Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μηταράκης για αντιπυρική περίοδο: Προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών

Μηταράκης για αντιπυρική περίοδο: Προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών

0

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη, υπό τον νέο υπουργό, Βασίλη Κικίλια

Κυβερνητική σύσκεψη με αντικείμενο την ενημέρωση για την πορεία της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ήταν οι διαθέσιμες επίγειες – εναέριες δυνάμεις όλων των συναρμοδίων φορέων, η ανάπτυξη δυνάμεων και οι ενέργειες που έχουν γίνει από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και η ενίσχυση του μηχανισμού μέσω του Prepositioning Program (συνδρομή ξένων αποστολών). Επίσης έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη του προγράμματος Αντινέρο, τη συνεργασία με τους ΟΤΑ,  για τους καθαρισμούς και την προστασία των αρχαιολογικών χώρων, τον σχεδιασμό οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών καθώς και για την εκστρατεία ενημέρωσης κοινού με επικοινωνιακές καμπάνιες.

Ο κ. Μηταράκης, φεύγοντας από το την Πολιτική Προστασία, ρωτήθηκε σχετικά με το αντικείμενο της σύσκεψης και δήλωσε: «Συζητήσαμε την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου κι τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών. Η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει με την περιπολία περιοχών σε περίπτωση υψηλής επικινδυνότητας και παράλληλα έχουμε σχέδια ανά περιοχή για εκκένωση, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί. Η προτεραιότητα όλων μας είναι η ασφάλεια των πολιτών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…