινη υπενθύμιση στη μνήμη ενός αγαπητού συμπολίτη, του Γιάννη Παπαδόπουλου.
Όπως μας πληροφόρησε η σύζυγός του Λόλα Παπαδοπούλου, το Σαρανταήμερο Μνημόσυνο στη μνήμη του συζύγου της Γιάννη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ξάνθης.
Έτσι, οι συγγενείς και φίλοι του αγαπητού Γιάννη καλούνται το πρωί της Παρασκευής να παραστούν στο Μνημόσυνό του.
Γ.Δ.


Α, ρε Τζουμάκα…
Είναι κάποιες στιγμές που κάποια άτομα, κυρίως πολιτικοί, που σου δημιουργούν κάποια αρνητικά συναισθήματα. Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Στέφανος Τζουμάκας. Ο οποίος μετά το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε κόμμα για λίγο χρονικό διάστημα στη συνέχεια, πήγε στο ΚΙΝΑΛ και προς το τέλος μετακινήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα, μετά την αποχώρηση Τσίπρα και την εκλογή νέου αρχηγού, έθεσε κι αυτός υποψηφιότητα. Ναι, σε ηλικία 76 χρόνων, άνοιξε πανιά για αρχηγός.
Φυσικά και δεν έχει πιθανότητα εκλογής, αλλά η όλη υπόθεση στα στερνά του μόνον θλίψη μας δημιουργεί, μελαγχολία για το κατάντημα ενός πολιτικού και απορία πού είναι η αυτογνωσία του.
-Α, ρε Τζουμάκα…
Γ.Δ.


Προσοχή, κόβουν κλαδιά και χόρτα
Η σκηνή στον επαρχιακό δρόμο προς Σταυρούπολη.
Σ’ αυτόν λοιπόν τον δρόμο αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση και να κοπούν κλαδιά και αγριόχορτα που δημιουργούν πρόβλημα στα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Έτσι, ένα ειδικό όχημα Ούνιμογκ, με τον ανάλογο εξοπλισμό, ανέλαβε να κάνει την εργασία αυτή.
Μόνο που ο άνθρωπος αυτός είναι μόνος, ο δρόμος είναι με στροφές και οι διερχόμενοι οδηγοί κινούνται χωρίς βοήθεια ενός πεζού ανθρώπου τόσο από μπροστά όσο και από πίσω όπως θα έπρεπε να συμβαίνει. Αλλά είπαμε, εδώ είναι Βαλκάνια και ο καθένας κάνει ό,τι τον συμφέρει και όπως αυτός νομίζει. Ευχή, να μην συμβεί ατύχημα διότι τότε θα φταίει και η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης που δεν υπάρχει βοηθός για την κυκλοφορία των οχημάτων.
Γ.Δ.


Με επικεφαλής τον δήμο Ξάνθης
Στη σύσκεψη της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ξάνθης, η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου σύντομα, στο περιθώριο αυτής, ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα. Ανάμεσα σ’ αυτά η άποψη του προέδρου του Επιμελητηρίου Στέλιου Μωραΐτη. Ο οποίος υποστήριξε πως ο Μητροπολιτικός δήμος Ξάνθης θα πρέπει να τεθεί επικεφαλής και των υπόλοιπων τριών στο θέμα της Τουριστικής προβολής και ανάδειξης του νομού συνολικά έτσι ώστε να κερδίσει ο νομός το μερίδιο που του αναλογεί,  και να έχει τα εχέγγυα να προσφέρει επ’ ωφελεία πάντα της τοπικής οικονομίας.
Εκτιμήθηκε πως μετά το μικρό ενδιαφέρον της Περιφέρειας, αυτή η πρόταση είναι η πλέον σωστή και αποδοτική.
Γ.Δ.


Δημοσιογραφική δεοντολογία
Το έχουμε γράψει κατά καιρούς και το επαναλαμβάνουμε άλλη μία για να το γνωρίζουν όσοι νέοι το αγνοούν. Από την αρχή της έκδοσης της εφημερίδας μας είχαμε ενημερώσει τους ιδιώτες, φορείς, οργανισμούς για ένα πράγμα. Ότι θα σεβαστούμε την δημοσιογραφική δεοντολογία σε όλες τις περιπτώσεις. Μια δε εξ’ αυτών ότι δεν θα δημοσιεύουμε απαντήσεις θιγομένων από σχόλια κλπ από άλλα Μέσα Ενημέρωσης.
Την υποχρέωση αυτή έχει σύμφωνα με το Νόμο να κάνει το Μέσο που αρχικά έγραψε ή σχολίασε και σε εύλογο χρόνο μάλιστα.
Ως εκ τούτου γι’ αυτόν τον λόγο δεν δημοσιεύσαμε την απάντηση της ΔΕΥΑ Αβδήρων.
Και μια σημείωση. Εάν το αρχικό Μέσο δεν δημοσιεύσει την απάντηση του Φορέα, τότε, ναι, η απάντηση-αποκατάσταση της αλήθειας μπορεί και πρέπει να γίνει από οποιοδήποτε άλλο Μέσο Ενημέρωσης και φυσικά την Εφημερίδα μας.
-Ψιλά γράμματα για κάποιους όλα αυτά…
Γ.Δ.


Το ταξίδι Τσίπρα
Φίλος με πολιτικό παρελθόν και γνώσεις της διεθνούς σκηνής πέρασε για καφέ και πολιτικά σχόλια της τρέχουσας επικαιρότητας.
Τον είδα με διάθεση να μιλήσει και μετά την πρώτη ρουφηξιά, ξεκίνησε να μιλάει.
Σχόλιό του το ταξίδι του Τσίπρα στην Αμερική.
«Είναι κανόνας, είπε, οι εν Ελλάδι πολιτικοί να επισκέπτονται την Μέκκα του διεθνούς σύγχρονου καπιταλισμού. Εάν δεν το κάνουν με την έναρξη της πολιτικής τους καριέρας, θα το κάνουν αργότερα. Μάλιστα κάποιοι προσπαθούν αρκετά για να κλεισθεί ένα ραντεβού με τον ηγέτη για να επιδώσουν τα διαπιστευτήριά τους. Είναι κανόνας κι όποιος τον παραβεί είναι γνωστό ότι περνάει δύσκολα. Θυμήσου το παρελθόν και θα βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Ε, λοιπόν, αυτό το νόημα έχει και το ταξίδι του Τσίπρα. Να επιβεβαιώσει πως είναι εδώ και πως θα πρέπει να τον έχουν υπόψιν τους για το μέλλον».
-Αυτά μου είπε ο αγαπητός φίλος και μάλλον θα έχει δίκιο εάν επιβεβαιωθεί.
Ας τα κρατήσουμε για το μέλλον.
Γ.Δ.


Η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ
Έχει ευθύνες το ΠΑΣΟΚ όντας στην αντιπολίτευση; Και μάλιστα όχι αξιωματική; Απαντώ ευθέως πως ναι, έχει ευθύνες διότι η άσκηση κριτικής στην κυβέρνηση, στα έργα και παραλείψεις της, είναι προβλεπόμενη από το Σύνταγμα.
Άρα, οφείλει ν’ ασκεί σοβαρή και υπεύθυνη κριτική στην κυβέρνηση. Με επιχειρήματα,  με κατάθεση δικών του αιτιολογημένων προτάσεων. Δηλαδή σοβαρότητα κι όχι εύκολους λαϊκισμούς που επιτέλους θα πρέπει να σταματήσουν. Εξάλλου όσοι χρησιμοποίησαν τον λαϊκισμό, προσωρινό κέρδος είχαν. Παράδειγμα ο  ΣΥΡΙΖΑ.
Και κάτι τελευταίο. Η στήλη δεν επιθυμεί να συμβουλέψει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ούτε περνάει κάτι τέτοιο από το μυαλό μας. Απλές επισημάνσεις κάνουμε, που διαπιστώσαμε ότι τις συζητούν οι δημοκράτες του Κέντρου που επιθυμούν να δουν το ΠΑΣΟΚ  να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των νεοελλήνων.
Γ.Δ.


Προσοχή στα εισαγώμενα
Το νέο που πρόσφατα έσκασε μύτη δεν είναι τόσο νέο. Υπάρχουν φρούτα εισαγωγής τα οποία κατά τον σχετικό έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως είχαν φυτοφάρμακα.
Διαπιστώθηκε δε ότι ένα στα τρία φορτία φρούτων και λαχανικών που εισήχθησαν από την Τουρκία, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντοπίστηκαν με υπερβολική παρουσία φυτοφαρμάκων. Τα εν λόγω φορτία είτε καταστράφηκαν είτε επεστράφηκαν.
Σημειώνουμε για την ιστορία πως πριν αρκετά χρόνια κάποιοι Έλληνες παραγωγοί έκαναν το ίδιο κόλπο. Μόνο που στην αγορά του Μονάχου ο έλεγχος ήταν αυστηρός και τα επέστρεφαν. Οπότε έβαλαν μυαλό όλοι οι εμπλεκόμενοι και σταμάτησε η επιβάρυνση με υπερβολικά φυτοφάρμακα.
Γ.Δ.


Ο Κώστας Καραμανλής στην ΣΕΚΕ
Η αλήθεια είναι ότι ήταν μεγάλη  έκπληξη η είδηση ότι  ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανέλαβε πρόεδρος του ΔΣ της ΣΕΚΕ ΑΕ. Σίγουρα είναι πολύ τιμητικό για την ΣΕΚΕ. Έχει όμως και άλλη σημειολογία που συνδέεται  με το γεγονός ότι είναι μια συνεταιριστική επιχείρηση την οποία διευθύνει χρόνια τώρα ο Αλέκος Κοντός που ήταν υπουργός την εποχή Καραμανλή και παραμένει φίλος του. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, γιατί  ένας πρώην πρωθυπουργός έχει  πολλές προτάσεις όταν φύγει από την πολιτική και σίγουρα ο Κώστας Καραμανλής θα είχε. Γιατί  να αποδεχτεί αυτή την συγκεκριμένη πρόταση που αφορά μια επιχείρηση με έδρα μια ακριτική πόλη της  Θράκης την Ξάνθη; Μήπως δηλαδή έγκειται και σ’ αυτό η σημειολογία της αποδοχής; Μήπως μ’ αυτό τον τρόπο στέλνει ένα μήνυμα για την ανάγκη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας και ιδιαίτερα για ένα προϊόν όπως ο καπνός που είναι μονοκαλλιέργεια στα χωριά της  μειονότητας; Επιδέχεται πολλές ερμηνείες και δη πολιτικής φύσης η απόφαση Καραμανλή πέρα από το καθαρά οικονομικό κομμάτι.
Μ.Ξ.


Λύση εδώ και τώρα με τους διακινητές
Γράφουμε και ξαναγράφουμε και δεν θα πάψουμε μέχρι να δοθεί μια λύση στο θέμα με τους διακινητές παράνομων μεταναστών που με τα επικίνδυνα «παιχνίδια» που κάνουν  στην Εγνατία είναι κινούμενες βόμβες για τους οδηγούς. Πρώτα έμπαιναν μέσα στα χωριά ή στις πόλεις καταδιωκόμενοι από  τα περιπολικά τώρα κάνουν αναστροφή πάνω στον δρόμο για να αποφύγουν την καταδίωξη κι όποιον πάρει ο χάρος κυριολεκτικά! Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της αλλά ζητά και από την Εγνατία να πάρει  τεχνικής  φύσης έργα χωρίς να διευκρινίζει ποια. Η Εγνατία όπως μας είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος προκρίνει ως λύση μόνο την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης επι 24ωρου βάσεως αν είναι δυνατό και απορρίπτεται οποιαδήποτε μέτρο όπως: «καρφιά» ή ανύψωση στηθαίου από μέρους της. Αντιλαμβανόμαστε όλοι της σοβαρότητα του θέματος  και ότι  εδώ έχουμε να κάμουμε με άτομα που δεν υπολογίζουν, ούτε τη δική τους ζωή ούτε των άλλων γι’ αυτό και είναι τόσο επικίνδυνοι. Συνεπώς απαιτούνται αστυνομικά μέτρα τέτοια που να φέρουν αποτέλεσμα γι’ αυτό όλα παίζονται σε δευτερόλεπτα. Ας το δουν οι αρμόδιοι πριν θρηνήσουμε κι αλλά θύματα.
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…