Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κικίλιας για φωτιές: Πρωτοφανής κατάσταση – Το χειρότερο καλοκαίρι όσο συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα

Κικίλιας για φωτιές: Πρωτοφανής κατάσταση – Το χειρότερο καλοκαίρι όσο συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα

0

Σε νέα ενημέρωση προχώρησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας για τις μεγάλες φωτιές που καίνε στην Ελλάδα τα τελευταία εικοσιτετράωρα

Η ταχύτητα απόκρισης ήταν η μέγιστη δυνατή», «τα εναέρια μέσα έφτασαν 4-5 λεπτά μετά την πρώτη εστία στην Πάρνηθα», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε για τις φωτιές στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση. Το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο από όταν συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα, στην ιστορία», τόνισε στη συνέχεια, ενώ παραδέχτηκε ότι «παρά τη σημαντική αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας από το 2019, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό το οποίο θα θέλαμε».

«Έχουμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα ακόμη για να διαχειριζόμαστε πιο αποτελεσματικά τις καταστάσεις που θα προκύπτουν από την κλιματική κρίση», τόνισε ο υπουργός, εκφράζοντας τη θέση ότι «δεν υπάρχει πεδίο για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις» και ότι «θα έρθει σύντομα η ώρα για τη δημόσια συζήτηση και τη σκληρή κριτική και αυτοκριτική».

Αναφορικά με τη πυρκαγιά στον Έβρο ανέφερε ότι «υπήρχαν 15 παράλληλες εστίες πυρκαγιάς και ότι από αυτές τις εστίες δημιουργήθηκε ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο», το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε «MegaFire». Σημείωσε, μάλιστα, ότι η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στον ‘Εβρο θα γίνει με τη συμμετοχή της ΕΥΠ.

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον θάνατο των 18 συνανθρώπων μας. Δυστυχώς οι άτυχοι αλλοδαποί που έχασαν τη ζωή τους στη Δαδιά, παρότι υπήρχαν εντολές εκκένωσης δεν έφυγαν», είπε επίσης ο κ. Κικίλιας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…