Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μανιτάρια ογκραντέν με πατάτες

Μανιτάρια ογκραντέν με πατάτες

0

-400 γρ μανιτάρια λευκά στρογγυλά

-1 κιλό πατάτες

-1 κρεμμύδι ξερό

-2 πράσα μόνο το λευκό μέρος

-2 αυγά

-200 ml κρέμα γάλακτος

-200 γρ. τσαγιού γάλα

-300 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα

-200 γρ τριμμένη παρμεζάνα

-αλάτι, πιπέρι

-1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

-4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμος ξερός

-1 σκελίδα σκόρδο

 

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε να στραγγίξουν. Βάζουμε σε τηγάνι την μισή μαργαρίνη και 3 κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τις πατάτες, τις τηγανίζουμε ίσα να μαλακώσουν και σκεπάζουμε με καπάκι για να μη μας κάνουν κρούστα (βγάζουμε το καπάκι μόνο για να τις ανακατεύουμε). Βγάζουμε από το τηγάνι τις πατάτες και τις βάζουμε να στραγγίξουν.

Καθαρίζουμε τα πράσα κρατάμε το λευκό μέρος και κόβουμε σε ροδέλες. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με καυτό νερό να τα ζεματίσουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο στο τηγάνι που τηγανίσαμε τις πατάτες, αφήνουμε να κάψει και προσθέτουμε το πιπέρι,την πάπρικα,το κρεμμύδι,το σκόρδο,τα πράσα και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κι αλάτι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 – 12 λεπτά. Τοποθετούμε τα υλικά μας σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με δυόσμο. Αλατίζουμε τις πατάτες και τις πασπαλίζουμε με πιπέρι και δυόσμο.

Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με ελαιόλαδο και στρώνουμε εναλλάξ πατάτες και μείγμα μανιταριών. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά ενδιάμεσα ενώ στο τέλος καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τυριά. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ , προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και περιχύνουμε το φαγητό μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο μας για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο κι είναι έτοιμο να το σερβίρουμε ζεστό.

  • Πατάτες γεμιστές με κιμά και τυρί

    4 μέτριες πατάτες 250 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς 1 φλιτζάνι νερό 1 φλιτζάνι τσένταρ ή τυρί πο…
  • Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

    -6 μεγάλες πατάτες -½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο -2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες -λίγο μαϊντανό…
  • patates-soufle

    Πατάτες σουφλέ

    -4 πατάτες κομμένες καρέ -1 καρότο  τριμμένο -1 πιπεριά φλωρίνης  κομμένη καρέ -100 γρ τρι…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…