Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές «Πρόσω ολοταχώς» για  το πρόγραμμα στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης

«Πρόσω ολοταχώς» για  το πρόγραμμα στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης

0

Σχεδόν έτοιμη η αφίσα – Τέλη Ιουλίου η Οργανωτική με τους Συλλόγους

 

Αγώνας δρόμου για να κλείσει το Κέντρο Πολιτισμού καλλιτέχνες για τις συναυλίες Θα λειτουργήσει η Δημοτική Πινακοθήκη –  Καμπάνια διαφήμισης των Γιορτών μέσω social media

 

 

Με αέρα ανανέωσης και χωρίς την σκιά της πανδημίας η δημοτική αρχή και  το Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης προετοιμάζουν τις Γιορτές Παλιάς Πόλης που θα πραγματοποιηθούν το πρώτο  δεκαήμερο του  Σεπτέμβρη και συγκεκριμένα από τις 2 – 9 Σεπτεμβρίου. Και μπορεί  μεν να απέχουμε τουλάχιστον 1, 5 μήνα ωστόσο σε γοργούς ρυθμούς  κινούνται  οι προετοιμασίες για το πρόγραμμα των γιορτών παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν με τους καλλιτέχνες δεδομένου αυτός είναι ο μήνας των συναυλιών και είναι δύσκολο να βρεθούν ανοιχτές ημερομηνίες.

Σχεδόν έτοιμη η αφίσα – Τέλη Ιουλίου η Οργανωτική

Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του Κέντρου  Πολιτισμού Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης οι  προετοιμασίες βαίνουν καλώς: «Έχουμε επαφή με τους συλλόγους μέσω e-mail και προγραμματίζουμε την σύγκλιση της Οργανωτικής Επιτροπής τέλη Ιουλίου. Από την πληροφόρηση που έχουμε θα συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι  σύλλογοι οι  οποίοι και καταρτίζουν τα προγράμματά τους με διάφορες εκδηλώσεις και μουσικές βραδιές. Η διαφημιστική αφίσα είναι σχεδόν έτοιμη και θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα».

Αγώνας δρόμου για να κλείσουν καλλιτέχνες για τις συναυλίες

Ο κ. Ασκαρίδης δεν απέκρυψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν  στο Κέντρο Πολιτισμού προκειμένου να κλείσουν καλλιτέχνες για το πρόγραμμα το συναυλιών. Οι δυσκολίες έγκειται αφ’ ενός στο  γεγονός ότι οι περισσότεροι γνωστοί καλλιτέχνες έχουν έρθει στην Ξάνθη και δεν έρχονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφ’ ετέρου αρχές Σεπτέμβρη οι περισσότεροι έχουν συναυλίες τα Σαββατοκύριακα και υπάρχει δυσκολία να βρεθούν «ανοιχτές» ημερομηνίες: «Προσπαθούμε για το καλύτερο και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταρτίσουμε ένα πολύ καλά εμπλουτισμένο  πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις για όλα τα γούστα. Θα έχουμε γνωστούς καλλιτέχνες αλλά και πολλούς  τοπικούς καλλιτέχνες. Πρόθεσή  μας είναι να στηρίζουμε  την τοπική καλλιτεχνική δημιουργία αλλά και να παρέχουμε την δυνατότητα στους Ξανθιώτες και στους επισκέπτες μας να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν.

Θα λειτουργήσει η Δημοτική Πινακοθήκη

Όπως μας ανέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης οι εργασίες στην Δημοτική Πινακοθήκη ολοκληρώθηκαν (αλλαγή κεραμοσκεπής κ.ά.) και έτσι  θα ανοίξει τις πύλες της στις γιορτές Π. Πόλης για  να φιλοξενήσει εκθέσεις και εικαστικές εκδηλώσεις που δίνουν το πολιτιστικό χρώμα στις  Γιορτές και ώθηση στην πολιτιστική δημιουργία.

Καμπάνια διαφήμισης μέσω social media

Το Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης δίνει τεράστια σημασία στην προβολή των  Γιορτών Παλιάς Ξάνθης τόσο ανά την χώρα όσο και στις γειτονικές χώρες γι’ αυτό προτίθεται να «εκμεταλλευτεί» την δύναμη των social media και να οργανώσει μια δυναμική διαφημιστική καμπάνια προβάλλοντας τις γιορτές και γενικά τον δήμο μας.

Να σημειώσουμε ότι ο δήμος Ξάνθης με πρόσφατη απόφασης δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε έκτακτη επιχορήγηση  άλλων 100.000 ευρώ στο Κέντρο  Πολιτισμού προκειμένου να καλύψει τις ταμειακές ανάγκες του για την διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

giortes-dionisos

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…