Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έκθεση διπλωματικών εγγράφων της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του ΥΠΕΞ στη Δράμα

Έκθεση διπλωματικών εγγράφων της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του ΥΠΕΞ στη Δράμα

0

Θα λειτουργεί μέχρι τις 10 Ιουλίου 2023

Ο Δήμος Δράμας, ο Πολιτιστικός Οργανισμός- Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και ο Σύλλογος «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας , Πολιτιστικών και Φυσικών Μνημείων πόλης και περιοχής Δράμας», συνδιοργανώνουν την έκθεση διπλωματικών εγγράφων της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου  του Υπουργείου Εξωτερικών με τίτλο: «Η Ελλάδα Ελεύθερη: Αναγνώριση και σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων».

Η  επιμέλεια και η επιλογή του αρχειακού υλικού είναι του Γιώργου Πολυδωράκη, Εμπειρογνώμονα Πρεσβευτή- Σύμβουλου, Προϊστάμενου της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έγγραφα  από την πρωτότυπη αρχειακή συλλογή του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως επιστολές, διπλωματικά και κρατικά έγγραφα που περιγράφουν την πορεία αναγνώρισης του νέου ελληνικού κράτους από τις ξένες δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ κτλ) κατά τη διάρκεια του Αγώνα της Παλιγγενεσίας. Ακόμη, παρουσιάζονται έγγραφα  που αναφέρονται στη σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων, τη δημιουργία προξενικού δικτύου καθώς και στη σύσταση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Το νεοσύστατο υπουργείο Εξωτερικών, ήταν ο βασικός δημιουργός του δικτύου αυτού. Μέσα από τη δράση του έγινε αισθητή, εκ νέου, η παρουσία της Ελλάδας , για πρώτη φορά μετά από αιώνες, στις πρωτεύουσες και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και λιμάνια του κόσμου.

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 10 Ιουλίου 2023 ( 11:00-13:00 & 19:00-22:00)

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …