Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εξόρμηση στη Σύρο έκανε το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Εξόρμηση στη Σύρο έκανε το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

0

Η εφηβική χορευτική ομάδα του συμμετείχε στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών την Πέμπτη 20 Ιουλίου με συνοδεία μελών και ενηλίκων χορευτών

Η Πρόεδρος, Πέπη Στάντσιου ευχαριστεί στο «Ε» τους μαθητές και χοροδιδασκάλους για τη δουλειά, την υποδειγματική συμπεριφορά και την άρτια παρουσίαση

Η εφηβική χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης ταξίδεψε στην Σύρο το διάστημα 19-25 Ιουλίου 2023 με σκοπό την συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο έλαβε χώρα στην Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης της Σύρου την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Η παρουσία τους, υπό την καθοδήγηση και εκπαίδευση της χοροδιδασκάλισσάς τους, Δήμητρας Μπουναρτζή, ήταν εξαιρετική, καταχειροκροτήθηκαν, επαινέθηκαν και απέσπασαν τα συγχαρητήρια όλων των παρευρισκόμενων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών του νησιού. Ξεναγήθηκαν σε όλα τα αξιοθέατα, γεύτηκαν την τοπική κουζίνα, διασκέδασαν και συμμετείχαν στο γλέντι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 22 Ιουλίου, όπου ξεχώρισαν για το κέφι τους, τη συνεργασία τους με τα μέλη των άλλων έξι Πολιτιστικών Συλλόγων που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ και ανέπτυξαν σχέσεις φιλίας και μελλοντικής συνεργασίας.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στη Μύκονο και αποκόμισαν εικόνες και εμπειρίες από το πανέμορφο νησί.

Την αποστολή συνόδευσε η Δήμητρα Καλλαντζή, Ειδική Γραμματέας του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης και οι χοροδιδάσκαλοι Δήμητρα Μπουναρτζή και Κυριάκος Αθανασιάδης.

Η Διοίκηση του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης συγχάρηκε το εφηβικό χορευτικό τμήμα και όλα τα παιδιά τόσο για τη χορευτική τους απόδοση, όσο και για το ήθος και την συμπεριφορά τους και είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη και περήφανη για τα μέλη της αποστολής, αφού, πριν επιστρέψουν, τηλεφωνικά δόθηκαν συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Ευτέρπη Στάντσιου από τους διοργανωτές για τους παραπάνω λόγους.

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη μαθητών και χοροδιδασκάλων στο Φεστιβάλ της Σύρου στις 24 Ιουλίου

Επίσης, συγχάρηκε και ευχαρίστησε θερμά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες μέλη και ενήλικους χορευτές που συμπαραστάθηκαν την αποστολή, τη δασκάλα τους, Δήμητρα Μπουναρτζή για την απόδοσή της, καθώς οι μαθητές-χορευτές της την δικαίωσαν και ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στις απαιτήσεις του φεστιβάλ, αποτέλεσμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς.

Π. Στάντσιου: «Φέτος θέλουμε να προωθήσουμε και να ενισχύσουμε το εφηβικό τμήμα!»

Συμπληρωματικά, η Πρόεδρος του Λυκείου, Πέπη Στάντσιου, τονίζει στο «Ε»: «Κάθε χρόνο προσπαθούμε όλα τα τμήματά μας να έχουν μία παρουσία τόσο στην πόλη μας, όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως επίσης και στο εξωτερικό. Φέτος θέλουμε να προωθήσουμε και να ενισχύσουμε το εφηβικό τμήμα. Σκεφτήκαμε, λοιπόν να συμμετέχουν μετά βέβαια από πρόσκληση που μας έγινε στο Φεστιβάλ της Σύρου. Η παράσταση δόθηκε την Πέμπτη 24 Ιουλίου και κατά γενική ομολογία τα παιδιά μας ήταν εξαιρετικά, σε βαθμό που να σταματούν τους δασκάλους και να τους συγχαίρουν Έλληνες και ξένοι επισκέπτες κι εμένα μάλιστα να με συγχαίρουν για την χορευτική απόδοση, για το ήθος και την συμπεριφορά τους. Αφού ολοκληρώθηκε η υποχρέωση που ήταν αμιγώς πολιτιστική, δηλαδή να αναδείξουμε και να προβάλλουμε κυρίως τους χορούς της Θράκης, ακολούθησε γλέντι που τα παιδιά μας πρωτοστάτησαν. Άλλωστε, εκεί έγιναν γνωριμίες, συζητήσεις και διερευνήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας με άλλους συλλόγους. Παράλληλα, πέρα από τις ξεναγήσεις στο νησί της Σύρου, επισκέφθηκαν και τη Μύκονο και εφοδιάστηκαν απο εικόνες και εμπειρίες από το νησί. Συνόδευαν η Δήμητρα Καλλαντζή, η Δήμητρα Μπουναρτζή και βέβαια ο Κυριάκος Αθανασιάδης. Συνέδραμαν από κοινού στην επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Βεβαίως, είμαστε ικανοποιημένοι για αυτή την παρουσία όπως άλλωστε και τα ίδια τα παιδιά και οι γονείς! Όταν κάτι από τον τόπο μας πάει καλά, νομίζω μας χαροποιεί κι εμάς!»

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …