Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αξιολόγησης του Leader

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αξιολόγησης του Leader

0

Επελέγησαν 50 προτάσεις που πληρούν τους όρους επιλεξιμότητας και έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας έως 12/7

Με Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη ύστερα από συνεργασία με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την επιλογή της Υπο-παρέμβασης Π3-77-4.1 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ (ΣΣ ΚΑΠ).

Στόχος της πρόσκλησης είναι η επιλογή και υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων για το σύνολο των αγροτικών περιοχών της χώρας. Ειδικότερα, βάσει του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ και της αριθ. πρ. 2545/10.10.2022 (ΦΕΚ 5361/Β΄/2022) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στόχος είναι η επιλογή 50 τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης, οι οποίες θα καλύπτουν το σύνολο της χώρας με εξαίρεση τα αστικά κέντρα αυτής. Τα τοπικά προγράμματα LEADER αποτελούν ένα από τα αποτελεσματικότερα μέσα αντιμετώπισης των προβλημάτων και των αναγκών του αγροτικού χώρου μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους τοπικούς φορείς.

Συνολικά υποβλήθηκαν 51 προτάσεις οι οποίες και εξετάστηκαν ως προς την τήρηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας. Οι προτάσεις οι οποίες πληρούν τους όρους επιλεξιμότητας έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, της οποίας καταληκτική ημερομηνία είναι η 12η Ιουλίου 2023. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού. Σε περίπτωση μη κάλυψης του συνόλου των αγροτικών περιοχών της χώρας από την παρούσα πρόσκληση η διαδικασία δύναται να επαναληφθεί για τις περιοχές αυτές.

O Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

«Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του leader, είναι σημαντική για την αγροτική μας παραγωγή. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνάδει απόλυτα με την φιλοσοφία και την πολιτική της κυβέρνησης για στήριξη της ελληνικής περιφέρειας. Στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα, στηρίζουμε την ελληνική περιφέρεια. Παράλληλα το πρόγραμμα υπηρετεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές της αειφόρου ανάπτυξης και την αντίληψη της κυβέρνησης για μετάβαση από το μοντέλο της αγροτικής εκμετάλλευσης στο μοντέλο της βιώσιμης και κερδοφόρας επιχειρηματικότητας. Έχουμε Σχέδιο,  έχουμε όραμα, καλλιεργούμε το αύριο του πρωτογενούς τομέα. Δίνουμε ισχυρά κίνητρα προοπτικής στην αγροτική μας παραγωγή. Στόχος μας, η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, η βιώσιμη ανάπτυξη και η στήριξη της ελληνικής οικονομίας».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…